Hirdetés

Senki sem szeretné megtapasztalni, milyen hajléktalannak lenni. Mikor nem tudsz ételt venni magadnak, mert nincs pénzed, sőt nincs tető a fejed felett. Ilyenkor semmi más nem marad csak a koldulás, és valójában az emberek jóindulatán múlik, hogy tudsz-e aznap enni, vagy nem. De van az embereknek egy olyan rétege, akik kihasználják mások jóhiszeműségét és úgy koldulnak az utcákon, hogy valójában nincs is arra a pénzre szükségük. Cikkünkben olyan hajléktalanokat hoztunk el, akik szemfüles embereknek köszönhetően lebuktak…

Micha Dominguez

Te mit csinálnál akkor, ha az utcán látnál egy hajléktalant, aki az autósoktól és járókelőktől  kéreget, majd jó néhány perc múlva azt vennéd észre, hogy beül a saját autójába?
Micha Dominguez bizony ezt csinálta, amit azok az eberek elégeltek meg, akik adtak neki némi kis pénzt. Nem akarták, hogy tovább csinálja ezt, holott neki semmi szüksége nincs arra, hogy az utcán kolduljon.

Gary Thompson

Gary egész Kentucky államot bejárt, hogy emberektől pénzt kolduljon ki, ám nem csak hajléktalannak tetteti magát, hanem mozgáskorlátozottnak is. A férfi még saját beszédjét is képes volt elváltoztatni, hogy azt higgyék az emberek, szellemileg is le van épülve, ám, ami a legdurvább, hogy ezeket úgy csinálja, hogy valójában neki egyetemi végzettsége van! Miután több ezer dollárt gyűjtögetett össze, amiből nem adózott, a rendőrség hamarosan elfogta és 14 hónapnyi szabadságvesztésre ítélte.

Az 5. sugárúti koldus

Az 5. sugárút, köztudott, hogy az a városrész, ahova a gazdag emberek rendszeresen járnak. Ezen a részen található a legtöbb méregdrága butik és üzlet, szóval, azok az emberek, akik ezen az utcán járkálnak és vásárolnak, nem okoz nekik nagy problémát, hogy néhány dollárt adjanak egy szegény embernek, akinek látszólag nagyobb szüksége van rá.

Simon Wright

Simon Write egy 37 esztendős férfi, aki évi 18 millió forintnak megfelelő összeget koldult össze az utcán, úgy, hogy egy 111 millió forintnak megfelelő összegű angol lakásban élt. Szóval Simon nem volt hajléktalan és miután erre rájöttek, a férfit eltiltották a koldulástól, ám hamarosan újra kéregetni kezdett, aminek az lett a vége, hogy a rendőrök letartóztatták. A koldulást azzal indokolta, hogy tartozásai vannak, és, ha nem fizet, elvesztheti a saját házát.

A terhes koldus

Ha egy koldus a gyerekével van az utcán, az emberek adakozóbbak, hogy segíteni tudjanak a gyermeknek. A terhes koldust egy vásárló látta, ahogy beszáll egy Mercedesbe, majd távozik a kéregető helyszínről. Egy fiatal gyermek társaságában próbálta meg kicsalni az emberek pénzét. Mire a rendőrség kiderítette ki a koldus, addigra a nő már megszülte a babát, majd párjával beszálltak egy zsír új kocsiba, amin még az árcédula is ott lógott és egy olyan városrészre hajtottak el, ahol a lakások bérleti díja kb. 2000 dollár fölött van.

Steve

A háborús veteránok, nem kapnak megfelelő ellátást, még úgy sem, hogy az életüket tették kockára a hazájukért. Az emberek pedig ilyenkor kinyitják a pénztárcát, hogy segíthessenek nekik. A Steve nevű hajléktalan ezt próbálta kihasználni, és egy táblán feltüntette, hogy 18 éven át szolgált a tengeren, és minden segítséget elfogad. A férfinak egy “Go found me” nevű kampánya is volt, a kéregetés pedig az interneten ment, de hamar lebukott más veteránok miatt, ezért törölte a kampányt, és felszívódott.

A koldus csapat

A San Fernando völgyben van egy koldushálózat. Ezek a koldusok teljesen egyformán néznek ki. Van két szülő, akik a gyerekeikkel koldulnak a bevásárlóközpontok előtt. Akkor tűnt fel, hogy egy hálózatról lehet szó, mikor feltűnt, hogy az összes tábla egyforma. Az egyik azt mondta, hogy buszokkal járja a várost, ám nem sokra rá beszállt egy bérautóba. Szóval nem kell őket sajnálni, mivel biztos, hogy mindegyiknek van hol laknia.