Hirdetés

Nem tudjuk előre megmondani kivel mi fog történni az életben. Ám sajnos ritkának van rá példa, hogy valaki olyan szerencsében részesül ami megváltoztathatja az életét. És itt nem arra gondolunk, hogy talál egy pénzérmét. Hanem ennél sokkal mélyebb és erősebb érzelmekkel bíró dolgok. Ez a 10 ember joggal mondhatja magáról, hogy ő a világ legszerencsésebb emberei közé tartozik.

1. Ez a pár még házasságuk elején egy kis szerencsétlen balesetet szenvedtek. Ugyanis az asszony Lena Páhlsson a konyhakertben kertészkedése után vette észre, hogy nincs meg a jegygyűrűje. A pár hiába keresgélt nem talált rá a gyűrűre. Egyszer csak 16 év elteltével újra előkerült egy pépára szorulva.   

2. Stve Flaigt árván nevelkedett. Életét arra szentelte, hogy megtalálja édesanyját. A nevét tudta, de nem vezetett nyomra a keresgélése. Mikor már kezdte teljesen feladni a reményt, a főnöke is meghallotta a történetét. Eszébe jutott, hogy ennek az áruház láncnak a másik üzletében dolgozik egy hasonló nevű asszony. Kis kutatás után kiderült, hogy a kereset nő az az asszony. Azóta egy üzletben dolgoznak és örülnek, hogy újra egymásra találtak.  

3. Virginia Fike lotto nyertes. Ez még nem is lenne furcsa, hisz ezzel nincs egyedül a földön. De története egyedül álló. Ugyanis egyik alkalommal véletlenül kétszer adta fel a szokásos szelvényét. Tudni kell, hogy mindig ugyan azokkal a számokkal játszott. Ám ez a véletlen dupla pénzt hozott a házhoz. Ugyanis a találatai alapján egy szelvény 1 millió dollárt jelentett. De a szerencsés véletlennek köszönhetően 2 millió dollárt nyert. 

4. Tsutomu Yamaguchi A világon egyedüli emberként mondhatja el magáról, hogy két nukleáris támadást is túlélt. A hirosimai atomtámadáskor is épp ott tartózkodott, egy üzleti megbeszélés okán. Szerencsésen égési sérülésekkel úszta meg a történteket. Majd az út végén hazatért Nagasakiba. Ekkor történt a második támadás, amelyet szintén szerencsésen átvészelt.    

5. Harrison Odjegba Okene 3 napot várt a mentőcsapatra egy elsüllyedt hajóban. A hajó dolgozója ként tartózkodott a fedélzeten. Épp zuhanyzott mikor a hajó léket kapott és süllyedni kezdett. Ám nem tudott kiszabadulni. Csak a hajó gépházában talált menedéket. Itt volt egy légkamra, így képes volt a három napot átvészelni, míg a mentőcsapat rátalált.  

6. Joan Ginther akinek nem kell mást tenni az életben mint szerencsejátékon játszani. A szerencsés keze által ma már közel 5,6 milliárd forint értékű dollárral gazdagabb. Pár év szünetekkel nyerte az összegeket. Erre születni kell.  

7. Juliane Koepcke 1971-ben egy egész héten keresztül élt a dzsungelben teljesen egyedül. Repülővel utazott amikor az szerencsétlen balesetet szenvedett. A gép az Amazonas folyóba zuhant, és egyedüli túlélő volt az akkor 17 éves lány. A mentőcsapat csak 1 héttel később talált a roncsokra és Julianera.

8.  Maarten de Jonge 2014. március 8-án eltűnt Malaysia Airlines 370-es járatrán ült hivatalosan. A hires, és profi kerékpározó családi okok miatt az utolsó pillanatban nem szált fel a gépre, így szerencsésen megúszta. Ám erre csak később derült fény.

9. Ann Hodges az a nő aki túl élte, hogy eltalálta egy meteorit. A meteorit találat esélye igen kicsi. A valószínűség ennek megtörténésére kisebb, mint, hogy megnyerje valaki 20-szor a lotto főnyereményt. Ám Ann mégis elmondhatja magáról, hogy megtörtén, és túl is élte.