Hirdetés

Szerintem senki nem lepődik meg azon, ha azt mondom, hogy a földön sok dolgot kell még megtanulni. Vannak dolgok amiket rosszul tudunk, és vannak amelyekre még nem derült fény. De aki egy kicsit is szeret új dolgokat megtudni, azok számára tökéletes ez az összeállítás. Hisz ezzel is képesek lesznek egyre szélesebb látókörben szemlélni a világot.

1.Adolf Hitler unokaöccse William Patrick Hitler. Ő az amerikai haditengerészet oszlopos tagja volt, a második világháború idején. Franklin Roosevelt személyesen segítette a hadseregbe jutását.  

2. A gyerekek az édes ízeket nem úgy érzik, mint a felnőttek. Egészen addig míg a csontjaik nőnek. Ezért van, hogy ha cukrot adunk az ételeikhez jobb ízűnek találják, és könnyebben megeszik.

3. 58 gigabájtnyi helyet foglalnak el a Wikipédián felelhető képek.

4. Amerikában a filmekben használt pénzek nem eredetiek. De ezek készítésére szigorú szabályokat hoztak létre. Az eredeti pénz méretének 75%-ánál kisebbnek vagy 150%-ánál nagyobbnak kell lenniük. Emellett csak egyszínű tintával, és csak a papír egyik felére nyomtathatnak. 

5. Az egyik legerősebb fájdalomcsillapító vegyülete, megtalálható az emberi nyálban. Az úgynevezett opiorfin, körülbelül 6 szor erősebb mint a morfium.

6. A fizikában ismert törvények mindössze a világegyetemben ismert anyagaink 4%-ra igazak. A többi 96%-ról még semmit sem tudunk, ezek a sötét anyagok.

7. A gyomrunkra joggal mondható, hogy a második agyunk. Hisz mondjuk ha ha éhesek vagyunk, az hatással van a hangulatunkra és érzelmeinkre. Ez valószínű annak köszönhető, hogy a gyomor és a belek idegsejtekkel vannak bélelve. Ezeknek a száma eléri a 100 milliót. 

8. Statisztikák bizonyítják, hogy a világ legbűnösebb helye a Vatikán. Az itt számon tartott 1 főre jutó bűncselekmények száma 1. Ezt persze nem az itteniek követik el. A turisták, és legtöbbször lopásból áll.

9. Mindegy milyen élőlényről beszélünk, mindenki ugyan annyi ideig él. Ez persze nem időben van meghatározva. A szív dobbanásának számán múlik. A tudósok szerint a szív körülbelül 1 milliárdszor dobban, mielőtt vége lenne. Ez egyedül az emberre nem igaz. Nekünk sikerült ezt a duplájára feltornázni. A különböző gyógyszereknek és találmányoknak köszönhetően.

10. A lakásunkban lévő por nagy részt saját lehámlott bőrünk teszi ki. Még rosszabb ha belegondolunk, hogy ez nagy része piszok, amit az utcáról hordunk be a lakásba.

11. Az avokádó a fán nem érik be. Igazán érett állapotba, csak leszedése után kerül. Épp ezért az egyik legjobban eltartható gyümölcs. Ha hónapokig hagyjuk fent a fán, akkor sem lesz semmi baja.

12. Tudósok az Antarktiszon egy 40 millió évvel ezelőtt kihalt királypingvin maradványait találták. A furcsa, hogy a jelenleg ismert méretű pingvinnél jóval nagyobb példány volt. Ebből arra lehet következtetni, hogy az Antarktiszon egykor 180 cm magas és 100 kg súlyú királypingvinek éltek.

13. A Pringles csipszek feltalálója, Fred Baur végrendeletében azt kérte, hogy hamvai egy csipszes dobozban legyenek eltemetve. Ez így is történt.

14. A kedvenceink is szenvedhetnek tőlünk. Hisz az állatoknál is létező dolog az ember allergia.  

15. A Velociraptorok leszármazottjai ma is köztünk élnek. Ők nem mások, mint a pulykák.

16. Téves, hogy a reggeli az ember legfontosabb étkezése. Ezt egy gabonapehely-gyártó cég marketingesei terjesztették el 1944-ben.

17. 2050-re valószínűleg eltűnik a földről a csokoládé. Ez az éghajlati változásoknak köszönhető. A kakaót fenyegeti a kihalás… 

18. Az apostolok számából jött, hogy a bíróságon az esküdtek száma 12.