Hirdetés

Sok minden van még a földön amit nem tudunk.De szerencsére nyitottak vagyunk a tanulásra. És még a sokat látott és halott embernek is tudnak újat mondani. Ezek is meghökkentő hírek amelyeket még eddig biztosan nem hallottál. De mi most leírunk párat, hogy ezek az érdekességek téged már ne érjen váratlanul.

1. A méz egy olyan étel amely soha nem romlik meg. Bizonyíték erre, hogy Tutankhamon sírjában ehető mézet találtak.

.

2. Létezik a földön halhatatlanság! Ez a hihetetlen tulajdonság a medúza egyik fajtájtája, a Turritopsis nutricula, tudhatja magáének . Ez a élőlény leéli az életét és ha elér a végére egyszerűen megújul. Visszaváltozik kezdeti formájába. Azaz újra indul az élete. 

3. A kék bálnának oly hatalmas méretű a szíve, hogy egy átlag ember képes lenne átúszni az artériáin. De a torkán nem megy le egy kávés pohár nagyságnál nagyobb dolog.  

4. Ha elosztanánk a földön élő hangyákat úgy, hogy minden ember ugyan annyit kapjon, akkor mindenkinek 1,6 millió kishangya jutna. 

5.Egy polipnak valójában 3 szíve van.

6. Két bolygón a naprendszerünkben értékes csapadék hullik. Ugyanis a Szaturnuszon és a Jupiteren gyémánt eső esik.

7. Ha a Jupiter olyan távolságra lenne, mint a hol akkor ilyen látvány tárulna elénk.

8. A testünkben 10-szer annyi baktérium található, mint szervezeteben lévő sejtek száma.

9.A homokot mikroszkóp alatt nézzük, ez a látvány tárul elénk.

10. A látás minőségét nem befolyásolja, hogy mennyit nézel monitort.

11. Egy aranyhal számára a legrosszabb élőhely a kerek akvárium.

12.  Cipruson a mikulást Szent Bazil-nak nevezik.

13.Idomítani csak az Indiai elefántot lehet. Az afrikai elefántot még soha senkinek nem sikerült.  

14. A gyertya lángja a földön és gravitáció hiányában. 

15. A száj fölött lévő kis mélyedést “philtrum”-nak nevezik. Ez az embriókorban jön létre. A kétoldali arcnyúlványok egyesülésekor alakul ki.

16. A fenék megvizslatása az genetikailag kódolt dolog. Azért szeretjük jobban a kerek formát, mert kifejlett fenékizomzattal rendelkező személy gyorsabban tudott futni. Ez régen az embereknek táplálék szerzés céljából és túlélés szempontjából volt fontos.

17. A sokat vízben tartott végtagok ráncosodása is okkal történik. Így ha megpróbálunk nedves kézzel megfogni valamit jobb lesz a tapadása. Kisebb eséllyel ejtjük el a dolgokat.