Hirdetés

Mindegy mi történik az életünkben a legnagyobb változásokat soha senkivel nem osztjuk meg, aminek voltaképpen az az oka, hogy saját magunkat védjük. Mikor olyan helyzetbe keveredünk, melyből nem tudunk egyedül kikecmeregni, de félünk attól, hogy bajunk esik, akkor csak tengünk-lengünk és várjuk a csodát. Ha hiszed, ha nem sokan vannak így, bizony még a baráti körödben is. Vannak jelek, melyek elárulják, hogy baj van. Viszont ahhoz, hogy ezeket észrevedd, tudnod kell, hogy egyes problémák miket generálnak. Például, ha észreveszed, hogy az egyik barátod, ismerősöd indokolatlan és hirtelen felindulásból tett dolgokat művel az annak a jele is lehet az illető meg van félemlítve, és valaki.. akár a saját párja át akarja venni az uralmat a szabadsága felett. Mai posztunk ilyen eseteket boncolgat. Ha érdekel, tarts velünk.

Erőszakos párkapcsolat

1, Amikor valakit folyamatos stressz ér akkor kétféleképp reagál vagy étvágytalansággal, vagy fokozott étvággyal. Pontosan ez az oka annak, ha valaki egy komoly szakításon, lelki válságon megy át, akkor elképesztőn meghízik, vagy pont ellenkezőleg, csont soványra fogy.

2, Ha van olyan ismerősöd, barátod, aki indokolatlan, és hirtelen fellépő tevékenységeket tesz, mondjuk felmond a munkahelyén, vagy a hőn áhított képzését félbehagyja annak az lehet az oka, hogy egy mérgező kapcsolatban él, ahol a másik fél megpróbálja az akaratát érvényesíteni, és korlátozni akarja a szabadságát.

3, Amennyiben elég nagy a baráti társaságotok, és több pár is van benne, akkor érdemes nyitva tartani a szemed és a füled, hogy megtudd mindenki kapcsolata rendben van. Ha azt hallod, hogy az egyik fél folyamatosan viccbe burkolva sértegeti a párját, akkor azt bizony komolyan kell venni, mert a bántalmazó felek szeretik burkoltan megbántani az áldozataikat akár barátok, család előtt is.

4, Azok az emberek, akiket lelki terrorban tartanak egy percre sem képesek megválni a mobiltelefonjuktól. Ennek az az oka, hogy folyamatos ellenőrzés alatt tartják őket. Akár óránként is befuthat egy hívás vagy egy üzenet, melyben a hollétükről kíváncsiskodik a párjuk. Ez ennek a jele, hogy a másik fél megpróbálja átvenni az irányítást az élete felett.

Étkezési zavar

5, Amikor valaki elveszíti az étvágyát egy esetleges depresszió miatt, akkor a testén úgynevezett lanugók jelennek meg. Ezek olyan pihés szőrszálak melyek képesek melegen tartani a testet akkor, mikor nem jut elegendő mennyiségű kalóriához. Általában olyan testrészeken fordul elő, mint mellkas, hát, arc, kar.

6, Az étkezési zavar egy modernkori betegség, mely akár egyik pillanatról a másikra is kialakulhat, persze számos mentális, lelki sérelem is előidézheti. Ha valakinek ilyen jellegű problémája van, annak egyik napról a másikra meg tud változni az étkezési szokása. Például már nem eszi meg a kedvenc ételeit, vagy megtagadja a hús evését. Ilyen esetben érdemes jobban odafigyelni az érintett személyre.

7, Az ilyen problémával küzdők nem szokták visszautasítani a barátaik ebéd/vacsora meghívásait, viszont feltűnően terelgetik az ételt jobbról-balra. Az sem kizárt, hogy csak néhány falatot eszik belőle, majd elcsomagoltatja és végül a szomszédnak, háziállatának adja.

8, Nagyon érdekes, hogy az étkezési zavarral küzdő emberek imádnak főzni…. másoknak. Szeretik látni, ahogy mások örömmel elfogyasztják a főztjüket, de ők maguk nem ennének belőle. Érdemes jobban odafigyelni az ilyen személyekre, hogy elkerüljék a nagyobb problémákat.

Depresszió

9, Sokan nem is gondolnak bele, hogy a mosolygós emberek is lehetnek ugyanolyan depressziósak, mint akik folyamatosan szomorkodnak. Ezt a jelenséget “mosolygó depressziónak” nevezik. Ebben szenvedett Robin Williams is. Kifelé azt mutatta, hogy minden rendben van vele, de belülről felemésztette őt a bánat, szomorúság, kétely…stb. Nehéz kiszúrni mivel kezdetben teljesen normálisan viselkednek, mosolyognak, nevetnek, ám egy idő után lehull a lepel. Ez azért van, mert nehéz folyamatosan fenntartani a boldogság, vidámság látszatát.

10, A depresszióban szenvedő emberek teljesen máshogy élik meg a mindennapokat. Az ilyen emberek a leghétköznapibb problémákat is képesek túlértékelni és nagy feneket keríteni neki. Ők ahelyett, hogy megélnék, egyszerűen csak megpróbálják átvészelni a mindennapokat. Minél mélyebben vannak a depresszióban, annál nagyobb gondot tud okozni nekik a legapróbbnak számító probléma is.

11, A depressziós emberek sokkal nehezebben tudnak koncentrálni és figyelni valamire, sőt akár memóriazavarok is felüthetik a fejüket ezen időszak alatt. Az ilyen embereknek komoly kihívást jelent bármiféle döntést hozni.

12, De nemcsak az evést, helyzetek feldolgozását befolyásolja a depresszió hanem az alvást is. Sokan azt hinnék a depressziósok mindig aludnának, csakhogy gyorsabban teljen az idő. Azonban ez nem igaz, mivel ők alig tudnak pár percet aludni. Ennek következtében szinte nincs is erejük.

13, Mint ahogy az imént említettük a depressziós emberek nagyon keveset alszanak, ebből kifolyólag energiahiánnyal és gyengeséggel is meg kell küzdeniük. Például olyan könnyűnek tűnő mozgások is nehézséget okoznak nekik, mint egy egyszerű séta. De bizonyos mozdulatok elvégzése is sokkal több időt vesznek igénybe.

Anyagi nehézségek

14, Ha valaki anyagi nehézséggel küzd akkor az az egyik legszembetűnőbb jel, hogy a saját autója helyett a tömegközlekedést választja a városban való közlekedésre. Mindezt abból kifolyólag teszi, hogy ott spóroljon ahol tud. Az ilyen személyek habozás nélkül az élelmiszereken, ételeken is spórolnak.

15, Sajnos a mai világban nagyon sok embernek van hitele, amit ha nem tudnak fizetni annak komoly következménye lehet. Általában azért szokták mind a telefonhívásokat, mind a kaputelefoncsöngéseket ignorálni, mert félnek attól, hogy a behajtók jönnek, hogy elvigyenek tőlük mindent.

16, A sok adósságot felhalmozó emberek valamilyen oknál fogva olyan dolgokat vásárolnak, amire voltaképpen nincs is szükségük. Gondolunk itt például drága márkák ruhadarabjaira, kiegészítőire. Előfordulhat, hogy egy váratlan esemény, esetleg valami nagyobb kimenetelű változás áll ennek hátterében, például elbocsátás.

17, Amikor valaki eléri az anyagi nehézség legnehezebb szakaszát, akkor általában drasztikus változást eszközöl az életében, ami lehet kiadás csökkentés, vagy növelés. Igen utóbbi elég furán hangzik, de sajnos nem egy ember esett már bele ebbe.

18, Ha valaki ilyen helyzetbe kerül, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt titokban tartsa. Ilyenkor általában nem beszélnek semmilyen anyagi helyzetről. Amennyiben egy társaságban elkezdenek ilyenről beszélni, akkor azonnal kikapcsolnak vagy témát váltanak.