22 nem csak gombócból, álmatlan éjszakából, vagy sárga csekkből sok a legtöbbek számára, hanem gyerekből is.
A cikkünkben szereplő házaspár azonban bevállalta a két focicsapat felállítására is elegendő gyermeket és ahelyett, hogy a lemondások okozta frusztráltság látszana rajtuk, köszönik szépen, nagyon jól érzik magukat és élvezik a luxust, amiben élhetnek.

Igen, a luxust. A népes család ugyanis annak ellenére luxusban él, hogy a megszokottnál sokkal több éhes szájat kell etetni, ruháztatni, iskoláztatni.
De mégis hogyan? – hangzik el mindenkiben lelke mélyén a kérdés. A válasz pedig sokkal egyszerűbb, mint azt gondolnánk!

A Radford klán élén a szülők a 46 éves Sue és az 50 éves Noel állnak, legidősebb és legfiatalabb gyermekük között pedig kereken 30 év korkülönbség van.
Sue és Noel szülei Chrisnek (31), Sophienak (27), Chloenak (25), Jacknek (24), Danielnek (22), Lukenak (20), Millienek (19), Katienek (18), Jamesnek (17), Ellienek (15), Aimeenek (14), Joshnak, (13), Maxnek, (12), Tillienek, (10), Oscarnak, (9), Caspernek, (8), Hallienek, (5), Phoebenek, (4), Archienak, (3), Bonnienak, (2), és az újszülött Heidienek.

Bár már három legidősebb gyermekük elköltözött, még így is óriási mennyiségű élelmiszert és ruhát kell vásárolniuk havonta.
A Radfordok napi 5 liter tejet és négy kilós kenyeret lazán elfogyasztanak, egy reggeli során 35-40 pár virsli is elfogy, de szalámiból/felvágottból sem elég 1-1,2 kilogrammnál kevesebb naponta.

Hetente minimum 80 joghurt, 3 tubus fogkrém és minimum 24-26 tekercs toilettpapír is elfogy, valamint nincs olyan hét, hogy valaki ne nője ki valamelyik ruhadarabját vagy cipőjét.

A család azonban a brutális költségek ellenére sem szenved hiányt, sőt.
Nagy-Britannia legnagyobb családja már-már luxus életmódot folytat, amire számtalan példa adódik.

Sue legutolsó, 46. születésnapjára például egy gyönyörű Range Rover-t kapott férjétől, melynek forintban átszámolt értéke meghaladja a 12 milliót.

Emellett a család nemrégiben felújította a 10 hálószobás, óriási házát is, és arra is ügyeltek, hogy a külső mellett a belső térben is legyen egy kis felfrissülés, így rengeteg új bútorral is szépítették otthonukat.

A pandémia okozta helyzet sem vetette vissza őket a pénzköltésben, Radfordék kertjüket ugyanis egy pezsgőfürdővel és egy szabadtéri bárral extrázták fel.

Emellett készítettek maguknak egy szabadtéri mozit is, hogy ne csak bent a házban, hanem a friss levegőn is együtt tudjon filmezni a család.

Radfordék nyaralni is szoktak, Instagramjukon például több belföldi kirándulásukról is posztoltak már, de a pandémia kitörése előtti évben még a tengerentúlra is eljutottak, Floridában nyaraltak!

A népes bagázs emellett minden ünnepet és szülinapot megünnepel, az anya becslései szerint a család az elmúlt 31 évben körülbelül 288 születésnapot ünnepelt és minden gyermekük, mindig megkapta azt az ajándékot, amit szeretett volna.
Legutóbb, a négyéves Phoebe születésnapjára a pár összesen 350 fontot (~140.000 ft) költött ajándékra – Noel becslései szerint pedig eddig összesen 90-95 ezer fontot (36-38 millió forint) költöttek gyermekeik születésnapi ajándékaira.

És ebben az összegben még nincsenek benne a karácsonyi ajándékok! Belegondolni is döbbenetes.
No de miből telik mégis ennyi mindenre? Íme a válasz:

Noel és Sue nem az állam jóvoltából él kényelmesen, a páros tagjai mindketten keményen dolgoznak a pénzükért.
A család ugyanis 1999 óta üzemeltet egy pékséget, valamint online pite-árusítással is foglalkoznak.
Emellett jócskán származik bevételük YouTube-partnerségükből fakadóan, és nemrégiben megjelentek a Channel 5 dokumentumfilmjében is.

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!