Hirdetés

Eljött a várva várt vakáció és a lehetőség, hogy a pároddal álomszép helyekre utazzatok. Azonban a nyaralások alatt a legtöbb pár hamar egymásnak esik…rossz értelemben. A nyaralás utáni válások aránya jóval magasabb. Az ilyen dolgok elkerülése érdekében írtunk nektek össze pár dolgok, amire próbáljatok meg odafigyelni a közös nyaralás alatt.

1. A stressz és a fáradtság megakadályozza azt, hogy pihenjetek. El kell engedni ezeket a dolgokat. Nem jó ha magaddal viszed a nyaralásra a problémákat. Próbálj meg “pihenő” módba kapcsolni. Fontos, hogy ne legyenek nagyszabású terveitek az első három nap. (Ha mondjuk egy hétre mentek).

2. Pénz kérdés

A pénzügyi viták elkerülése érdekében előre határozzátok meg, hogy ki felelős a költségvetésért. Egy konkrét tervet is írhat, amelyben egyértelműen megadja az összeget. A drága szuvenírek nem mindig férnek bele…

3. Zárd ki a külvilágot. Csak akkor állj rendelkezésre, ha te akarsz. Ne hagyd, hogy a munkahelyedről zaklassanak. Legyenek tisztában azzal, hogy te nyaralsz.

4. Mik az elképzeléseid? Elvárásaid?

Egyes dolgok tőled függetlenek. Legyenek terveid és persze határozd meg magadban azt, hogy mit szeretnél. De ha mindenre élesen reagálsz, főleg akkor, ha az élet nem várt meglepetésekkel okoz, abból csak a baj van. Sok őrjítő dolog lehet de legyél előrelátó. Ne ragadj le a problémáknál. Változtass szállodát például.

5. A fontos kérdések megvitatásának helye nem a nyaraláson van.

Persze együtt vagyunk adva lenne a lehetőség, hogy mindent megbeszéljünk. De inkább NE! A komoly dolgok megbeszélésének nem ez a helye. Csak veszekedést szülhet.

6. Ritkán vagytok ennyi időt összezárva? Ez normális a mindennapi életben. Ritkán vagytok együtt…majd jön egy nyaralás és hirtelen túl soknak érződhet. Próbáljunk ezekből tanulni. Mindig van új dolog, ami hasznunkra lehet a párkapcsolatban. Keressük a boldogságot a másikban. Elvégre ezért jöttetek. Próbáld élvezni és ne ragadj le apróságokon. Pláne olyan dolgokon, amik otthon is előjönnek. Ez most nem erről szól.

7. Ne felejtsd el, hogy miért nyaralsz.

Lazíts. Ne felejtsd el, hogy nyaralsz. Engedd el magad és ne agonizálj feleslegesen! Csak tönkreteszitek a közös pillanatokat.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!