Hirdetés

Vannak olyan érdekességek és történetek, melyeket egy történelemkönyv sem említ meg. Lehetséges, hogy nem véletlenül. Többnyire, hódításokról, harcokról, felfedezésekről és gazdasági, valamint politikai helyzetről írtak. De mi találtunk néhány érdekességet, a Római birodalomról, amit biztos, hogy nem hallottál még.

1, Amikor Julius Caesar elhunyt, minden római állampolgárnak 270 dollárnak megfelelő összeget adott.

2, Létezik egy regény, ami megírta a Holdra szállást, a földönkívüliekkel való első találkozást, az imperialista mennyei királyságok közötti háborút és az óceánon történő kontinensek felfedezését is.

3, Antoninus Pius római császár (86. – 161.) volt az ókor legbékésebb uralkodója. 23 évig tartó uralkodása alatt nincs se háború se konfliktus. Képzett ügyintéző volt, és kortársai dicsérték az effektív kormányzási stílusárt.

4, Pertinax római császárral a császári testőrség végzett, hogy a birodalmat a legmagasabb árat kínáló ember kezébe adják.

5, Amikor a rómaiak szőke rabszolgákkal tértek vissza Franciaországból és Németországból, néhány római nő megpróbálta lemásolni a kinézetüket, hajukat például szőkére festették, de mivel akkoriban nem volt elterjedt a festék ezért nem is volt tartós. A római nők levágták az ilyen nők haját, és parókákat adtak nekik.

6, Az ókori rómaiak olyan gyógynövényt birtokoltak, ami hatékonyan tudta szabályozni a születési számokat, és annyit takarítottak be belőle, hogy végül a növény kipusztult.

7, A II. században épült római Pantheon még mindig a világ legnagyobb vasalatlan beton kupolája.

8, A Római Birodalomban, ha az emberek egy másik személy életét akarták elvenni, előterjesztették kérésüket a szenátusnak, és, ha ők beleegyeztek, akkor nem járt börtön a merénylet után.

9, A római légiósok rendszeresen 5 órán keresztül meneteltek, 45 kg-os hátizsákkal plusz a fegyverzettel.

10, A gabona szó a római kori Ceres istennőtől származik, az ehető gabonával való kapcsolata miatt.

11, A rómaiak azokat a keresztényeket, akik nem tisztelegtek istenükhöz, ateistáknak hívták.

12, Vannak olyan halak, amelyek 36 órán át tartó súlyos hallucinációt okoznak, ha megesszük őket. A Római Birodalomban gyógyszerként használták fel ezeket.

13, Augustus római császár szemtanúja volt annak, ahogy egy ember, saját rabszolgáját kegyetlenül megbünteti. Ezután a jelenet után Augustus felszabadította a rabszolgát.

14, Cincinnatus, annyira szerette a nép és a szenátus, hogy kétszer is megszavazták diktátornak.

15, A római birodalom nem a történelem legnagyobb birodalma volt, mert valójában csak a 28. volt.

16, Az ókori római filozófusok különböző szakállat viseltek, hogy tudják, melyik filozófiai iskolához tartoztak.