Hirdetés

Sokan azt gondolják, hogy a gyengébbik nem tagjai, nem ért annyi mindenhez, mint az erősebbik nem képviselői. Ez nem igaz, ők nagyon erős jellemek, céltudatosak és még sorolhatnám. Ám akármennyire is okosak, sok mindennel nincsenek tisztában, ami a női szervezetben megy végbe. Van fogalmuk bizonyos alap női dolgokról, de azok nem minden esetben fedezik a valóságot. Egy szakember segítségével állítottuk össze ezt a listát, amit a legtöbb nő nem tud az emberi szervezetről.

A nők szervezetének speciális tápanyagokra van szüksége.
Dr. Arielle Levitan úgy gondolja, hogy a nők nagy része nem tudja, hogy milyen különleges tápanyagokra van szüksége az emberi szervezetnek. Például a napfényben és a különböző élelmiszerekben rengeteg D vitamin található. A másik ásványi anyag, amiből általában kevés szokott lenni az a vas. Ugyanis több nő a havi menstruációs ciklus és a várandósság miatt vashiánnyal küzd. A vashiánynak több tünete is van, mint például: fáradtság, migrénes fejfájás, izomfájdalmak, haj rosszabb minősége. Ezeknek a javítása érdekében sok bárányhúst, halat, babot, lencsét, borsót és szárnyast kell enni.

A női bőr egyik pillanatról a másikra dehidratálódni kezd.
A nők bőre érzékenyebb a dehidratációra. Kevesen tudják, hogy ez a túlzott tisztálkodási szerek használatának tudható be. A forró fürdőzések sem tesznek jót a bőrnek, ugyanis a forró víz kitágítja a pólusokat valamint felpuhítja a bőrt, így elpárolognak a bőrből a zsírok és az olajok, így egy-egy fürdő után viszketni kezd a bőrünk. Lehetőleg mellőzzük a túlzott napozást, a forró fürdőzést, fontos, hogy sűrűn igyunk folyadékot. Ha ezeket betartjuk, elkerülhetjük a dehidratációt.

A nőknél gyakrabban fordul elő szorongás.
A nők szervezetben több stressz hormon, női nemi hormon van, ezért a nőknél 2x olyan gyakori a stresszes állapot, mint a férfiaknál. Ennek a problémának az orvosolására Dr. Kimberly Hershenson pszichológus azt javasolja, hogy rendszeresen írjuk le azokat a dolgokat, amiért hálásak vagyunk az életben.

A havi ciklusról való tudás gyakran téves.
Szakemberek szerint a nők nem tudják pontosan mi is a menstruáció szerepe az életben. Többször hallották pácienseiktől, hogy egyfajta – havi tisztításnak – gondolják illetve, hogy csupán csak vérzés kezdetét és annak végét társítják a menstruációs ciklushoz. Ám ez annál jóval többet foglal magába, ugyanis egy teljes 28 napos folyamatot foglal magába, ez az idő arra szolgál, hogy a test felkészítse magát ha esetleg a nő teherbe esne.

Sokkal kitartóbbak, erősebbek, mint azt mindenki hinné!
A mai napig vannak olyan nők, akik nem élvezhetik az emancipáció előnyeit, és kénytelenek elviselni, a férfiakkal szembeni megkülönböztetést. Ha ezeket most nem vesszük figyelembe, és visszatekintünk a múltba, láthatjuk, hogy több Nő volt/van/lesz a világon, akik nagy dolgokat vittek végbe. Fontos, hogy a nők ezt is szem előtt tartsák, hiszen semmivel sem rosszabbak és gyengébbek, mint az erősebbik nem képviselői.