Hirdetés

Míg nagyanyáink egy életre elkötelezték magukat nagyapáinknak, addig a mai világban egyre kevesebb az olyan kapcsolat, mely szó szerint sírig tart. Ennek oka lehet, a felgyorsult élet, világ, technológia fejlődés…és a többi. Statisztikai adatok alapján szinte minden második házasság válással végződik, így nem is csoda, hogy a fiatalok nem akarnak megházasodni. Pedig a házasság lehetne romantikus, hangulatos és békés, ha a felek kellőképpen megismernék egymást, és elmélyítenék a kapcsolatukat, nem pedig csak az intim együttlétre hagyatkoznának. Mai cikkünk során viszont összegyűjtöttünk 5 olyan kérdést, melyek mély érzelmeket, emlékeket idézhetnek fel a másikban. Ezekkel lehetőség nyílik arra, hogy egy olyan oldaláról ismerd meg a másik felet, amit csak keveseknek van szerencséje ismerni.

1, Mi a gyerekkorod egyik legmeghatározóbb emléke?

A gyerekkor egy rendkívül meghatározott időszak minden ember életében. Az ekkor szerzett tapasztalatok, emlékek az életük hátralévő részében elkíséri őket, s ha azok negatívak, akkor bizony tüske maradhat a lelkükben. Nagyon sokat elárulhat egy adott személyről, hogy miként beszél a családtagjairól, rokonairól, jó emlékeket mesél-e róluk vagy sem. Kisgyerekként sokkal érzékenyebb a lélek és könnyebben lehet traumákat is szerezni. A fiatalkorban szerzett sérelmek java része pedig nem igazán gyógyul be, viszont ami jól érintette lelküket arra is határozottan emlékeznek. De arról értelem szerűen pozitívan beszélnek. Nagyon sokan a gyerekkorban kapott bántásokat, sérelmeket, akaratlanul is hajlamosak átvinni a felnőtt életükbe, ami kisebb-nagyobb gondokat is okozhat.

2, Mesélj, milyen kapcsolatban vagy a szüleiddel?!

Mint, ahogy feljebb is említettük a gyerekkorban tapasztaltak kihatással vannak a felnőtt létre. Az is sokat elmondhat, hogy az adott illető miként látja magát, hogyan értékeli saját lelkét, jellemét, mivoltját. Ha nincsenek komplexusai, akkor valószínűleg egy normális, átlagos családban nőtt fel, ahol sok szeretetet kapott. Amennyiben viszont önbizalomhiány, önértékelési probléma, testképzavar….stb mutatkozik meg, akkor elképzelhető, hogy többször is bántották lelkileg gyerekként. A szülők és a gyerekek közti kapcsolat is sokat nyom a latban. A lányok általában olyan férfit választanak maguknak, akik nagyban hasonlítanak édesapjukhoz. Nem kifejezetten külsőre, hanem inkább belbecsre. Természetesen ez akarattól független, lehet az adott leányzónak fel sem tűnik, milyen partnert választott magának. A szülőkkel kapcsolatos történetek is érdekes dolgokra deríthetnek fényt, ha valaki negatívan beszél róluk, akkor valószínű ott nem felhőtlen a kapcsolat.

3, Regisztrálva vagy olyan társkereső oldalra, mint például a Tinder?

A mai világban már egyre kevesebben próbálnak személyesen ismerkedni másokkal. Ennek az lehet az oka, hogy a technológia rohamosan fejlődik, az emberek pedig egy felgyorsult mókuskerékben élik életüket. Szinte nincs is idejük másra csak a munkára, ha pedig hazamennek akkor is inkább pihennek. Pontosan ezért terjedtek el az internetes, online társkeresők, mint a Tinder, hogy az otthonuk nyugalmából tudjanak másokkal ismerkedni. Ha a kiszemelted is fent van ezen az oldalon, akkor jó lenne rákérdezni, hogy miért van fent, illetve mit csinál ott. Sokan csak unaloműzés gyanánt vannak fent, és próbálják feszegetni a határokat. Tudják, hogy úgysem lesz következménye így azon a véleményen vannak, hogy miért ne?!

4, Vannak terveid, céljaid? Mit gondolsz hol leszel 5 év múlva?

Nos, ha például Te ezt a kérdést a kapcsolat elején teszed fel, akkor biztosra veheted, hogy a partner olyan jövőt fog felvázolni, amiben Te is benne vagy. Ennek oka, hogy a párkapcsolatok elején mindenki szeme előtt egy úgynevezett rózsaszín köd van, amitől mindent csodálatosnak és tökéletesnek látnak, még azt is ami alapjáraton nem az. Ahogy apad ez a felhő, úgy tisztul ki az elme és úgy fog megváltozni a jövőkép is. Ha viszont még a kapcsolat kialakulása előtt, az ismerkedési fázisban kérdezel rá, akkor nagy valószínűséggel reálisabb képet fogsz kapni. Így hamar kiderül, hogy egy irányba tartotok-e. Amennyiben nem, felesleges is több energiát belefektetni, mert úgysem fogtok egy útra terelődni.

5, Jóban vagy a volt párjaiddal?

Minden kapcsolat legmumusabb témája, mivel senki sem szeretné azt hallani, hogy a párja, mit, hogyan csinált az exével, hogyan váltak el és ehhez hasonló. Arról meg végképp nem akarnak tudni, hogy jelenleg milyen kapcsolat van köztük. Pedig bizony erről kell beszélni, viszont csínján kell bánni az őszinteséggel. Túlságosan sok részletet nem szabad elárulni, mert felesleges veszekedésekbe lehet keveredni. Muszáj, hogy az illető megtalálja az aranyközéputat, és tisztelettel beszéljen a másikról. Fontos, hogy az ne tűnjön áradozásnak, és szidalmazónak se.

Bónusz:

Az intim élet és az elkötelezettség gyakorlatilag egy kalap alá tartozik. Viszont fontos megjegyezni, hogy nem mindegy melyik az, ami elsőként kezd felerősödni. Amennyiben az első, úgy a kapcsolat elég rövid életű lesz, mert a szenvedély hamar el tud múlni. Ha viszont a második, akkor egy hosszútávú és békés kapcsolat elé lehet nézni. A fent említett kérdések sokat segíthetnek abban, hogy kiépüljön maga az elkötelezettség, hiszen mély és olykor érzelmes témákat boncolgattok.

te melyik kategóriába tartozol?