Biztos mindenki ismeri, a mekis hambit, ami 20 év után is ugyanúgy néz ki, mintha most rendeltük volna meg. Az idő egy olyan megfoghatatlan dolog, amivel sok minden nem tudunk kezdeni. Úgy elillan a fejünk felett, hogy észre sem vesszük. Ezt a legjobban a körülöttünk lévő tárgyak tudják bemutatni. Összegyűjtöttünk pár dolgot, amin mi magunk is megdöbbentünk, hogy hogyan néznek ki. Ahogy mondani szokták az idő vasfoga nem kímélte őket.

  1. Az első macit én kaptam mikor megszülettem. A második mackó pedig akkor lett véve, mikor a gyermekem született. Természetesen azt is meg fogja kapni, ami az enyém volt, de jól látható, mekkora különbség a kettő között.

2. Tavaly rendeltem kettő ugyanolyan telefontokot. Az elsőt majdnem egy évig használtam, mire eszembe jutott, hogy van egy másik is. Megdöbbenve vettem észre, hogy néz ki a régi és az új. Az újat egyébként sosem használtam.

3. A cipőimen jól látható a különbség. Nagyjából egy évet hordtam mindkettőt, mégis másképp koptak el, a magyarázat pedig: a jobb lábam helyén sajnos egy protézis van, így arra kevesebb terhelés esett, ezért maradt meg jobb állapotban.

4. Nem tudjuk miért maradt meg ilyen sokáig, de ez a főtt tojás nagyjából 25 éves. Egy takarítás alkalmával került elő a nagyszüleim garázsából. Persze, kíváncsiságtól vezérelve feltörtük.

5. Még gyerek voltam, mikor kaptam szüleimtől karácsonyra egy gitárt. Akkor ragasztottam rá egy matricát, majd 7 év elteltével úgy gondoltam, ideje levenni. Ekkor láttam meg, milyen volt a gitár eredeti színe.

6. Általában a munkahelyen én kezelem a takarítógépet és én is tartom karban. Mikor cserélni akartam rajta a kefét, akkor vettem észre, hogy mennyire elhasználódik a hónapok alatt. A bal oldali a használt, míg a jobb oldali az új kefe.

7. A nagypapámnak már régóta macskái vannak. Kb. úgy 40 éve biztos, na, a macskák azóta kaparják az ajtót. Próbálta már többször felújítani, a macskákat leszoktatni róla, de ezek a próbálkozások sikertelenek voltak.

8. Amikor édesapám eladásra szánta el magát, elővette az autó pótkulcsait. Észrevettük, hogy az évek alatt, hogyan kopott meg a napi használatban lévő kulcs, és mennyire újnak néz ki a pótkulcs, amit még sosem használt, pedig az autó sem fiatal már.

9. Ez az autó 30 éve várja a szomszédnál a garázsban, hogy felújítsák, vagy legalább kicsit letakarítsák. Engem mindig lenyűgöz, mikor látom.

10. A falu szélén van egy kis erdő, ahova valaki leparkolt egy autót nagyjából 60 éve. Azóta senki nem kereste, nem akarta elvinni, tulajdonosa nincs. De, mára már turistalátványosság lett, így aki hozzánk jön túrázni, biztos megnézi.

11. A két kést egyszerre vásárolta az étterem, ahol dolgozom. A különbség csupán annyi, hogy a bal oldali kés napi használatban van. Bár, már közel sem úgy néz ki, mint eredeti állapotában, mégis ez a konyhafőnök kedvence.

12. A gyárban teljesen elkoptak a padlólemezek a forgószék alatt. Ehhez “csupán” 50 év kellett.

13. A kutyusom már 10 éve velünk él. A lépcső, amin felmegy, ezt tökéletesen szemlélteti. Mindig ugyanoda lép, amikor az emeletre megy. Szerintem nagyon aranyos.

14. A bal oldalon látható kutyajáték látott már szebb napokat. Morzsi egyik kedvence, amivel napi szinten játszik, de úgy gondoltuk, mivel elhasználódott, így kap egy újat. Természetesen még mindig a régi a kedvenc.

15. Régen mindig kinyithatós telefont szerettem volna. A szüleimtől születésnapomra kaptam egyet, amit elraktam. Valamelyik nap takarítás közben találtam meg, feltöltöttem és meglepődve vettem észre, hogy még mindig tökéletesen működik.

16. Nagyon ragaszkodom a jó és bevált dolgokhoz, ilyenek a cipők. Általában egy modellből kapásból kettőt veszek, így tettem télen a bakanccsal is. Az első a teljesen új, a második pedig, amit 3 évig használtam telente.

17. Ebben a kávézóban jól látható, hogy hol dőlnek neki az emberek a falnak. Érdekesség, hogy egyébként minden évben újra festik az éttermet, de mivel rengeteg ember fordul meg, így érthető.

18. Valamelyik reggel kiültem kávézni a kertbe és akkor vettem észre, hogy a macskám mindig ugyanazon az úton megy ki a kertbe. Ez már egy jól kitaposott ösvény.

19. Édesapám szereti munka közben a jól bevált szerszámokat. Ezért általában mindig ugyanazokat a típusokat veszi. Az első kalapácsot 25 éven át használta, mire rávette magát, hogy vegyen egy újat. A régit még mindig nem dobta ki.

20. A laptoptáskám mindennapi használatban volt az egyetemi évek alatt, így kissé megviselt lett, mire lediplomáztam. Így néz ki a karabinere…

21. Egy tengerparti kerítés jól szemlélteti a só hatását. A jobb oldali csavar a víz közvetlen közelében van, míg a bal oldali attól jóval távolabb. Érdekes, nem?

22. 8 évnyi kőkemény használat után így néz ki a billentyűzetem az irodában. Szerintem ideje újat venni.

23. A meleg víz erre a beton tömbre már hosszú évek óta csöpög le. Szépen, lassan lett ott egy kis mélyedés.