Hirdetés

Agyunk és szemünk olykor nagyon fura és nagyon csúnya játékot űznek velünk. Bizonyára te is jártál már úgy, hogy elsőre nem azt láttad, ami valójában a képen vagy felvételen volt. Ennek több oka is lehet, ami pedig az illúziókhoz köthető. Számtalan mennyiségű kép kerül fel az internetre, amit az emberek vagy színesnek látnak, vagy fekete-fehérnek, vagy pedig nem is annak, amilyen. Mai cikkünkben is ilyen fotókat és felvételeket hoztunk el nektek. A kérdés már csak az, hogy sikerül-e benneteket átverni vele vagy sem.

1, A fénykép, ami színes fényképnek tűnik.

Ez a fotó “felrobbantotta” az internetet, ugyanis teljesen úgy néz ki, mintha színes lenne, pedig valójában fekete-fehér. A kép készítője úgy érte el ezt a hatást, hogy színes csíkokat tett az emberekre, és azok ruháira, így aki megnézte ezt a épet, elsőre azt hitte, hogy egy színes fotóról van szó.

2, A fekete-fehérnek tűnő kép.

Holly McKee ezt a fényképet töltötte fel Twitter oldalára. A fotó egy bevásárlóközpontban készült, és mindenki azt hitte, hogy fekete-fehér szűrőt használt hozzá, de nem így történt. Holly véletlenül egy olyan fal előtt ment el, ahol csak szürke és fekete-fehér gyerekruhák lógtak, ennek köszönhette, hogy a kép úgy tűnt, mintha nem színes lenne. Mivel sokan nem hittek neki, ezért csinált egy videót, amit fel is töltött Youtube-ra, hogy bebizonyítsa igazát.

Íme a videó:

3, Egy macska, aki mindig figyel minket.

A videón látható, hogy valaki az elveszett macskáját keresi, ám annak fotóját egy egyeletlen felületre ragasztotta fel, ettől pedig úgy tűnhet, mintha a macska folyamatosan minket figyelne. Ha valakit ilyennel akarsz az őrületbe kergetni, akkor nyugodtan tegyél ilyen felületre másik képet.

4, Egy helikopter, ami a propeller mozgása nélkül száll fel.

Elsőre úgy tűnhet, mintha ez a helikopter a propellere segítsége nélkül szállna fel, de valójában azok normálisan mozognak. Ez egy olyan illúzió, amit stroboszkóp-effektusnak hívnak. A stroboszkóp rezgése különböző frekvencián mozog, így ha egy forgó vagy vibráló tárgy mozgása ugyanolyan rezgésen van, akkor úgy tűnhet, mintha az álló helyzetben lenne.

5, Milyen színű ez a komód?

Ezzel a kérdéssel ellátva töltötték fel ezt a fotót Redditre. A kommentelők közül volt aki, kéknek és szürkének látta, ám akadtak olyanok is, akik fehérnek és rózsaszínnek. Kiderült, hogy a komód kék és szürke színű volt, csak a szoba vöröses megvilágítása miatt tűnt fehér-rózsaszínnek.

6, Hiányzó láb.

Az Instylemagazine közzétette ezt a képet saját Instagram fiókjában, amire a felhasználók egyből ráharaptak. Az emberek észrevették, hogy Kendall Jenner lába szőrén szálán eltűnt. Voltak, akik vonalakkal jelölték be, hol lehet a lába, és kiderült, hogy bal lába voltaképpen a ruha alatt van.

7, Ezek dűnék vagy lyukak?

Ezt a képet Luca Parmitano tette közzé Twitter-fiókjában. A pilótaként dolgozó férfi, azt írta a képhez, hogy ezek dűnék felülnézetből. A követői azonban összezavarodtak, mert úgy tűnt, mintha a képen lyukak lennének, nem pedig dűnék. Hirtelen az egyik felhasználó megfordított a képet, és hopp mindjárt, dűnéknek látszódtak.

Ezeknek az illúzióknak titeket is sikerült becsapni?