Hirdetés

Mindenki elkezdi az életét valahol. Valaki ennek, valaki annak tanul. Aztán valahol, valami mellett kiköt majd mindenki. Szerencsések azok, akik azt csinálhatják, aminek tanultak. Elvégre azért választották azt a szakmát, mert az érdekli őket. Nem?! Na persze van úgy, hogy csak belekerülünk valamibe és a végén rájövünk, hogy ez nekünk megy. Motiválhat minket és egyre sikeresebb akarunk benne lenni. Érdemes megemlíteni Arnold Schwarzeneggert is, aki egyszer csak eldöntötte, hogy már pedig belőle lesz valaki. Nem határozta meg, hogy mi, csak azt, hogy valaki fontos és gazdag. Kitör az osztrák Alpokból. Sikerült!

Nem minden híresség született egyből legendás énekesnek, vagy színésznek. Mindenki elkezdte valahol. Sőt! Vannak, akik a színészkedés mellett folytatták a tanulmányaikat. Nézzünk pár hírességet, akiknek nagyon különleges szakmája van.

Bryan May – Csillagász
Bryan May a legendás Queen együttes gitárosa. Csillagásznak tanult, de a hírnév ezt kissé háttérbe szorította. Valljuk be, hogy megérte neki. Nem adta fel soha ezt a dolgot. 2007-ben professzori rangot szerzett és a NASA-nál is dolgozhat. A távoli csillagok topográfiáját vizsgálja.

Mayim Bialik – Neurológus
Az Agymenők című vígjáték-sorozat Amy Farrah Fowler-jeként ismerhettük meg. A sorozatban is tudóst alakít. 7 évig tanult, hogy megszerezhesse a diplomáját. 2007-ben Ph.D-t szerzett idegtudományból.

Bruce Dickinson – Pilóta
Az Iron Maiden együttes második frontembere, akik egyébként a mai napig turnéznak. Többször is megkapta a “legjobb frontember” címet. A szerepe a kemény rockban egyszerűen vitathatatlan. Szeretett repülni, úgyhogy letette a pilóta jogosítványt. Volt olyan időszak, amikor kereskedelmi légitársaság pilótájaként dolgozott. A bandát is ő fuvarozza koncertről koncertre.

Steve Buscemi – Tűzoltó
Mostanában inkább vígjátékokban szerepel, de korábban játszott mindent IS. Fiatalkorában tűzoltóként szolgált a New York-i tűzoltóságnál. A szeptember 11-i terrortámadás után vállvetve kereste a túlélőket a romok alatt.

Tom Selleck – Mezőgazdász
A Magnum című sorozat sztárja számára nem csak a színészkedés volt opció. Többször jelölték Emmy-díjra, de ő megunta tv világát. Vett egy kaliforniai farmot és elkezdett rajta növényeket termeszteni. Legfőképpen avokádót exportál.

Katheryn Winnick – Testőr és harcművész
A Vikingek sorozat sztárja. A filmekben is többször kerül összetűzésbe más emberekkel. Kollégái szerint nem használ dublőrt a verekedős jelenetek során. A színésznő rendkívül jártas a harcművészetekben és az eredeti foglalkozása testőr. Kanadában saját harcművészeti iskolát nyitott.

Dexter Holland – Molekuláris biológus
Az The Offspring zenekar a 2000-es évek környékén volt népszerű, leginkább a fiatalok körében. Dexter Holland, a frontember Ph.D fokozatot szerzett molekuláris biológiából.

Cole Sprouse – régész és fotós
A Zack és Cody című sorozatban ismerhettük meg, majd annak végeztével csak a tanulmányaira összpontosított. 2015-ben végzett régészként. Emellett a fotózás is érdekelte, úgyhogy abba is belemerült. Már a Vouge magazinnak is készített fotókat, ami elég nagy elismerés.

Liam Gallagher – Ruhamárka tulajdonos
Az Oasis nevű együttes frontembere. Fantasztikus énekes és kiváló üzletember is. Szerinte nem nagyon van olyan ruhamárka, ami egyesíti a divat és a zene jegyeit, úgyhogy megcsinálta a “Pretty Green”-t, melynek sikere máig töretlen. Ő is szívesen viseli a fellépésein.

Natalie Portman – Pszichológus
Nagyon tehetséges színésznő, viszont sokan nem tudják róla, hogy ő az egyik legtanultabb a színészek között. Egyrészt több nyelven is beszél, másrészt pedig a Harvard Egyetemen lediplomázott pszichológusként.

Bradley Cooper – Irodalom tanár
Leginkább a Másnaposok című filmből emlékezhetünk rá. Érdekes módon ott is tanárt alakít. Valójában is ez a szakmája. Angol – irodalom tanár. Jóképű tanárokra mindig szükség van.

Lisa Kudrow – Biológus
Egyszerű, buta kislányt alakított a Jóbarátok című sitcomban. Ennek ellenére az egész stábból neki volt a legnagyobb IQ-ja. Biológusként szerzett diplomát, melyhez orvos édesapja motiválta.

Kulcsár Edina – Kéz- és lábápoló, műkörömépítő
Eredetileg kéz- és lábápoló, műkörömépítő végzettséggel rendelkezik. Magától kezdte el tanulni, majd később a papírokat is megszerezte. Igazából nem foglalkozik már vele. Fiatalkori szárnypróbálgatás lehetett.

Horváth Éva – Mérlegképes könyvelő
Közgazdás és mérlegképes könyvelő. Szeretett volna egy diplomát, amivel beülhet egy bankba “B”-tervként. Úgy gondolta, hogy a média és a televízió nem fogja végigkísérni az életén, úgyhogy valami más is kelleni fog.

Szűcs Judith – Fordász
Eredeti szakmája szerint fodrász. Szereti, hogy a saját haját meg tudja oldani és nem kell állandóan fodrászhoz rohannia. Amúgy sem bírná ki, hogy ne szóljon bele abba, hogyan vágja neki a haját. Maga is megerősítette, hogy nem jó vendég.

Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!