Hirdetés

A hírességekre úgy gondolunk, mint valami szuperhős, aki elé folyamatosan rózsaszirmokat szórnak, drága éttermekben esznek, limuzinnal viszik őket mindenhova és vagyont érő ruhakölteményekben sétálgatnak a hatalmas villájukban. Ez nem így van szerencsére. Egyes sztárok teljesen hétköznapi életet élnek. Nyilván tele vannak pénzzel, de ez nem jelenti azt, hogy feleslegesen szórnák. Jó nekik a hétköznapi ember élete is. Legalábbis látszatra. Többen vannak, akik a gigászi jövedelmük nagy részét alapítványoknak adományozzák. Valljuk be, hogy ez nagyon szép gesztus tőlük.

Nézzünk pár hírességet, akik a hihetetlen jövedelmük ellenére meglepően szerény életet élnek.

Jennifer Lawrence
Az Éhezők viadalának sztárja meglehetősen körültekintően költi a pénzt. Egy Volkswagen Eos-t vezet, mely magyar pénztárcához mérten sem egy drága autó. Figyelemmel kíséri az akciókat, kedvezményeket és szereti a kuponokat. Van egy gyermekkórház Louisville-ben, a színésznő szülővárosában, amelynek kardiológiai osztálya a nevét viseli. Jennifer 2 millió dollárt (600 millió forintot) adományozott nekik.

Keanu Reeves
Még akkor is, amikor már hollywoodi magasságokba emelkedett, inkább szállodákban szállt meg, vagy albérletet bérelt. Nincs sok cucca se személyi testőre. A forgatásokra is tömegközlekedéssel jár. A Matrix filmért jár gázsijának 90%-át a háttérben dolgozó stábtagoknak ajánlotta fel fel. 12 kaszkadőr kapott új motorkerékpárt illetve a többieknek is vett valamilyen ajándékot. Nem semmi.

Sarah Jessica Parker
A színésznő rendkívül óvatosan bánik a pénzzel és erre tanítja a gyermekeit. Sarah, ha teheti maga varrja a ruháit. Csak cipőket vásárol és szereti a használt cuccot is. Egy aukción eladta Carrie Bradshaw cipőjét és az eladásból származó pénzt egy zene- és művészeti iskolának ajándékozta.

Kate Middleton
A cambridge-i hercegné többször is felveszi ugyanazt a ruhát. Szereti az olcsóbb, hétköznapibb márkákat. A fotókon lévő ruhák például a Zara-ból vannak. Nem került többe, mint 15.000 forint. Kate életében fontos szerepet játszik a jótékonykodás. Foglalkozik a fiatalokkal, háborús veteránokkal, hajléktalanokkal is.

Vincent Kartheiser
A Reklámőrültek sztárja nem akar autót venni. Inkább tömegközlekedést használ és egy nagyon szerény házban él. Amint sikeres lett és a népszerűsége növekedett, úgy kezdte el egyre jobban zavarni a sok körülötte felgyülemlő dolog. Ezeket szépen elajándékozgatta.

Christian Bale
A hírnév ellenére is sokáig egyszobás lakásban élt a családjával. Se mobilja se testőrei nem voltak. “A vagyon nem jelent számomra semmit. Ha egy rabló betörne hozzám sírva fakadna” – mondta a színész egy interjúban. Christian mindenét jótékony célokra fordítja.

Leonardo DiCaprio
Leo már jól fizetett színészként is Toyota Prius-t vezetett, és továbbra is a kereskedelmi járatokat részesíti előnyben a magángépekkel szemben. 1998-ban a színész megalapította saját jótékonysági alapját, a Leonardo DiCaprio Alapítványt, és több mint 15 millió dollárt (4,5 milliárd forint) utalt át 30 különböző jótékonysági szervezetnek, ezek közt van az Amazon Watch, a National Geographic: Pristine Seas, a Save the Elephants és a World Wildlife Fund.

Jennifer Garner
Jennifer valahogy képes egyszerre háziasszony és hollywoodi sztár is lenni. Gyakran megy a közeli piacra élelmiszerekért. A színésznő immár 10 éve áll kapcsolatban a Gyermekmentő Alapítvánnyal. Ez elsősorban a gyermekek jogainak és oktatásának szenteli a tevékenységét.

Keira Knightley
A színésznő meghatározza a havi költekezési limitet. Nagyon megválogatja azt, hogy mikor mit vesze meg. Szerinte a luxus életmód megakadályozza, hogy az emberek megértsék egymást. Keira eladja a ruháit, hogy ezzel támogassa a jótékonysági szervezeteket.

Russel Crowe
Az Oscar-díjas színész luxus életet élhetett volna, de ehelyett úgy döntött, hogy Ausztráliába költözik. Vett egy tanyát és egy régi dzsipet, és most teljesen boldog. Russell rendszeresen, nagy összegeket utal át különféle szervezeteknek, ideértve a montreali zsidó iskolát is, amely 2004-ben terrortámadást szenvedett.

Hayden Christensen
Sokan azt hitték, hogy a Csillagok háborúja filmek után felkapja a sztárgyár, de ő inkább hátat fordított mindennek. Egy farma költözött és azt szántja a saját traktorával. Földet művel és figyel a környezetre is, ugyanis napenergiával működik nála minden.

Reese Witherspoon
A színésznő nagyon gondosan költekezik és megrögzött spórolós. Reese szerint a luxus nem egy olyan dolog, amire támaszkodni lehet. Múlandó dolog és erre tanítja a gyermekeit is. Ruhákat gyűjt rászoruló gyermekek számára. Ő és Matthew McConaughey 100.000 dollárt gyűjtöttek a jótékonysági alapítványoknak.

Jessica Alba
Takarékos anyuka és egy környezetbarát pelenkacég, a The Honest Company alapítója. Nem dobálja ki a ruhákat, amelyeket kinőtt a nagyobbik lánya. Jó lesz majd a picinek. A Forbes szerint az USA 100 leggazdagabb nője közt van, akik maguk szerezték a vagyonukat. Nem szégyelli az olcsóbb ruhákat és a tömegközlekedést sem.

Quentin Tarantino
Quentin hobbija a filmgyűjtés. Teljesen közömbös az autók iránt. A ponyvaregényben szereplő piros Chevy Malibu az övé volt, de meg akar tőle szabadulni. Jó neki egy pici chevy is.

Halle Berry
Szerencsésnek tartja magát, de mindig úgy vélte, hogy bármikor elvesztheti az egész vagyonát. Közönséges háziasszonyként éli az életét. Hollywood egyik legjobban fizetett feketebőrű színésznője tömegközlekedéssel utazik és ezt teljesen normális dolognak tartja.

Julia Roberts
Hollywood egyik legsikeresebb és legnépszerűbb színésznője szerény ruhákaban jár, kertjében organikus zöldségeket termeszt, és ruhákat köt gyerekeinek. Egy interjúban egyszer elárulta, hogy a haját egy egyszerű szállodai samponnal kezeli, ha tud szerezni. Azt tartja a legjobbnak.

Jennyfer Lopez
A pletykák szerint a hírességek hatalmas összegeket költenek különböző eseményekre választott ruhák megvásárlásával. J.Lo megcáfolta ezt a mítoszt azzal, hogy egy 26 dolláros (7.500 Ft) csipkés ruhát viselt az American Idol egyik epizódján. És ez nem az első eset, hogy egy olcsóbb ruhában látjuk. A Forbes szerint vagyona csaknem 34 milliárd dollár.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!