Hirdetés

Amióta világ a világ az ember mellett mindig volt valamilyen állat legyen szó háziállatról vagy haszonállatról, esetleg mindkettőről. Nehéz elképzelni, hogy csak egy idő után alakult át úgy az állatok és az emberek kapcsolata, hogy barátság szövődött belőle. Ma már egyenesen lehetetlen úgy élni az életünket, hogy nincs mellettünk egy négylábú társ, aki megvigasztal, ha szomorúak vagyunk, velünk együtt örül, mikor boldogok vagyunk, megérzi, ha félünk és a többi. Viszont annak ellenére, hogy már hosszú-hosszú évek óta vagyunk egymás társai még mindig vannak olyan infók róluk, amiket egyáltalán nem tudunk. Ma olyan kevesek által ismert tényt hoztunk el róluk, mellyel teljesen más szemmel fogunk rájuk nézni.

1, A kutyák nagyon ravasz állatok. Képesek színlelni, hogy betegek csak azért, hogy több figyelmet kapjanak gazdáiktól.

2, A macskák élete bizony irigylésre méltó, ugyanis életük kb. 70%-át egyszerűen átalusszák. Egyetlen nap alkalmával képesek akár 16 órát is durmolni.

3, A kutyák szaglása rendkívül különleges, ugyanis gazdájuk verejtékének szagából képesek megállapítani, ha fél.

4, Az emberek és a macskák agya 90%-ban azonos.

5, Tanulmányok szerint a kutyák képesek féltékenységet érezni gazdájukkal szemben, ha azok más állatok iránt is szeretetet tanúsítanak.

6, Ha a házi nyulak úgy mutatják ki boldogságukat, hogy miközben ugrálnak, a mancsukkal tapsolnak.

7, Tudtuk, hogy a macskák különlegesek, de azt nem, hogy ennyire. Ezek a négylábúak akár 180°-kal is el tudják fordítani saját fülüket.

8, A kutyák belső órája képes alkalmazkodni a városi metróközlekedéshez. Ez azért van, mert tisztában vannak vele, hogy ott nagyobb eséllyel fognak kapni valamilyen ételt. (Mennyire okosak)

9, A patkányok csiklandós állatok. Sőt, ha valaki megcsiklandozza őket még nevetnek is.

10, Ahogy az ember hozzá tudja szoktatni magát a déli ebédhez, vagy a 10 órai lefekvéshez, úgy a kutyák is képesek megjegyezni, hogy hánykor kapnak enni vagy mikor viszik őket sétálni.

11, Sose hinnéd, hogy a macskáknak is lehet ügyesebb és ügyetlenebb mancsa, mi?! Pedig a nőstények általában “jobbkezesek”, míg a hímek “balkezesek”.

12, A kutyáknak olyan egyedi szaglása van, hogy szinte bármilyen dolog kiszagolására is meg lehet őket tanítani. Akár a rákot is képesek megérezni. Hogyan is lehetséges? Nos, az orruk fel tudja ismerni azon anyagcseretermékek illatát, melyek a sejtek által választódnak ki.

13, Egy nyúl foga élete végéig növekszik, pontosan úgy, ahogy egy ember körme. Fontos, hogy olyan ételeket adjon a gazdi neki, amivel tudja koptatni a fogait.

14, Minden egyes kutya ösztönszerűen gömbölyödik össze alvás során. Ez azért van, hogy megvédjék magukat, ha esetleg támadás érné őket, illetve, hogy melegen tartsák magukat.

15, Kevesebb eséllyel alakul ki stroke illetve szívroham, a macskatulajdonosok egyharmadánál.

16, A kutyák igazi csajmágnesek. Tanulmányok szerint háromszor nagyobb eséllyel kapja meg egy férfi egy hölgy számát, ha kutyát sétáltat.

17, Ha egy macska eléri a felnőtt kort, akkor már nem kommunikál a többi állattal. Egyedül csak akkor nyávognak, ha gazdájukkal “beszélnek”.

18, Tanulmányok szerint a kiskutyák gondozása csökkenti a magas vérnyomás kialakulását.

19, A hörcsögök és a macskák pontosan ugyanúgy tisztálkodnak.

20, Ha hiszed ha nem a hörcsögök sokkal jobban preferálják a szeszes italokat, mint a vizet.

21, Ha azon kapod magad, hogy a macskád a szemedet szagolgatja, akkor az annak a jele, hogy meg akarja enni.

Na mit szóltok?