Volt idő, amikor még nem volt számítógépünk, se mobiltelefonunk, se autónk. A feltalálók kifejlesztettek bizonyos tárgyakat, mellyel eljuthattak A-ból B pontba, illetve olyan kommunikációs eszközöket, amin keresztül bárkivel bármikor beszélhettek. A listán szereplő emberek valami újat, valami korszerűt akartak létrehozni, ám sajnálatos módon a kísérletezés és a folyamat során elvesztették életüket.

Fred Duesenberg.

August és Frederick Duesenberg 1913-ban Saint Paulban, Minnesota-ban, motorokat és versenyautókat kezdtek el gyártani, mert Fred az átlagos 30 mérfőld per órás sebességtől sokkal gyorsabban akart menni az úton. Még a világhírű Indianapolisi 500 mérföldes versenyen is elindult, hogy tesztelje autóit. 1932. július 2-án Fred, Duesenbergét vezette egy nedves úton Pennsylvaniában, amikor autója a nagy sebesség miatt felborult. Röviddel ezután meghalt.


Alekszandr Alekszandrovics Bogdanov.

Alexander orvosként dolgozott a volt Szovjetunióban. 1928-ban azonban rendkívül szokatlan körülmények között vesztette életét. Azt hitte, ha rendszeres vérátömlesztést végez magán, akkor örökké fog élni. Fiatal férfiak és nők vérét adagolta folyamatosan vénájába, ám nem ellenőrizte a lehetséges betegségeket mielőtt megcsinálta volna a műveletet. Az egyik ember vérében malária vírus volt, és a vérátömlesztés után rövid időn belül elhunyt.


Francis Edgar Stanley.

Francis Edgar Stanley és ikertestvére Freelan Oscar Stanley, saját autógyárat hoztak létre, melyben olyan autókat gyártottak le, ami kizárólag gőzzel működik. 1918-ban belehajtott egy hatalmas farakásba, mikor kiakarta kerülni az egymás mellett haladó mezőgazdasági kocsikat. Sajnálatos módon a balesetben életét vesztette.


Jean-François Pilâtre de Rozier.

Jean francia, kémia és fizika szakos tanár volt. Ő és François Laurent d'Arlandes 1783. november 21-én kipróbálták, hogy a Montgolfier-fivérek által tervezett és kivitelezett hőlégballon képes-e embert szállítani. A ballon Pas-de-Calais megyében Wimereux település közelében lezuhant.


Otto Lilienthal.

Otto Lilienthal feltaláló és pilóta a repülés egyik úttörője. Testvérével Gustavval olyan "siklórepülőt" hoztak létre, mintha egy horrorfilmből szedték volna. A szárnyak közé kellett bújni, és nagyon magasról kellett vele leugrani, hogy lássák működik. 1891-ben önjáró vitorlázógépével, és szokatlan találmányával vált híressé. 1896. augusztus 9-én vitorlázógépe összeomlott repülés közben, aminek következtében életét vesztette.


Li Sze.

Li Sze néha még tárgyalás nélkül is kiszabta a büntetést vagy kínzást. Ezek magukba foglalták a vádlottakkal való erőszakos cselekményeket; ideértve a csonkítást is. Pletykák voltak arról, hogy ő árulta el Csin Si Huang-tit. Később kiderült, hogy volt köze Csin Si Huang-ti halálához, ezért Li Sze-t kivégezték családjával együtt i. e. 208-ban, „az öt büntetésnek” nevezett módon.


Max Valier.

A rakéta használatával kapcsolatban az volt a véleménye, hogy a szárazföldi valamint a légi járművek hajtóműveként kellene felhasználni. Kísérleteit lőporos rakétákkal kezdte. Max egy idő után átállt a folyékony és a veszélyesebb anyagokkal teli nagyobb méretű rakétákra. Öt hónapon keresztül végzett kísérleteket, hogy milyen különböző típusú kombinációkat tud használni. 1930 májusában egy barátjával kerozinnal, vízzel és folyékony oxigénnel kísérleteztek, ami rosszul sült el és felrobbant. Ekkor vesztette életét.


1984-ben Karel Soucek, a csehszlovákiai születésű kaszkadőr a fejébe vette, hogy egy saját készítésű hordó segítségével leereszkedik a Niagara-vízesésen. Miután egy próbaesésen letesztelte a 2,7 méter hosszú, 1,8 méter széles, vörös színű "járművét", amelyre a "Niagara utolsó fenegyereke - 1984" volt ráírva, július 2-án beleült, és nekirugaszkodott a kihívásnak. Bár eléggé megsérült, de túlélte a zuhanást. Meggyőzött egy céget, hogy finanszírozza egyik újabb hajmeresztő vállalkozását. 1985. január 19-én a mutatványa azonban tragikus véget ért: a tartályban összezúzta testét és a fejét is súlyos sérülés érte, ennek következtében elhunyt.