Belegondoltál már abba, hogy a nyalókás pálcikákon miért van lyuk vagy, hogy miért található egy apró zseb a farmerek zsebein belül, illetve, hogy milyen célt szolgálnak a különböző kozmetikai termékeken feltüntetett számok? Ha ezen kívül számos más kérdésed van a mindennapos használati tárgyak valódi funkciójáról nagyon jó helyen jársz. Itt ugyanis választ találhatsz azokra a kérdésekre, amik legalább egyszer megfordultak a fejedben.

Nyalóka pálcikán lévő lyuk.

Ha a kisgyerek véletlenül lenyelné a pálcikát abban az esetben is kap levegőt ennek a lyuknak köszönhetően.

Számok a kozmetikai termékeken.

Azok a számok azt jelölik, hogy felbontás után hány hónapig lehet használni az adott terméket.

Toll kupakján lévő lyuk.

Pontosan ugyanazt a célt szolgálja, mint amit fentebb a nyalókás pálcikánál említettünk. Amíg nem érkezik meg a segítség a gyermek kap levegőt.

Pontok az autó szélvédőjén.

Arra való, hogy a szélvédő fixálásához használt ragasztóanyagot megvédje, mégpedig az UV-sugárzás káros hatásaitól.

Kis méretű zsebek a farmeren.

Régen még nem volt az embereknek karórája. A férfiak zsebórát használtak, amit ebbe a zsebbe helyeztek el. Ma már nincs semmi funkciója, ennek ellenére nem veszik ki farmergyártásnál.

Szegecsek a farmeren.

Az első farmerek hamar tönkrementek mert nem bírták a nehéz súlyokat. A szegecsek megerősítik a nadrág gyenge pontjait, hogy strapabíróbb legyen.

Fogkrémes tubuson lévő színes csík.

A gyártás során van fontos szerepük. Azt jelölik, hogy az optikai szenzoroknak, hol kell elvágniuk a terméket, na meg persze alakítaniuk ha szükséges. A vásárlóknak ez teljesen jelentéktelen jelölés.

Lyukak a hátizsákon.

Régen a túra hátizsákokon volt fellelhető ez a négyzet. Ide akasztották az emberek a karabinereket, és köteleket. Ma már nincs funkciója, csak esztétikai okok miatt van még mindig a táskákon.

Műanyag korongok az üdítős kupakokban.

Ezek azok, amik megakadályozzák, hogy a szénsav elpárologjon az üdítőitalokból, mielőtt megvásárolnád a boltban.

57-es szám a Heinz ketchupon.

A szám helye azt akarja jelölni, hol kell megpaskolni az üveget, ha gyorsan hozzá szeretnénk jutni a ketchuphoz. Ennek tudatában legközelebb, már nem kell az üveg alját ütögetni.

A mekis poharak műanyag teteje.

Biztos nem sejtetted, hogy nem csak azt a cél szolgálják, hogy ne boruljon ki az ital. Ez a tető bizony poháralátétként is funkcionál.

Nyíl a kocsiban lévő üzemanyagszint jelző mellett.

Ez a kis nyilacska azt mutatja, hogy melyik oldalon kell megtankolni a személygépjárművet. Így nem kell kiszállnod az autóból, hogy megtudd, hol a tanksapka.

Kitüremkedett csíkok a gumiabroncson.

Abban az esetben, ha a gumi futófelülete elkopik és egy szintbe kerül a hullámos jelekkel, akkor bizony ideje szervizbe menni, mert gumicserére van szükség.

A szike mindkét oldala használható. De hogyan?

A végén lévő fekete borítás segítségével, képesek vagyunk letörni az elkopott és életlen szike pengéjét.

Plusz anyag a nadrágokhoz.

Azt a célt szolgálja, hogy kipróbáljuk milyen mosási programon érdemes mosni a ruhát, hogy ne szenvedjen el kárt. Ezen a kis anyagon bátran próbálkozhatunk.

Spagettitésztás kanálban lévő lyuk.

A lyuk átmérője pontosan annyi tésztát képes befogadni, ami egyetlen ember adagjához szükséges. Így nem kell megcsinálni az egész csomag tésztát.

Edények végén található lyuk.

Arra szolgál, hogy a fakanalat belehelyezzük a képen látható módon. Így elkerülhető, hogy mindent összekenjünk az étellel összemaszatolt kanállal.

 

Hirdetés