Hirdetés

Ezeken a képeken olyan csodálatos természeti különlegességek vannak megörökítve, amikről elsőre az jut eszünkbe, hogy ez lehetetlen. Olyan optikai illúziók amelyek akár a képszerkesztéssel is létrejöhettek volna, de ez a valóság. Tudjuk, hogy nehéz elhinni, de ezek a csodálatos képeket mind a mi gyönyörű bolygónkon megtalálható. Persze nem minden az aminek látszik. Ezek csak a megfelelő hely, idő és a környezet adta lehetőségeknek köszönhetően jöhettek létre.

1. Az Atlanti-óceánon található Mauritiusi trópusi sziget partjairól készül légi fotó egy víz alatti vízesést mutat. De valójában ez csak illúzió. Csak a homok és az aljnövényzet játéka. 

2. Ufó a felhőzetben. Ez akkor képződik, amikor a túlhűtött víz cseppecskék kristályosodni kezdenek, és eső formájában leesnek.

3. Egy szikla tetejéről ugráló fiúk. De valójában egy kristálytiszta vizű tóba ugranak. Texas USA Jacob kút. 

4. Olyan mint egy gyönyörű festmény. Valójában a sarki szélességi körnél láthatók, amikor a nap éppen lemegy.

5. Ez a kép Namíbiában a Dead Vlei készült. A vörös dűnék a fák mögött.

6. A nap fénytörése a jégkristályokból ered, amelyek -25 ° C alatti hőmérsékleten emelkednek a légkörbe.

7.Ezt a Vermilion Cliffs Nemzeti Parkban,Arizonában (USA) láthatjuk. Tömörített többszínű homokkő.

8. Olyan int egy hatalmas fa ami hóba dőlt. Ám valójában egy folyó áram látható, amely a Mexikóban fekvő Baja California állam sivatagán halad át.

9. Nem egy szakadék szélén, hanem a Glen Canyon-ban sétál a folyó partján. 

10. Egy hatalmas kő elefánt iszik épp a vízből. Ez a bazaltszikla Heimaey sziget partjainál található Izlandon, az Atlanti-óceánon. 

11.Ez a jelenség a Fiery Tornado. Ez azonban nem tűz, hanem az ércgyártás hulladéka, a spanyolországi Rio Tinto folyó vizében.

12. Egy újabb festmény. A Washington államban látható lejtős dombok.

13. Olyan mint egy színes gyapjútakaró. Ezek a vörös homokkő lelőhelyek által alkotott hegyek, a nemzeti geológiai parkban, Zhangye Danxia-ban (Gansu tartomány, Kína). Nagyjából 24 millió éves.

14. Forró láva a hegy tetejéről. Természetei csoda a Yosemite Nemzeti Parkban (Kalifornia, USA). Napnyugtakor egy bizonyos szögben olyan mintha egy tüzes láva folyna felülről.