Néhány országnak elég sajátos szabályai vannak, amivel nem mindenki tud azonosulni. A törvények és a szokások is merőben eltérnek egyes országokétól, de persze pont ettől lesz izgalmas az adott hely. Az egyik ilyen különleges ország Japán. Ez a nemzet próbálja a lehető legkényelmesebben és legpraktikusabban élni az életét, ehhez pedig elengedhetetlen néhány tárgy és eszköz, úgymint egyszer használatos fehérneműk, kollagénes gumicukor, vagy épp automatikusan nyíló taxiajtók. Ma ilyen és ehhez hasonló érdekes tényeket és dolgokat hoztunk el nektek a felkelő nap országáról, amik minden embert nagyon meglephetnek.

Braille-írás az üdítős dobozok tetején.

Japánban az üdítős dobozok tetején lévő Braille-írás segít a látássérült embereknek, hogy tudják milyen ízű italt vettek ki a hűtőből. Ebből is látszik, hogy a japánok törődnek egymással.

Kötött zokni a szék lábaira.

Ezekkel a zoknikkal könnyedén megvédheted a padlót az esetleges karcolásoktól és sérülésektől, valamint a hangot is tompítja.

Csomagolások speciális jelölése.

A japánok egy bevágást helyeznek a dobozokra, hogy a látássérült emberek meg tudják különböztetni a valódi tejet a tejtermékektől, úgymint sajt, tejföl, túró, kefír…stb.

A taxik hátsó ajtói automatikusan kinyílnak.

Ezt még 1964-ben a nyári olimpia előtt fejlesztették ki, hogy a kormány ezzel is kimutassa vendégszeretetét. Ez egy nagyon hasznos funkció, ha az embernek tele van a keze, sőt így még a sofőrnek sem kell kiszállnia a kocsiból.

Karácsonyfák, amik egy másodperc alatt elkészülnek.

Ezek a “fák” tökéletesek abban az esetben, ha ellenzed azok kivágását és nem preferálod a műfenyőket. Használata nagyon egyszerű, mert előre fel van díszítve, csak egy vázra kell ráhelyezni.

Egyszer használható fehérnemű és frissítő kendő, ha sokáig kell dolgoznod.

Ha túl sokáig kell az irodában lenned, vagy vendégségbe mész, akkor ezeknek a termékeknek nagy hasznát veheted. A kendő tökéletes arra, ha nem akarsz zuhanyozni, csak fel szeretnéd magad frissíteni. A japánok egyébként szeretnek takarékoskodni a vízzel, így elég gyakran vásárolnak ilyeneket.

Óriási adag tészta.

Ez a termék szuper lehet azok számára, akik rengeteget dolgoznak és szeretnének hirtelen sok energiához jutni. Szerencsére nem ilyeneket fogyasztanak a mindennapok során, mert elég egészségtudatosan étkeznek. Általában sok zöldséget, rizst, halat és tenger gyümölcseit fogyasztanak.

Öregedésgátló gumicukor.

Japánban vannak olyan gumicukrok, amik kollagént és hialuronsavat tartalmaznak, ez pedig köztudott, hogy jótékony hatással van a bőrre. Ezeknek a termékeknek a fogyasztása esetén a bőr megfiatalodik.

Ha jó idő van, a japánok kiterítik az ágyneműiket, hogy megakadályozzák a penész kialakulását.

A japánok azt vallják, ha egészségesek akarnak lenni, akkor időnként ki kell teríteni a friss levegőre és a napra az ágyneműiket. A nap kiirtja a káros anyagokat és a baktériumokat a paplanokból, párnákból, matracokból.

Légfrissítő helyett illatlabdákat használnak.

Ezeket a labdákat illóolajba áztatták, majd egy vékony csőbe helyezték. Minél több golyót kihúzunk a csőből annál intenzívebb lesz az illat. Mivel Japánban elég nagy népszerűségnek örvendenek, ezért szépen, lassan teljesen felváltják a légfrissítőket.

A tömegközlekedési eszközök megállói üveggel vannak felszerelve.

Ezek az üvegek megvédik az embereket a kocsik által okozott szennyeződésektől.

Ősszel az emberek sült juharlevelet, tavasszal cseresznyefa virágot esznek.

Japánban minden évszaknak vannak bizonyos hagyományai. Például ősszel az emberek sült juharlevelet fogyasztanak, tavasszal pedig cseresznyefa virágot. Ezen kívül vannak más növények is, amiket szívesen fogyasztanak.

Szállodai automaták.

Japánban vannak olyan szállodák, ahol automaták vannak recepciósok helyett. Ezen keresztül el lehet intézni a kifizetéseket, valamint bármikor hozzá lehet férni a szobák kulcsához. Eleinte csak egy két szállodában volt ilyen, aztán a nagy népszerűség miatt, egyre több hostel és kapszula hotel szerez be ilyen gépeket.

A nedves esernyőket egy speciális táskába teszik, ami felszívja a nedvességet.

A japánok újrafelhasználható tasakokat használnak arra a célra, hogy megszárítsák nedves esernyőiket. Így nem kell megvárni míg maguktól megszáradnak.

Egyes kabátokon vállpántok vannak.

Télen elég nehéz hatalmas kabátokban vásárolni, nem mellesleg még zavaró is. A japánok vállpántokkal szerelték fel a kabátokat, amikből, ha kibújnak olyan lesz akár egy hátizsák.

Mintás WC papír azoknak, akik nem akarnak unatkozni a mosdóban.

Bizonyos cégek olyan WC papírokat gyártanak, amin történet vagy szöveg olvasható. Ezek a termékek tökéletesek azok számára, akik nem akarnak unatkozni míg kisebb-nagyobb dolgaikat elvégzik.

Zuhanyfej tisztító tabletta a klór ellen.

Ezek a tabletták szódabikarbónából és citromból készülnek, amik tökéletesen semlegesítik a vízben található klórt, így a zuhanyzás és hajmosás is sokkal egészségesebb lesz.

Felfújható medencék és úszógumik a gyerekeknek.

Ezek a felfújható termékek nagyon hasznosak a kisbabák számára, mert saját kis medencében pancsolhatnak, illetve a mély víztől sem kell félniük, ugyanis megtartja a fejüket az úszógumi. Ez egy nagyon népszerű termék Japánban.

Japánban egy nap több, mint 24 órából áll.

“Ebéd és kávé: 10:00 – 17:00 között

Vacsora: 17:00 – 26:00 között.

Nyitva 10:00-tól 26:00-ig.”

 

Hirdetés