Hirdetés

A lakás kényelmesebbé tétele érdekében már a vásárlás vagy a felújítás szakaszában érdemes néhány részletet alaposan megtervezni , hogy a jövőben az életünket a lehető legnagyobb mértékben meg tudjuk könnyíteni. Ehhez hoztunk el nektek egy cikket, amelyben hasznos tippeket gyűjtöttünk össze , olyan ötletekről , amelyek hosszú távon nem csak a komfortosabb életszínvonalat biztosítják majd számotokra, de a lakás küllemet is emelik.

  1. Konyhamalac

A mosogató alá telepített konyhamalac a konyhában nagy mértékbe tudja megkönnyíteni az életünket. Segítségével az összes szemetet egyenesen a lefolyóba dobhatjuk. Amikor a tartály megtelítődik hulladékkal, csak annyi a teendő , hogy meg nyomjunk egy speciális gombot, és az eszköz mindent felaprít, ami a tartályban található. Ezt követően pedig a víznyomás segítségével a leaprított tartalmát a csatornába mossa.

Az aprító fő feladata a dugulások kialakulásának elhárítása és a szerves hulladék ártalmatlanítása, amely általában a mosogató alatti vödörbe felgyülemlik, és egy idő után kellemetlen szagot áraszt.

2. Bidé zuhany

A WC-papír vízzel való helyettesítésének nyilvánvaló plusszja a költséghatékonyságán kívül , az hogy segítségével a WC tisztítán tartása is is jóval könnyebb. Emellett a zuhannyal akár a cipőnket is lemoshatjuk, ha azt kényelmetlen lenne a fürdőkádban vagy a mosogatóban , de akár egy vödör vízzel való feltöltése is sokkal könnyebb művelet.

3. Áram főkapcsoló a lakás bejáratánál

A legtöbb szálloda már korábban bevezette az automatikus áramtalanító rendszert a kiadó szobáikban. Amikor egy vendég elhagyja a szobát, és az ajtó közelében lévő zsebből kiveszi a belépő kártyáját, a szobában található összes készülék és lámpa áramtalanítása egyidejűleg megtörténik. ennek a rendszernek a lakásba való telepítése, ugyanazt a funkciót látja el , ami során egy „mágikus” gomb segítségével áramtalaníthatjuk az összes eszközünket ha elhagyjuk a házat. Bizonyos eszközök persze kivételt képeznek , mint például a hűtőszekrény .

Ez a gomb különösen hasznos olyan helyzetekben, amikor már felöltözve indulásra készen állunk , és akkor vesszük észre , hogy valamelyik helyiségben égve felejtettünk a villanyt. De ez újítás nélkülözhetetlen lehet azok számára is, akik mindig attól tartanak, hogy vajon kihúzták-e a vasalót.

4. Mosogató fölé helyezhető vágódeszka

A mosogatóba fölé helyezhető deszka fő előnyei egyértelműek , lehetővé teszi , hogy a főzés gyorsabb és gördülékenyebb legyen , hiszen egy helyen moshatjuk és apríthatjuk a zöldségeket, segítségével rengeteg helyet takaríthatunk meg , ami különösen fontos akkor , ha alapjában véve sincs elég munkafelület a konyhánkban.

5. Szellőztető

A szellőztető rendszer egy befúvó szellőztető készülék , amely fűtési és légtisztítási funkciókat lát el a lakásban. Gyakorlatilag pótolhatatlan , ha egy szennyezett levegőjű nagyváros házáról vagy lakásáról van szó. Az eszköz fő feladata , hogy a kintről a belső terekbe bejuttatni kívánt friss levegőt megtisztítsa . A légtelenítő egész évben működik , ellentétben például a légkondicionálóval készülékekkel amelyeket csak időszakosan használunk.

6. Elrejthető aljzatok a konyhában

Ezek az aljzatot közvetlenül beépíthetők egy asztalba vagy konyhaszekrénybe. Ennek a megoldásnak az a nagy előnye, hogy nem szennyeződnek, mivel csak szükség esetén hívjuk őket elő. 

7. Halvány fény a fürdőszobában

Az ilyen gyengébb megvilágításra alkalmas fényforrásokat általában a tükör közelében szokás elhelyezni, és többnyire saját kapcsolóval rendelkezik. Ez egy nagyszerű megoldás azok számára, akik éjjel gyakran járnak a mosdóba , így a gyengébb fény nem vakítja őket.

8. Aljzatok megfelelő elhelyezése

Minél több aljzat van a lakásban, annál könnyebb lesz az élet. Még ha nem is tervezünk egyszerre számos elektromos készüléket használni, elképzelhető, hogy a jövőben szüksége lehet rá , és ha ennek eredményeként a hosszabbító zsinórok az egész helyiségben kifeszülnek, az nagyban rontja a lakás összeképét.

Az olyan készülékek esetében, mint például a porszívó, az aljzatok telepíthetők közvetlenül a villanykapcsolók alá. De nem árt ha odafigyelünk az aljzatok megfelelő elhelyezésére is. Különös nagy jelentősége van a megfelelően elhelyezett aljzatoknak például az ünnepet előtt, amikor is jóval tóbb elektromos készüléket szeretnénk a hálózathoz csatlakoztatni.