Hirdetés

Mindenkit érdekel a sikeres párkapcsolat titka. Mik azok a dolgok, amelyek boldogságot, tudnak elhozni egy pár életébe. A pároknak erőfeszítéseket kellene tenniük egymás irányába.  A tudósok sok munkát végeztek, hogy betekintést nyerjenek abba, ami segíthet a kapcsolatok fejlesztésében.

A féltékenység a génjeiben van.

Ennek megvizsgáláságra tudósok 3000 ikerpárt kérdeztek meg. Az eredmények azt mutatták, hogy a féltékenység irányába mutató tendenciának 1/3-a valószínűleg genetikai eredetű.
Nem kétséges, hogy a másik 2/3 környezeti tényezőktől függ, vagyis az életünkben bekövetkezett események több befolyással bírnak. Ahogy reagálunk a partner árulásának eszméjére, az befolyásolja az emberekre, és eseményre való hatását.

Boldog pár arány

John Gottman, figyelemre méltó kapcsolat szakértő kutatott, ahol tanulmányozta a párok szokásait, hogy megértsék a boldog és boldogtalanok közötti különbséget. Megkérdezték a partnereket, hogy oldják meg a konfliktust.
A felfedezés kimutatta, hogy az egészséges pároknak van egy úgynevezett “mágikus aránya”, ami szükséges ahhoz, hogy a szeretet megmaradjon. A kapcsolat stabil lehet, ha minden konfliktus 5 pozitív kölcsönhatást tartalmaz a negatívak mellett.
A konfliktusok során bekövetkező negatív pillanatok közé tartoznak a kritikusok, a védekező vagy a negatív testbeszédek. A boldog párok ennél finoman indulnak a konfliktusoknak, és megpróbálják fenntartani a közelséget a konfliktus során.

A barátság fontossága

Az érzelmi kapcsolat rendkívül fontos a házassági elégedettség szempontjából, és a pár boldogságának 70% -át is kiteheti. Tehát, ha stabilizálni szeretnéd a kapcsolatot, meg kell fontolnod a barátokkal való kapcsolatod.
Azt mondják, hogy a válás leggyakoribb oka a megcsalás. A résztvevők mindössze 20% -a gondolta úgy, hibát követett el egy házasságon kívüli kapcsolattal.

6 óra jobb kapcsolat

John Gottman házassági kutató azt állítja, hogy észrevehető különbséget talált a sikeres kapcsolatok és a kudarcok között. Azt mondja, hogy azok a párok, akik továbbra is próbálják javítják kölcsönös kapcsolataikat, minden héten további 6 órát fektetnek be szerelmükbe. Képlet, hogyan töltsünk együtt minőségi időt.

Viszlát: Köszönj el boldogan párodtól, hogy megbizonyosodjon arról, hogy pozitív gondolkodással indul el. Ez heti 10 percet vesz igénybe.
Szia: Ha újra találkozol a pároddal, öleld és csókold meg, ez 6 másodpercig tart. A csók után legyen stresszcsökkentő beszélgetés, amely 20 percig is eltarthat. A teljes idő egy óra és 40 perc hetente.
Csodálat: John Gottman arra ösztönzi a párokat, hogy olyan napot ahol a párok csodálják egymást, ahol apró dolgokat tudunk felismerni a partnerükben. Ez hetente 35 percet vesz igénybe.
Érzések: A fizikai érzések kifejezése nagyon fontos, ha kapcsolatot szeretnénk kötni egymással. Adj minden este jó éjt puszit a párodnak. Ez hetente 35 percet vesz igénybe.
Randi: Annak érdekében, hogy egymáshoz közel álljatok, fontos, hogy romantikus kapcsolat legyen a kapcsolatban. Próbálj heti 2 órát tölteni csak a pároddal.

Ha kapcsolatba kerülsz, akkor meghízhatsz.

Új tudományos kutatások megerősítették, hogy egy új kapcsolat növeli az esélyt a súlygyarapodásra. Ehhez a következtetéshez 10 évig gyűjtötték az adatokat, 15 000 résztvevő segítségével.  Azzal magyarázható, hogy nem kell vonzónak lenni a partnereink számára. Nem akarjak lenyűgözni őket, és a legtöbb esetben nem érdekli őket, hogy vékonyak vagy sem. A gyerekvállalás ezen a helyzeten csak ront, ezért a ezeknél a pároknál jellemzőbb, hogy elhidegülnek egymástól.

A Michelangelo-hatás

Egy másik felfedezést, Michelangelo hatásnak neveznek. Ami azt állítja, hogy a kapcsolat olyan erős, mint a kő. Ha két ember szerelemben támogatja egymást, akkor a pozitív vonások megjelennek, amelyek közelebb hozhatják őket egymáshoz és kapcsolatuk sokáig tarthat. Amikor kölcsönhatásba lépnek egymással, segítenek előhozni a partner legjobb oldalát.

Megosztott nevetés

Az “Appalachian State University” pszichológusai szerint a nevetés jelentős szerepet játszik a sikeres kapcsolatokban. Azok a párok, akik szeretnek egymással időt tölteni a pozitív események figyelembevételével, sokkal elégedettebbek a párkapcsolatban.
A résztvevők közel 80% -a azt mondta, hogy naponta legalább egyszer nevet együtt párjával.

Közös háztartási feladatok

A “Pew Research Center” által végzett felmérés szerint a házimunkák megosztása nagyon fontos a párok számára. Az egyetlen tényező, amelyet a résztvevők magasabbra értékeltek, mint a szexuális kapcsolatot. Azok a partnerek, akik megosztották mindennapi szokásukat,  támogatóbbak és elégedettebbek voltak szerelmi szerelmi életükkel. Ha lusta vagy, legalább próbáld megbecsülni a partnere által végzett munkát azzal, hogy olyan egyszerű dolgokat mondasz, neki, mint a “köszönöm”.