Hirdetés

Kína tele van olyan érdekes dolgokkal, amelyek teljesen megbotránkoztatják a külföldieket. Például, hogy a gyermekek születésüktől fogva már egy évesnek számítanak, vagy hogy a Kínai városokban annyi bicikli van, hogy egész bicikli temető található bennük. És még számos ehhez hasonló tényt gyűjtöttünk össze, hogy ti is megtudjátok, mennyire fura nép is a kínai.

A kínai babák 1 évesként jönnek világra.

Amikor egy kisbaba kilenc hónap után megszületik, már egy évesnek tekintik a Kínai kultúrában.

Minden városi parkban van egy szabadtéri sportpálya

A Kínai sportpályákon az emberek kora reggeltől fogva sportolhatnak, ami felér egy játékkal, ugyanis a saját testsúlyukkal edzenek, mindenféle fura eszközön, ami úgy néz ki, mintha egy játszótéri játék lenne.

The Most accurate depiction of every public park in China. #China #park #chinesepark #seniors #fitness #Health #stretch #exercise

Michael Rogers (@someonemikeyou) által megosztott bejegyzés,

Az európai megjelenés örömet okoz a helyiek körében

A kisvárosokban a kínaiak nagyon boldogok ha külföldiek vannak jelen, olyannyira, hogy nem is tudják elrejteni mennyire örülnek nekik.

A nagyvárosok bevásárlóközpontjaiban férj “raktárak” vannak.

Amíg az asszonyok vásárolnak, addig a férjeknek egy speciális kabin van kialakítva, hogy elfoglalják addig magukat, így nem kell a feleségeikkel együtt járniuk a butikokat. A kabin számítógéppel van felszerelve, és bármilyen játék játszható rajta.

Csak egy mítosz, hogy Kínában rengeteg szmog van.

Igen, az ország keleti és északi, nagy ipari városaiban nagyon rossz ökológia van, de ez nem vonatkozik Nyugat-Kínára, ahol egész évben tiszta az ég és tiszta víz van. A kínai kormány aktívan küzd a problémával, és a fejlesztési stratégiát 2035-ig próbálják orvosolni.

Kínai növénykerítések.

Az építkezések folyamán felhúzott fal nem volt szép látvány a Kínaiak számára, ezért virágokkal borították be, hogy szebb látványt biztosítsanak a város lakóinak.

A nagyvárosokban sok ilyen jótékonysági gép található.

Két probléma – egy megoldás: dobd be a műanyag flakonokat, és egy kutya ételhez kerül. Minden palack, 20 g tápot ad a kóbor kutyáknak.

Egy igazi kerékpár-válság.

A kerékpár temetők gyakori látványt nyújtanak a sűrűn lakott városokban. A metró és a kávézók bejáratának közelében rengeteg bicikli van egy rakáson. Az emberek nem mennek speciálisan erre a célra kialakított parkolóhelyre, és a bérelt kerékpárokat bármely közterületről el lehet vinni és le lehet tenni.

Coracle (@coraclej) által megosztott bejegyzés,

Timo Tianhao (@thisismychina) által megosztott bejegyzés,

Az utcai élelmiszerek kínai kultusza – mindent és mindenhol esznek.

Az emberek esznek az utcán, a tömegközlekedési eszközökön és útközben is. Az utcai ételek választéka egyszerűen elképesztő. A sushitól a gombócokig, a shish kebab-tól a hús + rizs + zöldség-ig minden megtalálható.

KERB (@kerbfood) által megosztott bejegyzés,

A kínaiak tudják, hogyan kombinálják az ízeket.

A külföldi emberek számára sok ismeretlen étel van jelen, ami egy kicsit merész lehet. Vannak teljesen ártalmatlanok, és szokatlan kombinációk is, mint például a sör ízű zöld tea, vagy az áfonyás ízű pizza.

Az automatákban bármit vásárolhatsz.

Kínai gépekben nem csak üdítőket, hanem cigarettát, friss húst, zöldséget, rákokat és még autókat is vásárolhatunk.

A kínai nők fodrászszalonokban kezelik a hajukat.

A Kínai lányok, nem mosnak otthon hajat, hanem egyenesen fodrászhoz mennek, ugyanis a szolgáltatásokat sokkal jobban kedvelik, mert nemcsak a hajukat ápolják, hanem fej, nyak és arcmasszázst is kapnak mellé.

A legnépszerűbb ital az országban nem a tea, hanem a forró víz.

A meleg víz egy olyan kínai hagyomány, amely a távoli múltra nyúlik vissza. Számos elmélet szerint a forró víz segít megszabadulni a különböző betegségektől, energiát biztosít, és kiegyensúlyozottabbá válunk tőle.

Nincs olyan termék, amelyet ne Kínában gyártanának.

Yiwu városában például 600 olyan üzem van, amely a világ karácsonyi dekorációinak 60% -át termeli ki. Más régiókból érkező emberek azért jönnek ide, hogy naponta 12 órát dolgozzanak napi hét munkanapon át, és nem panaszkodnak a munkakörülmények miatt, mert ez az egyetlen mód, hogy pénzt keressenek.

Orosz betűkkel írt, angol szavak.

Az orosz nyelven beszélő emberek egyáltalán nem értették mi van a pulóverre írva. Ám, akik angolul beszélnek, számukra minden teljesen világos volt. A kifejezés angol nyelven, de orosz betűkkel, így hangzik: Humanity United.