Hirdetés

A szépség egy relatív fogalom. Mindenkinek más és mást jelent. Ez egy rendkívül szubjektív dolog. Kár is vitatkozni azon, hogy ki, mit talál szépnek. Egy dolgot azért érdemes figyelembe venni, mégpedig azt, hogy mi a közízlés. A nők rengeteget dolgoznak azért, hogy még kívánatosabb és még szebbek legyenek a férfiak szemében. Erre már régen rájöttek a marketingesek és ezért van az, hogy a legtöbb terméket szép nőkkel próbálják eladni. Így van ez Hollywoodban is. Minden filmben kell legyen egy tipikus “jó nő”. Ezt a szerepet megnyerni viszont nem kis munka. Na persze, egyetlen színésznő sem szeretne csak a teste miatt híres lenni. Az a jó, ha a szépsége és a tehetsége is egyaránt döntő szerepet játszik abban, ha megnyer egy filmszerepet.

Számtalan cikk és újság csinált már ranglistát a (szerintük) legszebb nőkből. Nagyon nehéz feladat, leszűkíteni a kört 10, 20 vagy 30 legszebbre. Sőt! Lehetetlen. De azért teszünk vele egy próbát. Mi is hoztunk nektek egy listát azokból a színésznőkből, akiket mi a legszebbnek találunk.

Jöjjön hát egy lista tőlünk is. 🙂 Az itt szereplő hölgyeket egyaránt szépek, szóval a mi listánkban elfoglalt helyének nincs jelentősége.

Monica Bellucci
Ez a gyönyörű, olasz színésznő már 56 éves, de fantasztikusan tartja magát. Città di Castellóban született és ügyvéd szeretett volna lenni. Elkezdett modellkedni, hogy a tandíját ki tudja fizetni. Nagyon jól keresett és a rengeteg utazás teljesen megváltoztatta az elképzelését a jövőjéről. Abbahagyta a tanulmányait és a modellkarrierjére koncentrált. 1990-ben mutatkozott be a televízióban, a Vita coi figli című filmben. A nemzetközi áttörést 2000-ben, a Meléna című film hozta meg számára. Innentől már jobbnál jobb ajánlatokat kapott. Szerepelt a Mátrix filmekben, A Passióban és a Nap könnyeiben is.

Jessica Alba
1981-ben született. Dán, francia és mexikói vér csörgedezik az ereiben. Talán pont ezen gének keveréke miatt olyan gyönyörű. 2006-ban a Playboy az év legvonzóbb nőjének nevezete, mely címet az FHM magazintól is megkapta egy évvel később. 8 millióan szavaztak rá. Mindene tökéletes. Leghíresebb filmszerepe a Honey volt, de láthattuk a Sin City-ben is. Három gyermek édesanyja. Manapság nem nagyon filmezik.

Megan Fox
Sokan nem értik őt. 86-os születésű hölgy, aki leginkább a botrányairól volt híres. Fantasztikus testét azóta, mondhatni elrontotta plasztikai műtétekkel. Pedig méltán tartozott a világ legszebb női közé. 2007-ben a Transformers című film kapcsán ismerhette meg a nagyközönség. Akkoriban minden férfi odáig volt érte, de sajnos sokat tett azért, hogy ezt a képet lerombolja. Minden esetre mi még meseszépként emlékszünk rá.

Charlize Theron
Dél-Afrikában született 1975-ben. Francia és német ősei vannak. Megnyert egy szépségversenyt majd Európába, onnan pedig Amerikába költözött. 1999-ben szerepelt a nyuszis magazinban és onnantól az amerikaiak kedvence lett. Gyönyörű nő, aki nagyon tehetséges is. Oscar-díjjal jutalmazták a Szörny című filmben nyújtott alakítását.


Scarlett Johansson
160 cm magas és gyönyörű gömbölyded alakja van. Tény és való, hogy nem lehet belekötni a megjelenésébe. Dán és lengyel szülők gyermeke. Talán nekik köszönhetjük azt, hogy ilyen csodás művésznővel lepték meg a világot. Ryan Reynolds felesége volt 3 évig. Érdekesség, hogy a 84-es születésű hölgy még ma is az amerikaiak egyik szexszimbóluma. Jelenleg Fekete özvegyként a Marvel filmek egyik hősnője. Játszott a Lucy, Tökéletes trükk, Sziget, A séf és az Igazi kaland című filmekben. Meg persze még sok másikban is.

Carrie Fisher
1956-ban született. Amerikai színésznő, forgatókönyvíró és író. Legismertebb szerepe a Csillagok Háborúja Leila Organa hercegnője. Nagyon sok filmje nem volt. Nem tudta kinőni Leila szerepét. Egy bikini miatt viszont Amerika egyik szexszimbólumá vált. A Jedi visszatérben lévő jelmezére minden férfi pontosan emlékszik. Nem lehet elfelejteni. Sajnos a színésznő már nincs közöttünk. 2016-ban elhunyt.

Som-Balogh Edina
Nem mehetünk el úgy, hogy ne említenénk meg hazánk egyik gyöngyszemét. Som-Balogh Edinát a Barátok közt című sorozatból ismerhetjük. Ő játszotta Kinga karakterét. Egyértelműen csodaszép lány, aki 2003-ban megnyerte a Miss Hungary szépségversenyt. 2008-ban Zenthe-díjat nyert a legcsinosabb színésznő kategóriájában.

Jennifer Aniston
Nagyon őt sem kell bemutatni senkinek. 1969-ben született Kaliforniában. Első szerepe a Mac, a földönkívül barát című filmben volt 1987-ben. Az áttörést egyértelműen a Jóbarátok című szituációs komédia hozta a számára. Számtalan díjjal jutalmazták már az alakítását. Azóta drámákban, vígjátékokban is láthattuk. Az amerikai televíziózás legjobb női karakterének tartják számon. Főbb filmjei a Minde6ó, Kellékfeleség, Szakíts, ha bírsz, Marley meg én és a Családi üzelmek.

Salma Hayek
1966-ban született Mexikóban. Kiskorában Texasban élt. A színészkedés mindig is egy hatalmas vágyálma volt, ezért félbeszakította a tanulmányait. Kezdetben teleregényekben játszott, de szerencséjére ezek mindig is nagyon népszerűek voltak Mexikóban. Főbb filmjei: Alkonyattól pirkadatig, Tiszta játszma, Bolond szél fúj, Szakíts, ha bírsz. A Frida című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelölték.

Eva Mendes
1974-ben született Miamiban. Színészi karrierje a ’90-es évek végén kezdődött. Azóta több jelentős filmben is szerepelt. A legismertebbek ezek közül a Halálos Iramban részek és a Randiguru volt. Az áttörést az Oscar-díjas Kiképzés című film hozta neki anno. Jelenleg Ryan Gosling felesége és két gyermek anyja.

Sandra Bullock
1964-ben született Virginiában. A Pusztító és a Féktelenül című filmek hozták meg neki a hírnevet. Alapvetően vígjátékokban játszik, de egy komolyabb szerep sem ijeszti meg. A Szív bajnokai című életrajzi filmjével megkapta a legjobb női főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Olivia Wilde
1984-ben született Now York-i színésznő. Az amerikaiak nagyon szeretik. Igazi macskás szemeiért és sportos alakjáért számtalan férfi szív dobban egyszerre. Híresebb szerepei az Alpha Dog, Tron: Örökség, Cowboyok és űrlények, Vaj, Hajsza a győzelemért.

Angelina Jolie
1975-ben született. Oscar és háromszoros Golden Globe-díjas színésznő. Első komolyabb filmje az 1993-mas Cyborg 2 – Üvegárnyék című film volt. 1999-ben kapott Oscar-díjat az Észvesztő című filmben nyújtott alakításáért. Híres szerepei még: Lara Croft: Tomb Raider, Mr. és Mrs. Smith. 2005-óta él együtt Brad Pitt-el, akivel 6 gyermeket nevelnek, ám pár éve beadták a válókeresetet.

Nathalie Kelley
1985-ös születésű perui színésznő. Játszott a Vámpírnaplókban, az Unreal-ben, de a leghíresebb szerepe a Halálos Iramban: Tokiói hajsza volt. 2018 óta Jordan Burrows-szal él házasságban.

Sharon Stone
1958-ban született Golden Globe-díjas amerikai színésznő és producer. Első filmszerepe, Woody Allen Csillagporos emlékek című filmjében volt. Az áttörtést a Total Recall – Az emlékmás című sci-fi hozta meg a számára, ahol Arnold Schwarzenegger feleségét játszotta. Legismertebb szerepe azonban nem ez volt, hanem az 1992-es Elemi ösztön, ahol Michael Douglas-szal vív macska-egér harcot.

Kate Beckinsale
1973-ban született Londonban. A szülei is színészek voltak. 2001-ben a Szerelem a végzeten című filmben még csak egy bájos fiatal lány volt, de már akkor elrabolta mindenki szívét. Aztán jött az Emlékmás, Van Helsing, Elhagyott szoba és persze ne feledkezzünk meg az Underworld-filmekről és a bőrrucijáról sem…

Jessica Biel
1982-ben született. 2000-ben a Maxim magazin beválasztotta a világ 30 legszebb nője közé. 2007 óta Justin Timberlake felesége, akire méltán irigykedik a világ. Jessicának tökéletes mindene. Nyilván az élete is, hiszen már anyaként “dolgozik” otthonában. Ismertebb szerepei: A texasi láncfűrészes, Penge – Szentháromság, A mágus, Férj és férj, A szupercsapat, Az emlékmás.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!