Mint ahogy azt korábban is mondtuk sajnálatos módon napról-napra egyre több magyar állampolgár fertőződik meg koronavírussal. Legutóbb még “csak” 167 megfertőződött betegről számoltunk be, ám mára számuk elérte a 226-ot. A szakértők előre jelezték, hogy most már a csoportos megbetegedések szakaszban vagyunk, de rohamtempóban közeledünk a tömeges megfertőzés szakaszához, ami ellen még mindig a rendszeres kézmosással, eszközfertőtlenítéssel, maszk, kesztyű viseléssel lehet tenni, de a legbiztosabb a házi karanténban való tartózkodás.

Sajnos azonban nem csak a fertőzöttek száma, hanem az elhunytaké is emelkedett, hazákban ez 10 embert jelent, de nemrég egy brit származású személy is elhalálozott a COVID-19 fertőzés következtében.

A szakértők a következőket nyilatkozták:

ma, Magyarországon bárki, bárhol megfertőződhet a vírussal. Hozzátették, hogy a hordozók száma jóval magasabb, viszont ez azért probléma, mert ők adják át a vírust. Annak érdekében, hogy a tömeges fertőzés szakaszban kevesebben betegedjenek meg, nélkülözhetetlen, hogy a szépkorúak otthon tartózkodjanak, a külföldön tanuló hallgatók, diákok vagy épp dolgozó emberek pedig egyből karanténba vonuljanak, amit átlépik az országhatárt. Ha ezeket, illetve a higiéniai szabályokat betartják, akkor léphetünk előrébb az ügyben.

Adatok szerint a 226 betegből 212-en magyar állampolgárok, 10-en irániak, 2-en britek, 1-1 pedig vietnami és kazahsztani.