Hirdetés

Akadnak olyan helyek a földön, amiről egyáltalán nem tudunk semmit és különös titok övezi. Nem hallasz róla se Tv-ben se rádióban. Ilyenkor kell hívni az internet segítségét, hátha megtudsz érdekes információkat a helyről. Ezért szedtük össze ezeket a rejtélyes helyeket, hogy némi információval lássunk el benneteket.

Bohemian Grove, USA

11 négyzetkilométernyi terület egy privát férfi klubhoz tartozik San Franciscóban. 1899 óta a világ legelismertebb emberei jönnek ide minden júliusban. Több mint 100 évig a klub tevékenységét titokban tartották. Sok pletyka és találgatás folyt erről, egyesek azt gondolták, hogy a klub az új világkormány és a liget az ördög helye. Az újságírók nem léphetnek be a ligetbe.

HAARP, USA

Ez az antenna mező egy lakatlan völgyben helyezkedik el, aminek területe 32 hektár. Célja az ionoszféra viselkedésének és tulajdonságainak tanulmányozása, illetve az eredmények alkalmazása a kommunikációs és felügyeleti rendszerek kialakításában, polgári és védelmi célokra egyaránt. De egyesek biztosak voltak abban, hogy ez a program földrengést, szárazságot, hurrikánt, árvizet és még járványt is okozhat.

Mezhgorye, Oroszország

Ez egy teljesen zárt város Oroszországban. Hivatalos források azt mondják, hogy a Baszkortosztáni Köztársaságban található. Egy földalatti várost építettek oda. Nincsenek kutatóintézetek, katonai létesítmények, nukleáris fegyverek és nukleáris üzemanyagok, stb. Még mindig rejtély, hogy  valójában mi történik Mezhgorye-ban.

Kronstad, Oroszország

Ez a Szentpétervár védelmére épített város vonzza a turistákat. Ez a régi erőd, védelmi építményként szolgált. Minden erődnek saját története és dicsőített neve van: Kronshlot, Citadella, Menshikov herceg, és így tovább. Ma a kikötő látogatható, de a legtöbb erőd be van zárva, mert nem biztonságos.

Athos-hegy, görög macedónia

Ez a fenséges hegy 20 csodálatos kolostor otthona, de nem mindenki élvezheti a kilátást. A nőknek, sőt még a nőstény állatoknak sem szabad oda belépni. Ennek a törvénynek a megszegése egy év szabadságvesztést von maga után.

A pince, ahol a Coca-Cola receptet tartják, Georgia, USA

Azt mondják, hogy csak két ember ismeri a legendás ital titkát. A receptet a cég székhelyén tartják, egy high-tech zárral felszerelt széfben, amihez senki nem férhet hozzá.

A Danakil-sivatag, Etiópia

A regionális háborúnak soha nem lesz vége Etiópia határában, ezért a turisták nem látogatják meg ezt az egyedülálló helyet. A tudósok úgy gondolják, hogy ez egy ősi otthon a nagy majmoknak, akik a mi potenciális őseink voltak.

Motuo megye, Kína, Tibeti Autonóm Régió

Ez egy szent föld a buddhisták számára, és nincs út, ami oda vezet. Akik az évszázadok bölcsességét szeretnék érezni, a gyönyörű hegyi átjárókon kell átgyalogolniuk. Van egy kicsi, 227 méter hosszú híd a mélységben. Akárcsak az Indiana Jones filmekben.

Oymyakon, Oroszország

Ez a leghidegebb lakott terület a Földön. Hogyan élhetnek még az emberek, amikor a hőmérséklet -71,2 ° C?

Vale do Javari Rezervátum, Brazília

A brazil és a perui határ mentén a felfedezők egy törzsre bukkantak teljesen elszigetelve a civilizációtól. Elkerülik a külső világgal való érintkezést és a természettel harmóniában élnek. A hatóságok aggódtak az őslakosok biztonsága miatt, ezért eltelepítették lakóhelyüket a látogatók elől.

A Pitcairn-szigetek, a Britt tengerentúli területek

Az itt élő 50 ember szinte teljesen el van szigetelve a világtól. Legtöbbjük a HMS Bounty hajó legénységének leszármazottai. A tagok nagyon szerették ezt a helyet, és ott akartak maradni. Pitcairnre nem vezet különösebb út, csak véletlenszerű hajók érkeznek.

Cincinnati metró, Ohio, USA

A cincinnati metrót a huszadik század legelején már tervezték, azonban az első világháború miatt jócskán elcsúszott az építés kezdete, amely így 1920-ban indult, 1927-re a 11 kilométernyi alagút készen volt, azonban sehol sem fektettek még le egy méter sínt sem.
Folytatni akarták az építkezést, de beütött az 1929-es világválság, így leállt a projekt.

Mekka és Medina

Csak azok az emberek, élvezhetik a mecsetek és paloták fantasztikus szépségét, csodálatos emlékeit és műtermékeit, akik hisznek Allahban. Aki nem muszlim, szigorúan tilos a szent városokba betenni a lábát. A szent helyek ilyen megalázását a törvény értelmében halál büntetés járhat.

Karakoram autópálya

Ez az autópálya Pakisztánt és Kínát köti össze. Lélegzetelállító kilátása ellenére az autópálya földcsuszamlás és lavina miatt zárva.

Kígyó-sziget, Brazília

Ezen szigeten senki sem él, csak egy automata világítótorony található meg rajta. Az ok nagyon egyszerű: sok mérges kígyó él a szigeten, beleértve az arany lándzsakígyót is, amely a világ egyik legveszélyesebb mérges kígyója. Ez az egyedülálló hely vadvilági szentéllyé vált, és a brazil hatóságok megtiltották, hogy bárki betegye a lábát.