Hirdetés

A szép és egészséges hajért tenni kell. Vannak apróbb kis trükkök és praktikák amelyre figyelni kell, ha azt szeretnénk, hogy használjunk, ne pedig ártsunk. A rohanó világunk olyan hibákra ösztönöz minket, amelyeket nehéz elkerülni. Főleg ha eddig nem is tudtuk, hogy ezekkel a dolgokkal inkább csak ártunk.

1. A megfelelő szög. Egy fodrászatban sem véletlen a hátradöntött fejjel való hajmosás. Ahhoz hogy hajszálainkat ne törjük meg szükséges, hogy szálirányba mossuk a hajat. És a samponozást is a fejbőrnél kel kezdeni. A végére elegendő ami lefolyik a hajhagymákról. 

2. A túl meleg víz. Ahogy a bőrt úgy a hajunkat is szárítja a forró víz. Inkább langyos vagy inkább hideg vízzel mossunk hajat, ettől lágyabb simább és rugalmasabb hajat kapunk.  

3. A meleg levegővel való szárítással is azt érjük el amit a forró vízzel. Száraz hajat kapunk. Az egészséges, gyönyörű haj titka a lassú hűvös szárítás, apró mozdulatokkal. A törölközős szárításnál se csavargassuk a hajszálakat. Hisz ne feledjük a nedves haj, nagyon sérülékeny. 

4. A vízfogyasztás épp oly fontos a hajunknak mint a szervezetünknek. A haj összesített tömegének 15% -át teszi ki a víz. Ezért is jó elegendő vizet fogyasztani, mert a hajunkra is jó hatással lesz. 

5. A hideg, illetve a fagy is károsítja a haj összetételét. Mivel a hajunk vizet is tartalmaz ezért a hűvös időben ez a víz megfagyhat. A sapka és kalap használata ezért is fontos. Megvédi a hajunkat a megfagyástól. 

6. Természetes anyagokkal ápoljuk a hajszálainkat. A fodrászok is előszeretettel alkalmaznak pakolásokat a hajunkon. Az sem véletlen. A hajszálak képesek a vitaminokat magukba szívni. Ezért ha számukra hasznos anyagokkal kezeljük az látszani fog. 

7. A gyönyörű hajhoz elengedhetetlen a fehérjében és  vitaminokban gazdag tápanyagok fogyasztása. A termékek listája, amelyek segítenek az erős és csillogó haj elérésében hosszú, de mindenképpen jó tudni melyek ezek: dió, lenmag, avokádó, tökmag, brokkoli, mandula, édes paprika, kelbimbó és a nyers kakaópor.

8. Ami még a haj egészséghez elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként kell vágni a haj végéből. Itt nem kell horribilis hosszúságra gondolni, egy minimális egészségügyi vágásról beszélünk. Amennyi épp szükséges.