Hirdetés

Már jó ideje a szelfik virágkorát éljük. Akár merre járunk, mindig kell lőni egy képet magunkról. Épp eszünk, épp kirándulunk, épp “akármit csinálunk” nyomassunk egy szelfit. Erre a mobilgyártók is rájöttek. Mostanra szinte alap dolognak számít a beépített “szépítés” funkció, amely elmossa a szelfiken a ráncainkat. Esetenként még sminket is dob ránk. Ezek olyan dolgok, melyek mindenki számára elérhetőek, ha van okostelefonja. Akinek nincs az még egy ügyes photoshop mesterre is rábízhatja a dolgot. Annak a lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok. Ha kell még a szemünk, hajunk színét is képes megváltoztatni.

Na de mi volt régebben? Nem voltak filterek, photoshop. Csak pusztán a smink, mely természetesen manapság is nélkülözhetetlen a nők életéből. Egy sminkes szakember elképesztő dolgokat tud művelni az emberi arccal. Teljesen más emberré változtathat bárkit. Nagyon becsapós is tud lenni. Gondoljunk csak a celebekre, akiket a filmekben, klipekben látunk. Néha kidobnak róluk egy fotót mackónadrágban a boltból hazafelé jövet. Mi meg csak ámulunk, hogy egyébként teljesen hétköznapi emberek és cseppet sem úgy néznek ki, mint a vörös szőnyegen lépdelve.

Ez a smink ereje. De, hogy meggyőzőbbek legyünk, hát hoztunk egy válogatást is ezzel kapcsolatban.

Ennél szemléletesebb képre nincs is szükség.

A smink önbizalmat adhat.

Előtte és utána

Sajnos a smink használatától gyulladások alakulhatnak ki az arcbőrön.

Smink az érettségire.

Fotózásra indult épp

Napi rutin a sminkelés.

Államvizsga előtt, kisminkelve.

Ezt a sminket egy epres torta ihlette

Smink, ami szinte láthatatlan.

Csupán 10 percembe telt.

Egy szülinapi partira indulok épp.

Ilyennek látnak az emberek minden nap.

Nem tudnék smink nélkül élni.

Igyekszem természetes maradni.

Előtte, utána.

Amikor a természetes szépségedet szeretnéd hangsúlyozni.

Valljuk be, mintha két különböző ember lenne.

Egy elég durva esküvői smink.

Ez azért nem semmi.

Valaki rém ügyes volt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben! Ha nektek is van hasonló előtte-utána fotótok a sminkeléssel kapcsolatban, akkor dobjátok be hozzászólásként. Együtt megnézzük őket.