Hirdetés

A legtöbbünknek sajnos nem a legjobb emlékei között szerepelnek egykori tanárai.

Laikusként szinte elképzelni sem tudjuk, milyen nap mint nap, órákon keresztül kisdiákok valamint tinédzserek előtt állni és érdekessé tenni az olykor túlzottan száraz tananyagot, témáról témára mindig olyan előadást/óraanyagot összeállítani, mely egyszerűen megérthető, mégis minden információt tartalmaz.

Abban azonban nagyjából megegyezhetünk, hogy nagyon kevés tanár nyúl a kreativitás és humor eszközéhez, ha óraadásról van szó.

Lehet azt mondani ilyenkor, hogy bezzeg a mi időnkben is rend volt és fegyelem, semmi nevetgélés, csak a tanulás, de valljuk be, sokkal szívesebben jár mindannyiunk egy olyan helyre, ahol jól érzi magát; egy olyan tanárhoz/tanítóhoz, akinek óráján nem csak azzal van elfoglalva, hogy a monoton tananyag darálása vajon hány perc múlva marad végre abba.

Cikkünkben olyan tanárokat és azok módszereit gyűjtöttük össze, akiknek óráin még a legnagyobb iskolakerülők is szívesen részt vennének!

Egy fiatalos és csinos tanárnénitől mindenki szívesebben kér segítséget! 😉

“Annak, hogy kiment a tanárunk doga közben rettenetesen örültünk, egészen addig, míg fel nem tűnt, hogy honnan figyel minket árgus szemmel!”

“Az osztályfőnökünk úgy tette sikeresebbé az év végi adománygyűjtési akciónkat, hogy felajánlotta a suli diákjainak, 1 dollár/ ragasztás áron odarögzíthetik őt a falhoz! Rengeteg pénz jött össze!”

“A matektanárunk így ünnepelte meg március 4-én a ‘Pí’ világnapját!”

“Nálunk minden kémiaóra rendhagyó!”

Ő az igazi Sentinel!

Ilyen amikor egy történelemtanár egy életre beégeti a diákjai emlékeibe Spárta pontos elhelyezkedését!

A földrajztanár odaguggolt az órán alvó diákja mellé egy szelfi kedvéért!

“A rajztanárunk egy géniusz!”

“A matektanárunk minden dolgozatnál behoz egy üveg vizet, amelyen az áll: Diákok könnyei. A dolgozat megírása alatt látványosan ebből kortyolgat…De imádjuk!”

” Az osztálytársamnál nem volt toll, ezt kapta a tanárunktól!”

“A kémiatanárunk minden egyes folyamatot szemléltet amiről tanulunk. Szó szerint mindent!”

Vonalzó híján sem kerülhet görbe vonal a táblára!

Az irodalomtanárunk farsangkor ebben a szerkóban jelent meg az órán!

Mengyelejev táblázat ‘Lady Gagásítva’!

“A professzorunknak hirtelen kellett beugrani egy kollégája helyett…mivel nem tudta már kire bízni az unokáját, így behozta őt az előadásra!”

Titokban biztos jóga-fan!

Nagy valószínűséggel a fenti úriember edzőtársa lehet a képen!

“A matematika tanárunk idén vonult nyugdíjba. A pályája során készült tablóképek mindegyikén ugyanabban a ruhában szerepel. Elmondása szerint az elején ez nem volt tudatos, egyszerűen ez volt az ‘ünneplő szerelése’. Miután pár év elteltével egy diákja felhívta rá a figyelmét, hogy minden tablófotón pontosan ugyanúgy fest, tradíciót csinált a fehér ing-barna pulcsi kombinációból!”

“A rektorunk minden áldott reggel így érkezik az egyetemre!”

A Star Wars rajongó kémia oktató!

A fenti úriember matekos cimborája!

Gondolkoztál már azon, milyen lehet gy kémia tanár karácsonyfája? Segítünk: pont ilyen! 🙂

Az óraadónk rendszerint elkésett a reggeli előadásról, amit egy idő után szóvá is tett neki az iskola vezetősége. Ezek után nagy nehezen rávette magát arra, hogy bejárjon, igaz, minden alkalommal pizsamában érkezett! “

“A történelem tanárnőnknek lételeme az élethű szemléltetés!”

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!