Hirdetés

Gyakorlatilag napi szinten látjuk ezeket a logókat és emblémákat, de hiába látjuk őket, ha nem tudjuk ezeknek mi valójában a jelentése. Megpróbáltuk összegyűjteni a legnagyobb gyártók logóit, és kivesézni, hogy milyen titkokat is foglalnak magukba, melyekről mi, átlagos emberek semmit sem tudunk.

Airbnb

Ezen az online piactéren keresztül szálláshelyeket lehet lefoglalni valamint kiadni. Ahogy először ránézünk a logóra, talán gémkapcsot képzelhetünk bele, ám ez több mindenből tevődik össze. A logó 3 elemből áll: egy emberi fej, ez szimbolizálja a felhasználót. Egy helymeghatározó jel, ez szimbolizálja a szálláshelyet, illetve egy szív alakú jel, ami a szeretetet szimbóluma.

TripAdvisor

Ez egy online útikalauz, ahol a felhasználók véleménye alapján kiválaszthatjuk, hogy mely étterembe célszerű fogyasztani, vagy mely szállodába érdemes szobát foglalni. A logó egy baglyot ábrázol, ami a bölcsességet és a tudást szimbolizálja. Kevesen tudják azonban, hogy miért ilyen színű a bagoly szeme. Valójában a közlekedési lámpa színeit szimbolizálja.

MasterCard

Egy amerikai származású pénzügyi vállalat, mely bankkártyák kiadásával foglalkozik. A logóban szereplő piros karika a bátorságot jelképezi, a sárga pedig a jólétre utal. A cég úgy hiszi, ez a két tényező kell ahhoz, hogy az ember sikeres és vagyonos lehessen, ezért olvadnak össze a színek.

Dell

A Dell egy számítógépes hardvertervező és -gyártó cég. A vállalat logója nagyon egyszerű, a legfeltűnőbb jele az oldalra billent nagy E betű. A cég azért csináltatta ilyenre, hogy az „állítsuk élére a világot” mozgalom témájának megfelelő legyen. Ez az innovációra és a furcsa dolgok előállítására kívánja helyezni a hangsúlyt.

National Geographic

A National Geographic Magazine egy tudományos valamint kulturális témakörbe sorolható lap illetve TV-csatorna is. A logó egy sárga színű állított téglalap, ami a világra nyíló ajtót akarja szimbolizálni. És azért sárga, mert a napfényt szerették volna megtestesíteni vele, ami az energiát szimbolizálja.

Vodafone

A világ legnagyobb telefon szolgáltatója, legalábbis éves bevételei alapján. A cég központja Newbury-ben található. A cég logója valójában egy idézőjelet akar szimbolizálni, ami az emberek közti kommunikációra akar rávilágítani.

Gorkiji Autógyár (GAZ)

Eleinte a Forddal kezdett bele az autógyártásba, így a logó betűit az amerikai vállalatról másolták le. A cég logójában szereplő szarvas a város címerére, az orosz Nyizsnyij Novgorodra utal.

Subway

 

Egy egész országra kiterjedő gyorsétterem hálózat, ami többnyire szendvicseket és salátákat forgalmaz. A logóban szereplő nyilak a metró-aluljárók ki- és bejáratát szimbolizálják. A logóban található zöld szín az egészséges élelmiszerekre, a sárga a vidámságra és optimizmusra akarja felhívni a figyelmet.

DC Comics

A DC Comics egyike az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb képregénykiadóinak. 2016-ban nagy változást eszközöltek a logóban, ami nagy felháborodást keltett, de rövid időn belül lehiggadtak az emberek, miután nyilvánosságra hozták, hogy sok titkos jelentéssel bír a felirat. A logó a leghíresebb szuperhősök logóiból áll. Ezért megtalálható például Superman, Batman és Wonder Woman emblémája is.

Mozilla Firefox

Egy ingyenes webböngésző alkalmazás, melyet a Mozilla Alapítvány fejlesztett ki. Nevével ellentétben, nem rókát, hanem vörös macskamedvét ábrázol. A vörös macskamedve kínaiul történő szó szerinti fordítása azt jelenti „firefox”, szóval némileg logikus a név.

Bacardi

Ez a cég egy családi kézben lévő szeszes ital-előállító vállalat, mely 100 országban is előállít, illetve forgalmaz szeszes italokat. A cég onnan kapta denevéres logóját, hogy az alapító képtelen volt megszabadulni a lepárlóüzemben fellelhető denevérektől, és felesége tanácsára úgy döntött, hogy ennek a cég logójában is helyet kell kapnia. Nem utolsó szempontból pedig, Kubában a denevéreket az egészség és a jó szerencse szimbólumaként tartják számon.

Orbit

Ez az a logó, amit gyakorlatilag napi szinten a kezünkben tartjuk, de mégsem ismerjük eredetét. A logó „O” betűje világos és sötét részekre oszlik, ami mögött egy más kontrasztú, kör kap helyet. Ez a nap és az éjszaka váltakozását szerette volna szimbolizálni, vagyis inkább a Föld mozgását a Nap körül.

Kappa

Egy olasz sportszergyártó cég, aminek logója egy egymásnak háttal ülő férfit és nőt ábrázol. A logónak van egy rejtett jelentése is: ha a kezünkkel letakarjuk a fejeket egy széttett lábakkal lévő alakot vélhetünk felfedezni. Máig rejtély, hogy, szándékosan vagy csak véletlenül sikerült ilyenre ez a logó.