Hirdetés

Az általunk kiválasztott ruhák anélkül, hogy észrevennénk befolyásolják hangulatunkat és önbizalmunkat. Gondolj csak bele, ha felveszel néhány olyan ruhadarabot, amiben jól érzed magad, amiben dögös és magabiztos vagy, sokkal nagyobb önbizalommal lépsz ki az utcára. Természetesen a magabiztosság számos részleten múlik, de ennek ellenére rendkívül fontos jól választanunk.

Egyes tanulmányok szerint még a kedvenc szuperhősünkkel ellátott fehérneműk vagy pólók is hatással vannak hangulatunkra és önbizalmunkra, pedig mindannyiunk számára egyértelmű, hogy egy ilyen ruhadarabtól soha nem leszünk szuperhősök. Szóval, nagyon alaposnak kell lennünk, amikor reggel kiválasztjuk, miben megyünk dolgozni vagy este mit veszünk fel a randevúra, ugyanis bár tudat alatt, de nagyban befolyásolja fellépésünket.

Az alkalomhoz illő ruha nagy hatással van a tudatalattinkra.

Teljesen természetes, hogy mindig a találkozó jellegének és a látogatott helynek megfelelően igyekszünk felöltözni. Ez bizalmat sugároz és a koncentrációt is befolyásolja. Kísérlet bizonyította, hogy egy fehér kabát növeli a koncentrációt még akkor is, ha nem tudósként vagy orvosként dolgozol. Éppen ezért fontos, ha otthon dolgozol, akkor azt ne pizsamában tedd. Ünnepélyre pedig válassz elegáns ruhát még akkor is, ha nem szereted kicsípni magad. Van, hogy az öltöny, az estélyi ruha, de jó néhány esemény van, amire egy pulóver és egy farmer a legmegfelelőbb.

A ruháknak szimbolikusaknak kell lenniük.

Nincs olyan ember a világon, akinek ne lennének kedvenc ruhadarabjai, amiket a leggyakrabban hord. Mindegy, hogy az egy póló, cipő vagy éppen nadrág, abban érezzük magunkat a legjobban. Bár nem minden pasi érzi jól magát öltönyben, mégis a legtöbben igazgatónak vagy sikeres vállalkozónak érzik magukat benne. Bizonyított tény, hogy a szuperhősök szimbólumával ellátott póló is önbizalmat ad. Gondolj csak Sheldonra az Agymenőkből, amikor Flash meggyőzi, hogy egy szuperhős nem adja fel és Dr. Cooper ezért nem is utasítja vissza az energiaitalt. Tehát, arra akarunk kilyukadni, hogy egy ismerős és jól bevált ruha bizonyos esetekben a lehető legjobb választás.

A “korodnak nem megfelelő” ruhák és kiegészítők választása sem feltétlenül rossz, főleg akkor, ha jól érzed magad bennük.

Valamilyen oknál fogva úgy véljük, hogy egy bizonyos kor felett egyes ruhadarabok túlságosan is merészek és kihívóak lehetnek, sőt, nevetségesen festünk bennük. Azzal azonban semmi baj nincs, hogy valaki fiatalabbnak szeretne mutatkozni a valódi koránál. Fiatalon test-és színtípusunknak megfelelően választunk ruhát és kiegészítőket, de attól, hogy megöregszünk nem kell azonnal úgy is öltöznünk. Nem kellenek a kötött mellények, nagyibugyik már negyven, ötven évesen, hiszen az éveink számától függetlenül is öltözhetünk divatosan.

A kíváncsi tekintetek elől elrejtve…

Nőként biztosan te is vettél már fel felfutott szálú vagy kiszakadt harisnyát a nadrágod alá, mondván úgy sem látja senki. Nos, ebben teljesen igazad van, hiszen akár egy szakadt pólót is el lehet rejteni a pulóverünk alá. Ennek ellenére azt kell mondjuk, hogy azok a dolgok, amiket drágának, vonzónak vagy éppen merésznek tartunk, nagyban befolyásolják viselkedésünket még akkor is, ha senki más nem látja vagy tudja, csak mi, hogy az adott ruhadarab már korántsem a régi. Ugyanez igaz a fehérneműre is, ami a belső önbizalomra van hatással. Jobb, ha tudod, hogy a fehérnemű színe is befolyásolja a hangulatodat.

Az élénk színek jobbá teszik a napod.

Az univerzális színek, mint a fekete, a szürke vagy a bézs könnyen kombinálható, mivel mindenhez megy, sőt, nem is kell sokat agyalni, hogy mit vegyél fel. Egy öltöny vagy fekete ruha elegáns és drága hatást kelt. Abban az esetben viszont, ha rossz napod van, kerüld el ezeket a színeket. Válassz élénk vagy világos színű ruhákat, amik visszahozzák a jó kedved és újra magabiztossá tesznek. A piros, a rózsaszín és a sárga fokozza a dopamin termelését, így nyugodttá és kevésbé szomorúvá varázsolnak. A kés színnek az oxitocin termelését segíti elő a nyugalom érdekében, míg a zöld és a piros felvidítanak.

Kényelmes sarok

A magassarkú cipőnek sok előnye van, főleg, ha alacsony vagy. Egy ilyen cipő magasabbnak és elegánsabbnak mutat, ám nem kell túl sok idő ahhoz, hogy a lábad kegyetlenül megfájduljon benne. Főleg akkor, ha nem is tudsz járni egy ilyen cipőben. Ugyanakkor egy alkalmi cipő is kényelmetlen viselet lehet, ha ritkán hordod.

Éppen ezért sokkal előnyösebb és kényelmesebb a kisebb sarok vagy telitalpas cipő, ami megkíméli a lábadat. Nem kell minden esetben magassarkú cipő ahhoz, hogy stílusosan és elegánsan nézz ki.

Nyugodtan másold le azoknak az embereknek a stílusát, akik inspirálnak téged.

Tanulmányok szerint egyáltalán nem ciki lemásolni egy olyan ember ruházatát, aki inspirál minket. Hogy miért? Sokkal magabiztosabbak leszünk általa és jobban teljesítünk, jobb eredményeket mutatunk. Legyen szó egy tanárról, barátról, kedvenc színészről vagy énekesről, az általunk választott, általuk viselt ruhadaraboktól megnő az önbizalmunk és jól érezzük magunkat a bőrünkben.