Hirdetés

A emberek azt gondolják, hogy dezodor elegendő ahhoz, hogy frissességet megtartsuk egész nap. Nem így van. Vannak alapvető dezodor használati normák melyek elengedhetetlennek ahhoz, hogy jól tudd használni ezeket. Leírjuk 6 pontban, hogy mit érdemes szem előtt tartani. Ezek megtartásával elmúlnak a felmerülő problémák.

1. A használat időpontja.

Sokan nem tudják, de a legjobb ha zuhanyzás után használjuk közvetlenül. Mert tiszta testre kenve véd, de ha az izzadságra kenjük rá, azzal csak segítjük a baktériumok bőrfelszín alá jutását. 

2. Ismétlés.

A reklámokban mindig azt mondják, hogy 24 vagy akár 48 órás védelem. Ilyen csak a mesékben létezik. Ha igazi védelmet szeretnénk, akkor néha ismételni kell az alkalmazást. Itt viszont figyelembe kell venni az első szabályt. Le kell mosni az izzad területeket, vagy egy nedves törlőkendő segítségével tisztítsuk meg a felületet.

3. Nem árt tudni mi a jó.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy mi az amire szükségük van. Ha valaki izzadékony használjon izzadás gátlót. Ha érzékeny bőrtípussal rendelkezik, annak inkább a dezodor az ajánlott, amelyben kevesebb a vegyi anyag. 

4. Ne keverjük. 

A szagok keveredése nem tesz jót sem nekünk, sem pedig a körülöttünk élőknek. Próbáljunk meg egy termékcsaládot használ, mivel így a szervezetünket sem terheli több fajta kémiai anyag. Mellesleg a szagok keverése gyakran fejfájásokhoz vezethet.

5. A dezodor nem helyettesíti a fürdést.

Ha nincs időnk hajlamosak vagyunk hibás lépéseket tenni. Ne tegyük. A dezodor nem helyettesíti a fürdést. Egy alapos tisztálkodás sokkal többet ér mint bármiféle illatos spray. 

6. Közvetlen használat.

Ne a ruhára hanem közvetlenül a bőr felületén alkalmazzuk. Nyomot sem hagy ha adunk neki időt megszáradni.