Ma már egyre elterjedtebb a nők körében, hogy amikor egy hónapban egyszer menstruálni kezdenek, nem használnak semmilyen eszközt amivel felszívathatnák a feleslegessé vált testnedvet. Hogyan értsük mindezt? Úgy, ahogy mondom! Bizonyos hölgyek úgy döntöttek, hogy hagyják kifolyni testükből.

A “szabad menstruálás” kezdete.
Ez a tevékenység a tavalyi maraton futáson történt először Londonban. Egy aktivista Kiran Gandhi képes volt úgy lefutni a 42,195 km-es távot, hogy közben menstruált. Különös figyelmet fordított arra, hogy semmilyen egészségügyi termékkel ne állítsa el, vagy fogja vissza a ciklus által termelt felesleges vért.

Ez volt az első alkalom, hogy egy maratonon ilyen megesett. Amikor átmentünk a célvonalon, nem tudtam elhinni, hogy végigcsináltam. – egyszer nem álltam meg, hogy  segítsek magamon és úgy érzem nagyon jó döntést hoztam.- mondja Kiran

Amikor Gandi befejezte a futást, sportruhája vörösben tündökölt, ami eléggé felkeltette a közönség figyelmét, és meglehetősen nagy port kavart.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Moondays (@moondaysportland) által megosztott bejegyzés,

Kiran nyíltan elismerte, hogy ez sokkal kényelmesebb volt számára, és nem szándékozott tampont használni a maratonon.

A nők körében egyre népszerűbb a szabad vérzés?

Ez volt az a pillanat, amikor egyre több nő csatlakozott ehhez a “mozgalomhoz”. A legtöbb nő elkezdte otthon gyakorolni ezt úgy, hogy menstruációs ciklusuk alatt csak egy sötét színű bő nadrágot vesznek fel, hogy abba folyjon. Érdemes azonban megjegyezni, hogy ez évszázadok óta ismert megoldás, ezért biztosak lehetünk benne, hogy a történelem során jó néhány hölgy használta már ezt a módszert, mielőtt megjelentek volna a piacon az egészségügyi termékek.

Sok nő azt mondja, hogy undorító és nem higiénikus.

Természetesen nehéz ebben az esetben megállapítani, hogy ez undorító-e vagy sem, hiszen a vélemények teljes mértékben megoszlanak. Egyesek számára undorító, hogy egy véres nadrágot vagy fehérneműt viseljen, másoknak viszont egyáltalán nem az. Érdemes megjegyezni, hogy orvosi szempontból a “szabad vérzés” nem egészségtelen, ha gyakran cserélünk fehérneműt vagy nadrágot, és ezt a tevékenységet a saját otthonunkban végezzük.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Agustin Vallejo (@aguvallejo91) által megosztott bejegyzés,

Extrém reakciók.

Bár ez a cselekvés egyre népszerűbb, még mindig rendkívüli reakciókat vált ki az emberekből. Ezt bizonyítják azok a szavak, amik általában elhangzanak, mikor valaki tudomást szerez erről az egészről: “abszurd”, “undorító”, “beteg”.

Voltaképpen mindenkinek saját dolga, hogy mit csinál a tulajdon testével. A legfontosabb, hogy a nők kényelmesen érezzék magukat ezen időszak alatt is. Nyilvánvalóan, ha valaki nem akar vérfoltos fehérneműt, nadrágot viselni, soha nem fog ehhez a módszerhez folyamodni, ami normális.

Minden nő másképp éli és oldja meg a menstruációs ciklusát.

Hirdetés
Előző cikkEz a 14 illusztráció bemutatja, hogy milyen fájdalmakat viselnek el a nők minden nap!
Következő cikk8 jel, hogy okosabb vagy az átlagnál!