Hirdetés

A legtöbb ember nagyon kíváncsi természetű és pontosan ebből kifolyólag egy pillanatig sem haboznak új ismeretekre szert tenni. Persze nehéz lépést tartani az újdonságokkal, ezért fontos, hogy olyan portálokra, cikkekre bukkanjanak, ami összefoglalja a legújabb és legérdekesebb tényeket. Gondoltátok volna például, hogy Izlandon nem élnek szúnyogok és, hogy vasúti út sincsen, vagy, hogy mind a mai napig titok övezi azt, hogy ki nevezte el a Földet, Földnek?! Nem, akkor nagyon jó helyen jársz ugyanis ma ilyen és ehhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk össze nektek.

1, A mai napig titok övezi azt a tény, hogy ki nevezte el szeretett bolygónkat Földnek.

2, Sokan nem is tudják, hogy az esővízben B12-vitamin is található.

3, Az egyetlen betű, amely nem jelenik meg a periódusos rendszerben, J.

4, Los Angelesben a 90-es évek elején volt egy nagy áramszünet az egész városban. Ezen a napon rengeteg telefonhívást kapott a helyi rendőrség, mely szerint fura jelenségeket lehet látni az égen. Kiderült, hogy az a Tejútrendszer.

5, 2006-ban egy Coca-Cola alkalmazott felajánlotta, hogy eladja a Coca-Cola titkait a Pepsinek. Pepsi erre válaszul értesítette a Coca-Colát.

6, Állítások szerint, ha kitörne a III. világháború, akkor az emberiség 80%-a életét vesztené a fennmaradó 20% pedig a modern haditechnikának köszönhetően évek múltán elhunyna a sugárfertőzöttségben.

7, Daniel Radcliffe allergiás volt Harry Potter szemüvegére. – Nikkel allergiája volt a színésznek, ezért a stábnak azonnal le kellett cserélnie a szemüveget. A másik érdekesség, hogy a szemüvegbe nem tettek lencsét, nehogy visszatükröződjenek a kamerák benne.

8, Norvégiában különleges módon támogatják az egyetemi hallgatókat, mégpedig úgy, hogy mind a helyiek, mind a külföldről érkező tanulók ingyen tanulhatnak az intézményben.

9, Rossz hír mindenkinek, aki szereti tükörben nézegetni magát: Agyunk képes átverni bennünket, ami miatt 5x szebbnek és vonzóbbnak érezzük magunkat, mint amilyenek igazából vagyunk.

10, Azokat a fehér foltokat, amiket szem dörzsöléskor látsz valójában foszféneknek nevezik.

11, A bébi pandák születésük pillanatában kisebbek, mint az egerek.

12, Azért helyeznek a legtöbb liftbe tükröt, mert az emberek java része szereti nézegetni magát benne. Ezáltal könnyebben elviselik a szűkös térben való közlekedést.

13, Izland az egyetlen olyan ország a világon, ahol nincs vasúti rendszer.

14, Nepálban vagy egy úgynevezett Kukur Tihar fesztivál, amit a kutyák tiszteletére rendeznek. Mindezt azért teszik, hogy így hálálják meg, gazdáik és az emberek iránti hűségüket.

15, A világ legnagyobb zongoráját egy 15 éves fiatal fiú építette Új-Zélandon. A zongora valamivel több mint 5,4 méter hosszú, és 85 billentyűje van.

16, Egyes tanulmányok szerint azok a párok, akik sok pénzt költenek az eljegyzési gyűrűre nagyobb valószínűséggel válnak el, mint azok, akik egy jóval kisebb összeget fektettek bele.

17, A német csokoládétortát egy amerikai pékről, név szerint Samuel Germanról nevezték el.

18, Egy ember élete sokban függ az IQ-jától. Statisztikai adatok illetve kutatások szerint is az emberek döntéseit nagyban befolyásolja az intelligenciaszintje. Ha a férfiakat vesszük alapul, akkor fontos megemlíteni, hogy az alacsonyabb intelligenciaszinttel rendelkezők fogyasztanak több szeszes italt.

19, A világ étrendjének 75%-át 12 növényből és 5 különböző állatfajból állítják elő.

20, Izland az egyetlen olyan ország a bolygón, ahol nincsenek vérszívó szúnyogok.