Hirdetés

2018-ban Kréta kapta a legtöbb szavazatot a Traveller’s Choice díjátadón, mint a legkeresettebb turisztikai látogatóhely a világon, és az előző évben Görögország kapta a 2. helyet a legjobb ország kategóriájában. Mi felkerestük Görögország legjobb és legszebb helyeit, hogy bemutassuk, hova érdemes elmenni nyáron nyaralni.

1) Utazás a Pélion-hegység körül.

Makrinitsa közép-Görögországban található, egy nagyon híres település, csodálatos kilátással és hagyományos építészete miatt is nagyon különleges hely. Még a legmelegebb nyári napokon is a hőmérséklet kellemesen hűvös.

A Pélion-hegységben sok olyan út van, ami egyik faluból a másikba vezet, és nagyszerű kilátást nyújt Volos városára illetve a természetes tájakra, amelyek egyszerűen lélegzetelállítóak.

2) Látogass el Zákinthosz szigetére.

Wonderful Places (@wonderful_places) által megosztott bejegyzés,

Zákinthosz szigetén a Jón-tengeren található a Navaggio-öböl, amit csak hajóval lehet megközelíteni. A legtöbb turista kicsi vagy nagy csónakokat bérel, hogy beutazhassa a sziget egész területét.

A kisebb hajók a nagyobb barlangokba is be tudnak menni, ami lehetővé teszi, hogy egyedülálló dolgokat lássunk a saját szemünkkel.

Igor Kanaly (@igor_kanaly) által megosztott bejegyzés,

Azok számára, akik izgalmat keresnek, a szigeten lehet kötelet ugrani Naviaggo-öböl legmagasabb sziklájáról.

3) Nézd meg a Santorini naplementében az egyedi építészeti csodákat.

A naplementék Santoriniban, különösen Oia területén, a világ egyik legszebb csodája. A világ minden tájáról érkeznek emberek, csak azért, hogy megesküdjenek a naplemente előtt.

A fehér és kék házak hagyományos építészete egyedivé teszi a szigetet.

Wonderful Places (@wonderful_places) által megosztott bejegyzés,

Az éjszakai kilátások Ozián egyszerűen csodálatos, a holdfény pedig a tengervíz felett mágikus légkört teremt.

4) Látogass el Leszbosz szigetére és gyönyörű tájaira.

? Earthpix ? (@earthpix) által megosztott bejegyzés,

Mythimna egy olyan település Lesvos- szigetén, ahol sok kocsma és kávéház van, itt találkozhatunk rengeteg turistával, akik élvezik a hagyományos görög ételek ízét, miközben belefeledkeznek a sziget gyönyörű természeti csodáiba.

5) Látogass el Spinalonga szigetére.

A Spinalonga- sziget Kréta közelében található, és 1903-ban és 1957-ben leprában szenvedő családoknak tartottak fenn. Ma a sziget lakatlan, főleg turisták látogatására szolgál, ők pedig elmerülnek a kis kavicsos strandokon.

A sziget egyszer Victoria Hislop szerző 2005 -ben kiadott The Island című könyvében mesélt a szigetről.

6) Látogass el Pozar-i termálfürdőkbe.

A Pozar fürdők zöld erdők közepén helyezkednek el, amik a nyitott tavak lehetőségét kínálják a turisták számára, hogy mágikus tájakkal körülölelve fürödjenek. A víz rendkívül hasznos az emberi egészség számára.

A Neda folyó vízesése az egyik legszebb vízesés Görögországban, ami csak egy kis darabka a lélegzetelállító táj környéken. Ez is kiváló hely a túrázáshoz.

7) Próbáld ki Szuvlákit és más hagyományos görög ételt.

Görögország legjobb gyorséttermi választéka a Szuvláki amit, nyársra húznak vagy pitába csomagolva tzatziki mártással, paradicsommal, hagymával, mustárral, és ketchuppal kínálnak.

A Muszaka, Görögország egyik legfinomabb hagyományos ételének számít.

8) Nyáron vegyél részt a helyi ünnepségeken.

A nyári hónapokban több ezer helyi ünnep kerül megrendezésre Görögország körül. A görögök Panigirinek hívják őket, ami magába foglalja az élő zenét kísérő hagyományos táncot, sok bort, sört, és barbecue húst.

A táncosok minden csoportja saját egyenruhát visel, amely a különböző táncfajták területéről származott.

ashley bale (@ash_rocksolid_autobody) által megosztott bejegyzés,

9) Próbáld ki a görög kávét és frappe-t.

A híres görög kávé a Közel-Keletről származik, Törökországba volt előbb, aztán onnan Görögországba hozták.

A frappé egy instant kávékeverékből készült jeges kávé, amit tej hozzáadásával vagy anélkül készítenek.

Sok Görög iszik 2 vagy 3 frappé-t naponta. De tartsd észben, hogy ez egy meglehetősen erős keverék, ami hatással lehet a gyomorra, ha naponta többször iszol.

10) Látogass el annyi régészeti helyszínre, amennyire csak lehetséges.

Delphoi a Parnasszosz-hegységen helyezkedik el, ami az UNESCO világörökség részét képezi. Ezt a helyet már a Kr.e. 510-es évekbeli mitológiában is megemlítették.

A Poszeidón-templom Taranto és egyben az ókori Magna Graecia egyik legrégebbi építménye, a város görög gyökereinek egyetlen fennmaradó emléke.

11) Nézd meg a Meteorákat, és látogass el a kolostorokba.

Ксения (@lapkina_foto_trip) által megosztott bejegyzés,

A Meteora egy olyan kőzetképző csoport, amelyen a Görög ortodox egyház monostorai épültek. Az UNESCO világörökség részét képezi.

A Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek – a környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált.

12) Nézd meg Szkíathosz szigetét, ahol Mamma Mia! című filmet forgatták.

Szkíathosz hihetetlenül szép, tiszta kék vízzel rendelkező strandokat kínál és Görögország egyik leglátogatottabb szigete.

A Mamma Mia film legtöbb jelenetét Szkíathoszon forgatták le, és sok helyi ember szerepelt a filmben

13) Látogass el Pillangók-völgyébe, Rodoszra.

Ide több ezer pillangó érkezik, amikor a nedves időszak véget ér (május végén) életciklusuk végén. A terület tökéletes a reprodukcióhoz, de sajnos a nőstény lepkék meghalnak szülés után.

Azonban a látogatók számának növekedése miatt a pillangók száma csökkent az utóbbi években, és a turistáknak azt tanácsolják, hogy legyenek nagyon diszkrétek, és ne zavarják a környezetet.

14) Séta az Aggitis barlangokban, és élvezd az egyedülálló tájat.

Sakis Karakasidis (@sakis.karakasidis) által megosztott bejegyzés,

Az Aggitis Barlang Görögország legnagyobb barlangja. A legizgalmasabb része a földalatti folyó.

Afroditi Foundoulidou (@afroditi_fou) által megosztott bejegyzés,

15) Vitorlázás és horgászás egy lándzsás fegyverrel.

Az Égei-tengernek nagyszerű szelei és hullámai vannak, amelyek tökéletesen alkalmasak a szörfözésre és számos más vízi sportra.

A görög tengerek tiszta vize nagyszerű lehetőséget kínál a lándzsa horgászatra, miközben csodálod a gazdag élővilágot és a kristálytiszta vizet.

16) Élvezd a nyüzsgő éjszakai életet.

mpouzoukia.com (@mpouzoukia.com_) által megosztott bejegyzés,

Az Mpouzoukia Görögország legnépszerűbb éjszakai életének színhelye. Mivel az ország leghíresebb énekesei énekelnek a színpadon, a rajongók virágokkal dobálják őket. A közönség kényelmesen élvezheti a koncertet italozás közben is.

Panagiotis Papadopoulos (@panagiotis_mpouzouki) által megosztott bejegyzés,

Számos étterem kínál élő zenei szórakozást a vendégek számára, hogy élvezzék a vacsorát. Az Mpouzouki és a klarino a két hangszer, melyeket valószínűleg hallhatsz egy-egy vacsora közben.

17) Kirándulj egyet a Melissani-barlangba.

? Earthpix ? (@earthpix) által megosztott bejegyzés,

A Melissani barlangot erdők veszik körül, és egy tó található a közepén. A víz szintje 10 és 30 méter között folyamatosan váltakozik.

? Earthpix ? (@earthpix) által megosztott bejegyzés,

A talaj egy részét elnyelte a víz, így az önkormányzat azóta lépcsővel és hosszú földalatti bejárattal bővítette ki a helyet, ami a barlang belsejéhez vezet.

18) Fedezd fel az Akropoliszt és a környező területet.

Hihetetlen sokan látogatják meg az Akropoliszt, nincs olyan nap, hogy ne lenne rengeteg turista a romok között.