Hirdetés

A rengeteg teszt, megfigyelés és papírmunka után a kutatók felfigyeltek arra, hogy van bizonyos összefüggés a szokásos és a személyiségjegyek között. Miként hordjuk a táskánkat? Miként állítjuk be a wc-papírt a tartóba, a járásunk stb. Legtöbbjükre nincs magyarázat. Egyszerűen csak észrevették, hogy bizonyos szokások és személyiségtípusok párban járnak. Ez azért jó, mert a testbeszéd alapján kaphatunk valamilyen képet a másik emberről. Levonhatunk pár következtetést anélkül, hogy megszólalna.

Nézzünk pár ilyet.

Miként hordod a táskádat?
Egy szakember, aki a testbeszéddel foglalkozik elárulta, hogy a táskánk cipelésének módja elárulhat ezt-azt rólunk.

A táskánk a könyökünknél lóg: Az uralkodók is így hordják a táskájukat. Önbizalmat mutat.
A hónunk alatt tartva: Ez azt jelenti, hogy általában nyugodt vagy és nem különösen aggódsz a megjelenésed miatt.
A vállra akasztva: Nem érzed szükségét, hogy bármit is elrejts vagy titkolj. Ez a táskák cipelésének a legpraktikusabb módja.
Ha a pántjánál fogod és a kezedben tartod: Bizonytalanságról árulkodik, ugyanis nem ez a legcélszerűbb módja a táska hordozásának.

Nyilván nem lehet egy esetre alapozni. A szakértő szerint érdemes megfigyelni azt, ahogyan a legtöbbször cipelik a táskájukat. Az már adhat egy képet az illetőről.

A WC-papír tárolásának módja
Egy életmódtanácsadó szerint a wc-papír felakasztásának módja árulkodhat arról, hogy irányító vagy alárendelt személyiség vagy. 2000 embert teszteltek és arra jöttek rá, hogy a dominánsabb típus felülről tépik le a papírt, az alázatosabbak alulról.

A szelfizés módja
A kutatók megfigyelték az emberek szelfizési módjait. A barátságosabb emberek inkább alulról készítenek képeket. A lelkiismeretesebbek általában úgy lövik a fotót, hogy keveset mutasson a háttérből. Kevesebb dolgot akarnak a magánéletükből megosztani. Azok a személyiségek, akik nyitottak az új tapasztalatokra nagyobb valószínűséggel fejeznek ki pozitív érzelmeket a képeken. A “kacsacsőr” általában a szorongás jele.

Hogyan jársz?
A testbeszéd szakemberei megfigyelték, hogy a járásunk módja és a személyiségünk között szoros kapcsolat van. Azoknak, akik előre dőlnek, leesett vállakkal vélhetőleg szomorúak. Ezt mindenki tudja. Ha boldogok vagyunk, akkor peckesebben megyünk. Ahogy változunk a hangulatunk, úgy változik a járás módja is. Ha valaki előre dönti a fejét, az vélhetőleg lelkileg érzékeny és sebezhető állapotban van.

Kézfogás
A kézfogás rengeteget elárul rólunk. Aki puhán, ernyedten nyújtja a kezét, az vélhetőleg félénk és alárendelt szerepben érzi magát. A határozott erős kézfogás extrovertáltabb, nyitottabb, tapasztaltabb személyiséget mutat.

Mennyit nyomkodod a telefonodat?
A telefonfüggőség és az érzelmi stabilitás között szoros kapcsolat van. Tudósok egy csoportnyi embert vizsgáltak. A feladatuk az volt, hogy olyan kijelentéseket kellett mondaniuk és értékelniük, mint “Több időt töltök a mobiltelefonommal, mint kellene” “félek, hogy elveszítem a mobilomat” “Telefonfüggő vagyok”.

Arra jöttek rá, hogy egyes emberek már csupán ezen kijelentésektől is stresszelnek és idegesek lesznek. Egyértelmű jele a telefonfüggőségnek.

Pontosság
A pontosságot nagyra értékelik a munkahelyünkön. A renitens késők, vagy azok, akik hamar lelépnek kevésbé motiváltak. Ha mindig időben jössz-mész, akkor azt jelenti, hogy sokkal motiváltabb vagy. Fontos, hogy időben elhagyjuk a munkahelyünket, hiszen ha sokáig ott vagyunk, az kimerültséget okozhat.

Tikkelés
A tudósok különböző szituációkban filmeztek le önkénteseket. Az eredmények azt mutatták, hogy azok, akiknek perfekcionista hajlamuk van nagyobb valószínűséggel mutatják ki a stressz, a frusztráció és az unalom jeleit. Ők képtelenek “semmit sem csinálni”. Ilyen esetekben rángatóznak, mocorognak, sóhajtoznak stb.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!