Ma már nem tudjuk elképzelni a modern világot elektronikus eszközök nélkül. Minden egyes nap, minden egyes percében vagy a telefonunkat vagy a laptopunkat nyomkodjuk. Azért tesszük mindezt, mert úgy érezzük leegyszerűsítik az életünket. Ám nagyon sok minden káros hatással van készülékeinkre, ezáltal életünkre is.

Magaddal viszed a telefonodat a fürdőszobába és a WC-be.

Először is, a telefon belsejébe a nedves kezed miatt könnyebben bejut a víz. Sajnos, ez nagyon lerövidíti a telefon használhatósági idejét.

Másodszor, veszélyes lehet a saját életedre is. Ha töltőn van a telefonod illetve úgy használod a kádba, és véletlenül beleejted, akkor végzetes áramütést szenvedhetsz el.

A telefonon van a legtöbb kórokozó, mivel mindenhova magunkkal visszük, hálószobába konyhába, ezért nem egészséges magunkkal vinni a wc-re is, mert megfertőzhetjük saját magunkat odalent.

Reggeli a laptop előtt.

Semmilyen körülmények között sem szabad enni a laptop fölött. Mindegy, hogy mennyire próbálsz odafigyelni az étkezésre, nem tudod elkerülni, hogy a morzsa bekerüljön a billentyűzet közé. Idővel a billentyűzet meg fog hibásodni, és nem fogsz majd tudni vele gépelni.

Éjszakai telefontöltés.

Ha évente cseréled a telefonod akkor nincs mitől félned, de ha hosszabb ideig szeretnéd használni, akkor ez az információ hasznos lesz neked.

Sokan úgy töltik a telefonjukat, hogy este felteszik és reggel leveszik, amivel elméletben nincs probléma, mivel a modern telefonokban van egy chip, ami megvédi a túltöltéstől.

De a telefon újra és újra elkezdi magát tölteni annak ellenére, hogy 100%-on van, ez pedig csökkenti az akkumulátor élettartamát.

Teljesen lemerítjük a telefont.

A legnagyobb gondot az jelenti, hogy az akkumulátorok csak bizonyos számú merülési/töltési ciklust képesek elviselni, ennek számát a használati körülmények is befolyásolják. A legtöbb Li-ion aksival rendelkező készülék esetén összesen 300-500 merülési/töltési ciklusra lehet egyes gyártói becslések szerint számítani. Egyetlen töltési periódus akkor ér véget, ha a telep eléri a 100%‑ot. A legjobb, ha nem várod meg míg teljesen lemerül, de azt se, hogy maximálisan feltöltődjön.

A képernyőn keresztül emeljük fel a laptopot.

Technikusok szerint a laptopok 17% -át azzal a panasszal viszik be a szervizbe, hogy fekete foltok jelentkeztek a kijelzőn. Ezek a foltok pontosan ott találhatók, ahol nagyon kényelmes egy laptopot megfogni, azaz a kijelzőn. Az állandó nyomás miatt a mátrix sérül, a javítása pedig drága mulatság.

A kocsiban hagyjuk az eszközöket.

Nem csak, hogy nem biztonságos, de a túlmelegedés és a túlhűtés veszélye is fennállhat. A hő negatív hatással van a processzorra, és ha a levegő páratartalma magas, kondenzáció alakulhat ki a belsejében.

Háztartási tisztítószerekkel tisztítjuk meg őket.

Még az “univerzális” feliratú háztartási vegyszer összetételében is vannak olyan anyagok, amelyek veszélyesek a készülék számára. Ammóniát vagy más anyagokat tartalmazhatnak, amely károsítja az antisztatikus hatásokat.

Ágyban használjuk a laptopot.

Leggyakrabban a térdünkre helyezzük a laptopot, ám ez nagyon káros a számára. A laptop szellőzőnyílásait nem szabad elzárni. Szüksége van arra, hogy közvetlen hozzáférése legyen a levegőhöz.