Nemrégiben érdekes híreket kapott néhány fórum és közösségi oldal, ahol azt írták, hogy hepatitisz vagy más ijesztő betegségek alakulhatnak ki, manikűröztetés folyamán. Ennek eredményeképpen egyes nők elkezdték saját maguknak festeni körmeiket, mások viszont figyelmen kívül hagyva ezeket a pletykákat továbbra is körömszalonokba jártak. Az alábbi dolgokra mindig oda kell figyelni!

Eszközök kibontása előtted.

A szerszámokat egy papírzacskóból kell elővenni a megfelelő sterilizálás érdekében, fontos, hogy ez a folyamat előtted történjen meg. A papírtasakban egy kis négyzet alakú mutató van, ami eredetileg szürke színű, de, amint felbontják a csomagot sötét rózsaszín vagy világosbarna lesz (a szín a sterilizálás módjától függ, ami lehet gőzzel vagy száraz levegővel is tisztítva). 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

КРАФТ ПАКЕТЫ | ДЕЗИНФЕКЦИЯ (@safe.manicure) által megosztott bejegyzés,


A narancsfa pálcák, papírtörlők és bizonyos eszközök csak egyszer használhatók.

Bizonyos manikűreszközöknek eldobhatónak kell lennie. Ezért kell figyelni arra, hogy a papírtörlőket, pamacsokat és a narancsfa pálcákat, hogyan használják a szalonban. A használt pálcákat különleges hulladéktartályokba kell tárolni (néhány körmös eltöri ezeket a rudakat is). 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Все для Маникюра Челны (@koba_nails_shop) által megosztott bejegyzés,


A jó manikűr nem kevesebb, mint egy óra.

Mielőtt elkezdődne az eljárás, kérdezd meg a körmöstől, mennyi időt vesz igénybe a procedúra. Ha azt mondja, hogy körülbelül 30 percet, akkor valószínűleg másik szalont kell választanod. A klasszikus manikűr kb. egy órát vesz igénybe, ahol 40 percig tart a bőr eltávolítása és a körmök alakítása.

További 20 perc szükséges a köröm zsírtalanításra, alapozására, 2 réteg körömlakk felvitelére és rögzítő réteg felkenésére.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

МАНИКЮР ?ПЕДИКЮР? (@idei_n_o_g_o_t_k_o_v) által megosztott bejegyzés,


Egy jó szakember nem fog olcsó körömlakkot használni a körmeiden.

Ne félj megkérdezni, hogy milyen anyagokat fog használni a körmeiden. Egy olcsó körömlakk túlszáríthatja a körmeidet. A nagy mennyiségű savaknak köszönhetően mélyen belekerül a körömlemezbe, és károsítja annak szerkezetét. Ennek eredményeként a körmök néhány ilyen eljárás után rétegződhetnek. 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Обучение Маникюр Благовещенск (@marinova_mary) által megosztott bejegyzés,


Az ügyfelet és a szakembert védeni kell a vegyi anyagoktól.

Számos anyag kellemetlen szagot eredményez. Az akrilpor, ami a régi réteg bevonásakor keletkezik, károsíthatja az egészségét. Éppen ezért a manikűr készítéséhez szükséges egy porelszívó. Szintén egy nagyobb elszívónak kell lennie az egész szalonban is. 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Гель лаки Стразы Дизайн Минск (@newlac) által megosztott bejegyzés,


A szakember csak tiszta és egészséges kézzel dolgozhat a körömlemezeken.

Ha a szakember elkezd dolgozni a manikűrön, miközben nem figyel oda a kezén lévő apró karcolásokra és a látható körömbetegségekre, akkor baj van. Azok a technikusok, akik értékelik hírnevüket, soha nem kockáztatják meg, hogy sérült kezekkel dolgozzanak.

Ebben az esetben azt javasolják, hogy kezeljék a sebet és csak utána, fogjanak munkához. 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

-15% Chablons&Manucure Russe (@nailsbysdts) által megosztott bejegyzés,


A szakembereknek szakszerűen kell használni a szerszámokat és vegyi anyagokat.

Kaparók, trimmerek és különböző vágókészülékek, valamint aceton, akrilátok és szintetikus polimerek - olyan sok dolog van, amellyel a körmeink szépek lesznek. Ugyanakkor figyelnünk kell arra, hogy a technikus magabiztosan tartsa a fent említett eszközeit. Ne habozz a szakembertől igazolást kérni, hogy az adott tanfolyamot elvégezte-e. 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Обучение наращивания ногтей (@clematis_krd) által megosztott bejegyzés,


A körmösnek tisztán kell tartania a munkaterületet.

A szalon jó hírneve részben az alkalmazottai és a manikűrös asztalának rendezettségétől is függ. Mielőtt egy új vendégen kezd el dolgozni, a körmös megtisztítja a munkaterületet és eldobja a használt kesztyűt. Ezt követően meg kell mosnia a kezét egy antibakteriális szappannal. Ezt fel kell ajánlaniuk a vendégeknek is. 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

Курсы МАНИКЮР НОВОПОЛОЦК (@studio.nails_bu) által megosztott bejegyzés,


A szalonba nem szabad magazinokat tenni.

Meglepően hangozhat de, a magazinok számos mikrobát tartalmazhatnak, mert minden vendég azt kezdi el lapozgatni várakozás közben. Ezek negatív hatással vannak a kézre, nem utolsó sorban fertőzés is kialakulhat. 


A bejegyzés megtekintése az Instagramon 

ТВОРЧЕСКАЯ МАСТЕРСКАЯ, МОСКВА (@galina_lebid_atelier) által megosztott bejegyzés,