Hirdetés

Az intelligencia egy rendkívül fontos emberi tulajdonság. Hogy kinek, mennyi az IQ-ja ezt különböző tesztekkel és felmérésekkel lehet megállapítani. A mindennapi életünk során fontos, hogy bizonyos dolgokat könnyebben, ésszerűbben és logikusabban kezeljünk. Ehhez kell egy bizonyos szintű intelligencia. Gondoltátok volna, hogy azok az emberek, akik gyakrabban káromkodnak intelligensebbek, mint mások? Pusztán statisztika. De a macskás emberek is az átlag jobbik oldalán helyezkednek el.

Hoztunk nektek pár tulajdonságot, melyek arra engednek következtetni, hogy intelligens emberrel állunk szemben.

Gyorsabb tempó
Közvetlen összefüggés van az intelligencia szintje és a gyaloglás sebesség között. A nagyobb sebesség pozitívan befolyásolja az emberek kognitív képességeit. Kiderült, hogy a gyorsabb tempóban sétáló emberek körülbelül 16 ponttal többet kapnak az IQ teszteken, mint azok, akik lassan járnak.

Még egy jó hír van a siető embereknek. Lassabban öregszenek. Ez mind a belső öregedésre mind a külsőre érvényes. Minél gyorsabban jársz, az agyad annál tovább marad aktív.

Nem szeretik a forró zuhanyt
Milyen jó érzés egy húzós nap után befeküdni a forró kádba. Az agy számára előnyösebb, ha rövid ideig tartó, közepesen meleg zuhanyt veszünk. A kontrasztos hőmérsékletű, rendszeres zuhanyzás pozitívan hat a memóriára. Javítja az agyunk teljesítményét és a hangulatunkat. Ez ad egy kis extra energia-löketet a nap hátralévő részére.

Bipoláris zavar
A világ népességének csupán 2,5%-ánál fordul elő ilyen rendellenesség. Annak ellenére, hogy az ilyen betegség negatívan befolyásolja az agy aktivitását, az abban szenvedő emberek magasabb IQ-szintet mutatnak. Példának okáért Vincent van Gogh és Ernest Hemingway is bipoláris zavarban szenvedett. Az ilyen betegségben szenvedő emberek, ha érdeklődnek a zene, a művészet és az idegen nyelvek iránt, akkor általában jobb IQ teszteket érnek el.

Különösen érzékeny vagy mások érzéseire
Az intelligenciát nem csak a magas IQ szint határozza meg. Az érzelmi intelligencia (EQ) is nagyon fontos. Egy jól kifejlesztett EQ lehetővé teszi az emberek számára, hogy kezeljék a stresszt, megértsenek más embereket anélkül, hogy beszélnének velük. Persze van negatív hatása is. Egyesek túlságosan rágörcsölnek arra, ha valaki mással valami rossz történik. Vagy ha esetleg megbántják, az sokkal jobban megviseli őket.

Közvetlen kapcsolat is van. Gondoljunk csak bele abba, hogy ha könnyebben barátkozol és szívesebben beszélsz más emberekkel, akkor több tapasztalatot tudsz szerezni.

Idegesítenek bizonyos hangok
Csikorgatják az evőeszközöket a tányéron, piszkálják a hungarocellt. Ha ezek rettentően idegesítenek, az jó agyműködésre vall. Ennek az oka egy úgynevezett fokozott agyi plaszticitás, melynek következtében különleges idegi kapcsolatok alakultak ki benned az irritáló hangok és az azokra adott erőszakos reakció között. Ez elősegíti az agynak, hogy létrehozzon új idegpályákat, melyek rendszerezik az információkat így segítik, hogy visszaemlékezz rájuk. Ha valakinél ez a jelenség “túlműködik”, akkor misophonia-ban szenved.

Idegesítenek az üzenetek
Azok, akik állandóan üzeneteket küldenek ahelyett, hogy felhívnák az illetőt vélhetőleg kevesebb IQ-val rendelkeznek. Nyilván a telefonhívás drága és az üzenetek ingyenesek. De most arról van szó, ha valaki még a legfontosabb dolgokat is képes regényként lepötyögni. Egyesek már képtelenek anélkül létezni, hogy ne írjanak valakinek valamit. Ez azt jelenti, hogy az agyuk folyamatosan kész válaszolni egy üzenetre ahelyett, hogy a tényleges munkájukkal törődnének. A telefonunk rendszerint kijavítja, ha elütünk valamit, ami csökkenti a helyesírásunkat és a szókincsünket. “Mizu?”.

Képtelen vagy csokoládé nélkül élni!
Az igazi kakaóbabból készült csokoládé nem csak az ember hangulatára van pozitív hatással, hanem a szív- és érrendszerünk egészséges működésére is. A természetes csokoládé pozitívan befolyásolhatja az információk feldolgozásának sebességét, javítja a memóriát és segít figyelni.

A jó csoki fogyasztása lelassítja az agy öregedését is, csökkentve az időskori demencia kockázatát. Persze túlzásba nem szabad vinni, mert az extra kilók senkinek sem hiányoznak. Továbbá az már ronthatja a kognitív képességeket.

Úgy érzed, hogy magányos vagy.
Az, ahogyan az emberek téged megítélnek, közvetlenül kapcsolódik az intelligencia szintjükhoz. Az ember sokkal könnyebben kommunikál intelligencia terén egyenragúakkal. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az ember nem szeret olyanok társaságában lenni, akiknek az IQ-szintje között 15 pont különbségnél több van.

Az átlagos intelligenciaszint körülbelül 100 pont. A Föld lakosságának 85%-a ezen a szinten van. Ha nem értenek meg minket, akkor végezzünk el egy IQ tesztet. Lehet, hogy magasabb, mint az átlag és akkor tudjuk hol van a kutya elásva.

Komoly gondolatok
Nem csak az élet értelméről van szó. Komoly, globális és felfoghatatlan dolgokról. A világegyetem nagysága stb. Ezek mind azt jelzik, hogy magas intelligenciaszinttel rendelkezünk. Az intelligens emberek egyszerűen nem tudják megállítani a gondolkodásukat és választ akarnak kapni bizonyos kérdésekre. A magas IQ-val rendelkező emberek sokkal többet aggódnak olyan dolgok miatt, mint a bolygó jövője, a saját jövője. Mások inkább a mindennapi problémáikkal foglalkoznak.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!