Hirdetés

Sajnos a mostani rohanó világ nem igazán segít abban, hogy a testre felhalmozódott zsírt egykönnyen eltüntessük. Akármennyire is rosszul érezzük magunkat a bőrünkben, az emberek munka után nagyon elfáradnak, így semmi kedvük nincs lemenni az edzőterembe, vagy futni 20 kört a ház körül. Ilyenkor már csak el akarnak nyúlni a kanapén és azt akarják, hogy az egész világ hagyja békén őket. Nyilán van, aki annyira vágyik a bikini testre, hogy inkább összeszedi a megmaradt kis erejét és tesz valamicskét a cél érdekében. Mivel minden ember más így mindenki máshova hízik. Azt viszont meg kell jegyeznünk, hogy a hasra felhalmozódott zsírtól a legeslegnehezebb megszabadulni. Természetesen nem lehetetlen feladat, ám kell kitartást igényel. Ha az ember tudja, hogy mi okból kifolyólag vándorol a hasi területeire a zsír akkor könnyedén meg is előzheti a bajt. Ma elhoztunk négy okot, hogy miért alakul ki ez a probléma.

1, Kiegyensúlyozatlan, nem megfelelő étrend.

Mind a szegényes és mind a túlzásba vitt étkezés, kellemetlen súlygyarapodáshoz vezethet. Szakértők szerint nem szabad rendszertelenül és össze-vissza enni, mert az olyan problémákat szül, amit az ember nagyon nehezen fogad el. Azt ajánlják az emberek egyenek nagyjából ugyanabban az időben és az ételeik foglalják magukba a fehérjéket, zsírokat, szénhidrátokat.

Ezek mellett érdemes odafigyelni, hogy az adott ételnek mekkora a glikémiás indexe. Célszerű olyan ételeket fogyasztani, melynek fent említett indexe 50 alatt van. Például, dióféléket, zöldborsót, paradicsomot, quinoat, vadrizst, olajos magvakat, avokádót, tofut, padlizsánt…

2, Napi szintű stressz.

Sokkal gyorsabban rakódik le a zsír azon emberek szervezetében, akiket napi szinten érnek stresszes helyzetek. Ez kellemetlen súlygyarapodáshoz vezethet. Arról ne is beszéljünk, hogy a stresszelő emberekben eluralkodik az édességfogyasztás utáni vágy, ami még egy lapáttal rátesz a már amúgy is rossz helyzetre.

Annak érdekében, hogy csökkentsd a stresszt, rendszeresen relaxálj, például meditálj. Fontos a megfelelő alvás is, ami hozzájárul ahhoz, hogy egyszerűbben kezeld az efféle helyzeteket és segít megszabadítani a felesleges úszógumitól is.

3, Felborult hormonháztartás.

Leginkább a nőket érinti a hasi zsírszövetek hormonális következményei, melynek okozója az ösztrogén nevű hormon, ami a menopauza beköszöntével nagy mértékben visszaesik. Ebben az időszakban gyakran előfordul, hogy a csípőn lévő zsírréteg felvándorol a derékra, amit csak kő kemény munka árán lehet onnan eltüntetni.

4, Testmozgás hiány, rendszeres ülőmunka.

Mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy az egészséges életmódhoz, napi 30 perc testmozgásra van szükség. Ám ahhoz, hogy a felhalmozott hasi zsírpárnát eltüntesd ennél kicsivel több mozgásra lesz szükség.

A kellő mennyiségű fizikai aktivitás nélkül az úszógumi egyre nagyobb és nagyobb lesz. Ha el akarod tüntetni, akkor heti rendszerességgel kell edzened, ami nagyjából 3-4 napot jelent. Ekkor egy edzés legyen legalább 1 óra.