Hirdetés

Amikor a legtöbben új otthont vásárolunk tisztában vagyunk azzal, hogy érhetnek minket meglepetések.

Falak több tíz réteg festékkel, korhadó padló, szelelő ablakok, kupis padlásterek…ugye sokaknak ismerős?

A cikkünkben szereplő emberek azonban nem ilyen hétköznapinak mondható ‘ajándékot’ leltek új ingatlanukat birtokba véve, hanem olyan értékes vagy éppen hátborzongató dolgokat, amiket csak nagyon kevesen tapasztalhatnak.

1. Szobányi monopoly-tábla

Az előző lakos biztosan nagy rajongója volt a monopoly-nak, ugyanis egy egész szoba padlózatát fedte le a kultikus játék táblájának mintájára. Az új tulajnak csak azért volt meglepő a különös dizájn, mivel a szoba padlóját vásárláskor szőnyegréteg borította.

2. Rejtélyes szellőzőrács a padlón

Amikor az újdonsült tulajdonos házaspár úgy döntött, hogy megnézi, mi rejlik a padlón lévő rács alatt, még nem is sejtették, hogy mit találnak majd. Régi viktoriánus otthonuk alatt ugyanis egy rejtett kápolna volt, óriás kereszttel és kőpadokkal.

3. Jakuzzi a nappali padlója alatt

Amikor az új háztulajdonosok nekikezdtek a felújításnak, azt tapasztalták, hogy a padlót borító szőnyeg alatt egy méretes fatábla található.

A falapot eltávolítva valami olyasmi tárult azonban eléjük, amire cseppet sem számítottak, ugyanis egy padlóba süllyesztett, épített jakuzzira leltek.

4. Olasz freskóra hajazó falfestés a falburkolat mögött

Amikor új tulaj eltávolította a falról a lambériát, egy szinte az egész szobát betöltő falfestményre lelt.

5. Norvég világháborús rejtekszoba

Amikor egyetemi hallgatók egy csoportja otthont bérelt Norvégiában, álmukban sem gondolták, hogy egy olyan rejtett szobát fognak találni a padláson, amit még a világháborúk idején alakítottak ki.

6. Rémálmok alagútja

Egy gyanútlan hölgy, pár héttel új otthonába való költözése után egy ajtót talált a pincében álló óriási tárolószekrény mögött. Az egy mérföld hosszú alagút falait hátborzongató rajzok és félelmetes feliratok sokasága borította. Az azóta a helyiek által “Rémálmok alagútjának” vagy “Halál-alagútnak” nevezett felfedezés annyira kiborította az új tulajdonost, hogy az azonnal kiköltözött a kísértetházból.

7. Titkos szoba, tele régi borokkal/szeszes italokkal

Egy család New Jersey-ben vásárolt otthonában a renoválás során lelt erre a rejtett szobára az alagsorban.

Az otthon egykori tulajdonosai ezt a helyiséget valószínűleg azért hozták létre, hogy a szesztilalom alatt el tudják rejteni az otthonukban lapuló alkoholos italokat. A ház valószínűleg egy borgyűjtőé lehetett egykoron, hiszen az ott talált finom borok egy része az 1800-as évekből származott.

8. Apartmanház cellaajtókkal

Egy állami árverésen jutott hozzá látatlanul, de jutányos áron egy fiatal pár egy régi rendőrőrs épületéhez.
A belépést követően szembesültek csak vele, hogy a régi épületben szinte minden érintetlenül megmaradt, többek között a cellaajtók is. A pár az épülethez hű ajtókat megtartotta, de lefestették azokat.

9. Ajtó a friss tej számára

Régen még nem kartondobozban vették az emberek a tejet, hanem a tejhordó legények szállították azokat házhoz.
Ám csakúgy, mint manapság, az emberek akkoriban sem voltak mindig otthon, hogy a fehér nedűt átvegyék, azonban a tejet nem hagyhatták kint a tűző napon sem. Ezen probléma orvoslására kezdtek el anno az emberek falba süllyesztett tejajtókat építeni portájukra, ami biztosította a hűvösebb hőmérsékletet a távollévő hazatéréséig.

A képet egy olyan személy csinálta, akinek megvásárolt otthonát még ilyen régi, de praktikus ‘szerkezet’ díszítette.

10. Műalkotás a padlódeszkák alatt

Soha nem tudhatod, mit fogsz találni, amikor elkezded felszedni a régi padlót.
A képünkön szereplő emberek se számítottak arra, hogy a padlódeszkák alatt élénk színű, gyönyörű műalkotásra lelnek majd.

11. ’70-es évekbeli, szív alakú kád

A 1970-es években hódító lakberendezési stílusok valljuk be nem voltak sem túl szépek, sem túl praktikusak. A közel 50 évig felújítás nélkül álló fürdőszobában egy igazi giccses, kényelmetlen és lelakott szív alakú fürdőkádat talált az új tulaj.
Egy fotót azért csinált róla, mielőtt elkezdte szétverni.

12. A sehová sem vezető láncok

Az friss tulajok a falbontás során találtak rá valami olyasmire, amit mindezidáig senki sem tudott megmagyarázni.

A falak mögött ugyanis láncok lógtak, amik már eleve különösek, pláne akkor, mikor kiderül, hogy semmilyen funkcióra nem voltak használhatóak és úgymond sehová sem vezettek.

13. Üzenetek a parafa padló alatt

A parafa padlólapok napjainkban már sokkal kevésbé elterjedtek, mint a 80-as évek idején. Amikor a házat eredetileg építtető család lefektette padlóját, a következő tulaj örömére megemlékeztek a jeles napról úgy, hogy ráírták nevüket az betonpadlóra.

14. Ha nem tudod mozgatni, építkezz köré!

Amikor az emberek házakat árulnak, előfordulhat, hogy megpróbálják elrejteni azokat a dolgokat, amik nem túl tetszetősek vagy praktikusak, hogy a vevők jó ajánlatot tegyenek. Ez a hatalmas szikla azonban egy olyan dolog volt, amit egy varázsló sem rejthetne el, mert a nappali felét betölti. A kezdeti meghökkenés ellenére a leendő tulaj pont emiatt a furcsa részlet miatt vásárolta meg a nem mindennapi házat.

15. Filmbéli titkos ajtó

Amikor ez a család egy régi kastélyt örökölt egy távoli rokonától, izgatottan várták, hogy mi is vár rájuk újdonsült ingatlanukban.
A több mint 100 éve épült, San Fransisco történelmi részén álló épület még mindig az eredeti faburkolattal és padlóval rendelkezett.

A ház felfedezése után a család egy rejtett szobát talált a legfelső emeleten. Úgy tűnt, rokonuk ezt a szobát használta a legértékesebb vagyontárgyainak megőrzésére. A közlekedőben álló könyvespolc mögött ugyanis egy helyiség volt, ahol több műalkotás, antik könyv és ékszer kapott helyet.

16. Fal mögé dobott borotvapengék

Amikor az újdonsült háztulajdonos átépítette az egyik fürdőszobát, a gyógyszeres szekrény mögött rengeteg régi borotvapengét talált.

Anno az 50-es években az emberek nem tudták kitalálni, mit kezdjenek a használt borotvapengéikkel, mivel azok élesek voltak és nem volt szabad őket a szemétbe dobni.
Az egykori tulajdonosok ezért rést vágtak a fürdőszobaszekrény hátsó falába, hogy azon keresztül a használt pengéket a szekrény mögé dobva tüntessék el azokat.

17. Titkos alagsori lépcső

A beköltözés után pár héttel óriási vihar tombolt egy amerikai család új otthonának közelébe. Az óriási szélvihar következtében az otthonukban pihenő két kamaszfiú arra lett figyelmes, hogy a beépített könyvespolc mögül erős hideg levegő szökik ki. Kis kutakodás után rádöbbentek, hogy a polc mögött egy lejárat rejlik egy csigalépcsővel.
A csigalépcső alján egy apró helyiség leledzett, amiben egy ágy volt néhány hiányzó holmijuk társaságában és friss étel volt egy található egy apró asztalon.

Miután realizálták, hogy a helyiségben valószínűleg valaki bent lakhat titokban, azonnal lezárták otthonukat és nem sokkal később áruba is bocsájtották azt.

Amennyiben tetszett a cikk, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel is azt!