Hirdetés

A híres lógók azért fontosak, mert ezek alapján bárhol is járunk a világban ezeket a termékeket megismerjük. Tudjuk, hogy mi az és mit kapunk ha azt választjuk. Ám már ez sem mindig igaz.Vannak országok ahol a ugyan az a termék csak hasonló csomagolást kapott.

1. A Burger King első éttermét az Egyesült államokban nyitotta 1954- ben. A világon mindenhol így ismerik, kivéve Ausztráliát. Itt ugyan is már volt ez a név, és ezért hoztak létre a cég alapítói egy ausztrálok által használt lógót.   

2. Az AXE 1983-ban alapította meg az alábbi márkát Franciaországban. De ezt nem tudták mindenhol ezzel a névvel érvényesíteni, mert a kiejtése is nehézséget okozott, és volt ahol “foglalt” volt már a név. Ezért Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában, Új-Zélandon és Kínában a cég a Lynx nevet kapta.

3. A Danone márkát egy spanyol gyógyszerész Isaac Karasso alapította. A termék az amerikaiaknál használják  úgymond tévesen.  Ugyan is az egykori nevet az amerikaiak tévesen mondták el, így két szóból rakták össze: “dan” és “one”. Ezért ne lepődj meg ha ilyet látsz az államokban.

4. Ugyan az a helyzet mint az Axe (Lynx) esetében, hisz ugyan az a gyártó. Sure néven ismerik az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban és Japánban – Rexena, Dél-Afrikában – Shield.

5. Ez az egyik olyan termék, amit a világon mindenhol ismernek, pedig mindenhol más a neve. Például:  Mr. Clean (USA, Kanada), Meister Proper (Németország), Monsieur Propre (Franciaország), Maestro Limpio (Mexikó és Latin-Amerika), Mastro Lindo (Olaszország). De az Egyesült Királyságban és Írországban egyszerűen Flashnek hívják.

6. Mi Blend a Med ként ismerjük, de a valós neve Crest. Bár nem egyedüliként tartjuk ezen a néven. Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Ukrajnában, Oroszországban is ezt a nevet használják.

7. A Dove csokoládét a világ legtöbb országában megvásárolhatjuk, de ez a termék az Egyesült Királyságban, Egyiptomban és Indiában Galaxisnak hívják.

8. A csokoládét eredetileg Raidernek hívták, és először 1967-ben az Egyesült Királyságban gyártották. 1979-ben a terméket az Egyesült Államokba importálták Twix néven. De sok európai országban a csokoládét továbbra is a Raider márkanév alatt árulják, nálunk a jól ismert Twix ként.

9. A Pepsi 1989-ben megvette az akkor még a Walkers néven ismert chips gyárat. A nevét változtatták de a forma maradt.