Hirdetés

A legtöbb felnőtt tudja, hogy a zöldségek és a gyümölcsök százszor egészségesebbek, mint a hamburger, kóla, pizza és a sült krumpli. Még akkor is, ha ők sem tartják be az egészséges élet szabályait. Felnőttek…az ő döntésük. Viszont a gyerekekkel más a helyzet. Nekik példát kell mutatni és valamelyest terelni őket egy egészségesebb táplálkozás irányába. Nincs az rendjén, ha már kisgyermek kora óta rendszeresen gyorséttermekben falatozik valaki. Hogy miért? Hát ezért.

A tizennégy éves Osai, aki Ausztráliában él már ennyi idősen is 120 kilót nyomott. Minden nap itta a cukros löttyöket, a szendvicseket. Evett-ivott, amit látott. Nem csak az külleme, már az egészsége is komoly veszélyekkel nézett szembe.

Az orvosai már kezdtek komolyan aggódni érte.

A betegségtől való félelem segített meggyőzni őt. Elkezdett sportolni és egészségesen étkezni. Sikerült elérnie a célját.

Josephine tizenhét éves korában már 120 kiló volt. Szörnyen érezte magát. Depressziós lett, de végül sikerült összekapnia magát.

Semmi cukros üdítő, semmi kenyér, csokoládé és lisztes termék. Eljárt edzőterembe és heti három alkalommal edzett.

Egy év alatt már a felét leadta. Azóta saját videoblogot vezet, amellyel másokat ösztönöz a fogyásra. Szerinte az önbizalom a legfontosabb.

Jessica már gyerekkora óta túlsúlyos. Egyszer még a legzsírosabb gyereknek is nevezték a világon. Ő már hét évesen is kétszáz kiló felett volt. Nem tudott se járni, se normálisan ülni.

 

Elsősorban saját anyját hibáztatta. Szerinte meg kellett volna akadályoznia, hogy ennyit egyen, de ő folyton adta a kezébe a hamburgert, pizzát és sült krumplit.

Miután a nyilvánosság elé állt, az aktivisták céltáblája lett és komoly nyomást gyakoroltak rá, amiből sikerült profitálnia. 190 kilót fogyott azóta.

Linney 50 kilót fogyott. Neki az kellett, hogy egy baráti társaságban kellemetlenül érezte magát, ugyanis ő volt az egyetlen túlsúlyos egy medencés buliban.

Azóta a lány aktívan sportol és felhagyott a káros ételekkel.

Ma már közel elégedett az alakjával. Szerinte bárki képes erre, csak hinnie kell önmagában.

Kilenc éves korában Brianna már 85 kilót nyomott. Sokat csúfolták az iskolában. Bezárkózott és ingerlékennyé vált. Komoly egészségügyi problémái is lettek.

Anyukája segítségével sikerült lefogynia. Brianna-t egy dietetikushoz vitték, aki különleges étrendet írt neki elő. Ezen kívül minden nap edzett otthon. 35 kilót fogyott le és az élete azóta a normális mederben folyik.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!