Hirdetés

Nagy valószínűséggel kijelenthetjük, hogy mindenki ismeri a kultikus tinifilm, az Amerikai Pite egyik legdögösebb mellékszereplőjét, a filmben cserediákot játszó Nadia-t.

A karaktert megformáló Shannon Elizabeth évekig volt fiatal srácok és férfiak vágyálma, de hogy vajon mi történhetett vele a világhírnevet hozó szerep után, azt már kevesen tudják.

Cikkünkben a ma már 47(!) éves színésznő karrierjét, szerelmi életét és külsejének átalakulását vesszük górcső alá!

Shannon Elizabeth Fadal 1973. szeptember 7-én született a texasi Houstonban. Apja egy közel-keleti bevándorló családból származik, édesanyja európai származású, ereiben kevés cherokee vér is csörgedezik.

Családja nem volt különösen vagyonos, a szülők azonban megpróbáltak mindent megadni gyermeküknek, ami tőlük tellett. Shanon kislányként a táncért rajongott, tinédzserkorában azonban érdeklődése a tenisz felé terelődött, még egy neves teniszcsapatba is bekerült, ám végül figyelme a profi sportról a modellkedés felé fordult.

17 évesen, 1990-ben költözött New Yorkba, ahol viszonylag korán felfigyeltek szépségére és hamarosan szerződtették a Ford & Elite modellügynökséghez.

1995-től kisebb filmes szerepeket vállalt, a színészi karrierjében óriási fellendülést hozó szerepet 1999-ben kapta meg, a Paul Weitz rendezte Amerikai Pite című filmben, ahol egy meglehetősen szenvedélyes és túlfűtött csehszlovák cserediákot játszott.

Bár szerepe mellékszerep volt csupán, emberek -leginkább férfiak- millióinak szívébe lopta be magát.

A film megjelenését követően ő volt az abszolút szépségideál, férfi magazinok sora könyörgött azért, hogy lencsevégre kaphassák. Shannon pedig felült a hirtelen jött siker szelére és rendre minden megkeresést elfogadott és szinte minden felkérésre, interjúra rábólintott.

A kasszasikerré vált tinifilm után több szerepben is láthattuk (Amerikai pite folytatásai, Jay és Néma Bob visszavág, Igazából szerelem), ám az elmúlt 10 évben szinte semmi említésre méltó filmes szereppel nem jelentkezett.

Szerelmi élete

Shannont a filmekben megszemélyesített karakterekkel ellentétben valójában meglehetősen visszafogott és szelíd nőként ismerik Hollywoodban, férfiügyein nem kellett sokat csámcsognia az amerikai sajtónak.

1995-ben kezdett randevúzni Joseph D. Reitman színésszel és rendezővel, akivel 2002-ben egybe is kelt.

A pár meglehetősen hasonló érdeklődéssel bírt, együtt alapították meg a Animal Avengerst, ami egy nonprofit állatmentő szervezet, melynek feladatai közé tartozik az elhagyott állatok megmentése, gyógykezelése és rehabilitációja, valamint azok jövőbeli otthonának megtalálása.

A frigy sajnos nem volt hosszú életű, Shannon és Joseph 2005-ben elvált, ám nagyon jó viszonyban maradtak egymással.

A színésznő 2007-2008-ig egy profi teniszező, Mark Philippoussis oldalán találta meg a boldogságot, ám ez a kapcsolata zátonyra futott.

A szakítás után nem sokkal forgatni kezdték a -ma már nálunk is ismert- Dancing with the Stars című táncos televízió showt, ahol táncpartnere, Derek Hough oldalán ismét szerelembe esett.
Sajnos ez a románc is rövid életű volt, alig több, mint egy évet voltak együtt.

Shannon ezután 5 évig élt magányosan, mire egy olyan férfire talált, akiben újra meg tudott bízni, és akivel szerelembe mert esni…mint később kiderült, megint rossz lóra tett.

2014-ben ismerkedett meg az íróként és filmproducerként tevékenykedő Russell Simmons-sal.
Shannon alig egy évvel később a férfit félreérthetetlen pozícióban találta egy másik hölgy társaságában, kapcsolatuknak azonnal véget vetett.

2015 után jó ideig senki sem bukkant fel oldalán, jelenleg Simon Borchert-rel randizik.

A siker lecsengése után

Kevesen tudják a szemet gyönyörködtető színésznőről, hogy kivételes pókerkarriert tudhat maga mögött.
2006 és 2010 között 12 pókerversenyt nyert meg, a hírességek közt ő az egyik legjobb pókerjátékos.

Bár 2019-ben szerepelt a Jay és Néma Bob rebootjában, az utóbbi években életét az állatok védelmére és segítésére tette fel.
A volt férjével közösen alapított Animal Avengers mellett megalapította a Shannon Elizabeth Foundation is, mely vadvilág élőlényeit segíti és ő a Farm Sanctuary hivatalos szószólója is.

Állatvédelmi feladatai miatt jelenleg Dél-Afrikában él, Fokvárosban.

Annak ellenére,hogy már bőven középkorúnak mondható szinte semmit sem változott, ugyanolyan csábos és gyönyörű így 47 évesen is!

Szerinted is?

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!