Hirdetés

Az embereket két csoportba lehet sorolni, akik megszárítják a hajukat hajmosás után és akik nem. Nyilvánvaló, hogy azok, akik késő este tusolnak, fürdenek le nem fogják azzal zavarni az otthon lakó embereket, hogy megszárítják a hajukat. Ilyenkor nem tudnak mást tenni, mint vizes hajjal álomra hajtani a fejüket. Ezzel viszont sokkal több kárt okoznak a hajuknak, amivel nem is biztos, hogy tisztában vannak. Természetesen vannak, akik erre a módszerre esküsznek, de olyan problémák alakulnak ki, mint a gyakori töredezettség, gubancolódás, fénytelenség és még sorolhatnánk. Mai posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy elmondjuk nektek miket idéz elő, ha vizes hajjal fekszel le éjszaka aludni.

1, Irritálja a fejbőrt

A fejbőr gyakori viszketése miatt általában a sampont hibáztatjuk, pedig vannak más tényezők is amik képesek ezt befolyásolni. Ilyen például, ha vizes hajjal fekszünk le aludni. Nemcsak, hogy irritálhatja a fejbőrt, de még a korpásodást is elsegíti. Arról nem is beszélve, hogy a nedves, meleg környezet fokozza a baktériumok elszaporodását.

2, Gubancossá válik a haj

A nedves haj sokkal sérülékenyebb, mint a szára, ezért jobban oda kell rá figyelnünk. Amennyiben hajszárítás nélkül fekszünk le aludni, biztosak lehetünk benne, hogy reggelre tele lesz a hajunk csomóval és gubanccal, amit nagy nehézségek árán lehet csak kibontani. Egy idő után viszont már elveszítjük a türelmünket és elkezdjük tépni a hajunkat, hogy gyorsabban végezzünk a fésülködéssel. Ez azonban károsíthatja a hajszálak szerkezetét.

3, Fejfájáshoz vezethet

Bizony előfordulhat, hogy fejfájásra ébredünk reggel, ha éjszaka kihagyjuk a hajszárítást és nedves hajjal hajtjuk álomra a fejünket. Egyes szakemberek szerint ennek az az oka, hogy éjszaka a testünk hőt ad le az ereink pedig összeszűkölnek, mások véleménye szerint viszont a törülközőbe tekert haj hosszútávon kellemetlen érzést kelt, ami megszakíthatja az alvást.

4, Kiszárad és élettelen lesz

Tény és való, hogy nincs egészségkárosító hatása a nedves hajjal való alvásnak, viszont nagy mértékben befolyásolhatja annak megjelenését. Ahogy feljebb is említettük a nedves haj sokkal sérülékenyebb, ezért nem visel el annyi hatást, mint a száraz haj. Ezáltal sokkal törékenyebbé, szárazabbá, fénytelenebbé és élettelenebbé válik a haj, ami egyáltalán nem néz ki jól.

5, Lelapítja a vékony szálú hajat

A vékony szálú haj alapjáraton is le szokott lapulni, ám ha vizes hajjal fekszünk le aludni, akkor még egy lapáttal ráteszünk és reggelre úgy fogunk kinézni, mintha egy boci nyalta volna egész éjszaka a hajunkat. Ez se így se úgy nem néz ki jól, sőt úgy néz ki mintha nem is lenne hajunk. Ennek elkerülése érdekében figyelni kell arra, hogy úgy legyen beszárítva, hogy egy kis volumene legyen.

6, Gyorsabban töredezik a haj

A vizes hajjal történő alvás következtében biztosra vehetjük, hogy gyakrabban kell ellátogatnunk a fodrászhoz, hogy megszabadítson a töredezett hajvégektől. Ha nem akarjuk rövid időn belül az egész hajunkat lenyíratni, érdemes minden hajmosás után szárazra szárítani a hajunkat.

7, Bőrirritációhoz vezet

Feljebb már említettük, hogy irritációhoz vezethet, ha nedves hajjal szenderülünk álomra. Viszont ez nemcsak a fejbőrre, hanem az arcra, nyakra, vállra és egyéb területekre is kiterjedhet, melyek kellemetlen pillanatokat okoznak. A nedvesen maradt haj és a szobában lévő hőmérséklet hatására pedig elszaporodhatnak a baktériumok, amik megint csak meg tudják keseríteni az életünket.

Ti tudtatok ezekről? Hasznosnak találtad a cikket?