Hirdetés

Mindannyian szeretnénk úgy kinézni, mint a celebek. Egészségesnek és gyönyörűnek szeretnénk látni magunkat. Ezért igyekszünk követni az egészséges életmód szabályait. Rendszeresen edzünk és próbáljuk kerülni a szénhidrátokat. Ezen kívül még millió és egy tipp/trükk/fortély van arra, hogyan tudnánk megszabadulni a feleslegtől. Viszont ne felejtsük el azt, hogy ezek egy része sajnos csak marketingfogás.

Mutatunk nektek ebből egy válogatást.

Az élelmiszer címkéi:

A gyártók sok trükköt használnak, annak érdekében, hogy a termékük egészségesebbnek tűnjön. Például a kalória mennyiségét nem lehet, vagy nincs értelme 100 grammra vonatkoztatni. Ezt adagokra kellene. Így viszont jóval többnek tűnik ugye. Például vegyünk egy adag csokoládét. Ha 100 grammja x mennyiségű kalóriát tartalmaz az csak egy dolog. Nem 100 grammjával esszük a csokit, hanem mondjuk egy “sávnyi” kocka. Ami ennek az értéknek a két-háromszorosa is lehet.

Másik trükk az összetevők átnevezése. Ha egy termék sok cukrot tartalmaz, akkor rendszerint szétbontják, mint például cukor és/vagy fruktóz, ami ugyanúgy cukor és ugyanúgy szénhidrát. Mindig figyelmesen olvassuk el a címkéket.

Jó kihagyni a vacsorát?!

Tény, hogy lefekvés előtt telezabálni magunkat tilos. Nem alszunk majd jól mert a szervezet keményen dolgozna még a lebontásban. Viszont ha éhgyomorral fekszünk le, akkor hajlamosak vagyunk reggel vagy következő ebédre túlenni magunkat, ami korántsem “diétás”.

Mindennap edzeni?!

Nem-nem. Csak a hivatásos sportolóknak szabad, akiknek a szervezete hosszá szokott már a mindennapi terheléshez. Csak tönkretesszük vele magunkat és nem lesz ideje a szervezetnek helyreállni. Napi szinten esetleg jóga, ami engedélyezett. Ez egyébként hasznos nagyon. Intenzív edzéssel heti 5 óra körül kell foglalkozni.

Minél jobban izzadsz, annál jobb az edzés?

Az izzadás nem befolyásolja az edzés hatékonyságát és a szaunától nem lehet fogyni. Ez csak víz…a probléma pedig a zsír ugyebár.

A nap legfontosabb étele a reggeli.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy egy kiadós reggeli a nap legfontosabb étkezése. Ez nem igaz. Ha felébredsz és nincs étvágyad, ne erőltesd. Persze éhezni sem szabad, mert azt majd túlevéssel kompenzáljuk.

Akaraterő?!

A súlycsökkenéshez nagy köze van a genetikának is. Vannak olyanok, akik úgy születtek, hogy képtelen lennének nádszál vékonyak lenni. Azt se felejtsük el, hogy mindenki szervezete más. Mindenkinek másra van szüksége. Mindig kérjük ki orvos, vagy szakember véleményét.

A futás mindenkinek jó!

A futók 79%-a sérüléseket szenved a “pályafutása” során. A futás veszélyes lehet a túlsúlyosak, felkészületlenek vagy akár csak aszimmetrikus a lábuk. Ezen kívül szívproblémát okozhat. Fokozatosan kell hozzászoktatni a szervezetet. Egyre több és több. De mértékkel. És a legfontosabb…szakemberrel konzultálva.

A szénhidrát és a fehérje nem emésztődik együtt.

Állítólag nem jó őket összekeverni, mert nem lehet együtt megemészteni. Az igaz, hogy ezeket tényleg máshol és máshogy emészti a szervezetünk. De a szervezet erre lett kitalálva. Nem kell emiatt aggódni.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!