Hirdetés

Úgy tűnik a Kínai nép, mindig valami váratlan dologgal rukkol elő, amiről természetesen ezelőtt soha nem hallottunk. Szóval összegyűjtöttünk számos furcsaságot, melyeket lehet most olvasol életeben először, pedig Kínában több száz évre visszamenőleg használták, alkalmazták, fogyasztották.

Egész cápák és krokodilok árusítása.
Annak ellenére, hogy az emberek ezeknek az állatoknak csak egy részét eszik, néhány kínai boltban észrevették, hogy egy darabban adják el őket.

Rendőrkutya helyett rendőrliba.
Az ország egyes területein, a kínai rendőrség libákkal helyettesíti a kutyákat. Azt mondják, hogy a madaraknak kiváló a látása és általános agresszív viselkedésről is tanúskodnak.

Az automatákban értékesített élő rákok.
Néhány kínai városban vannak olyan automaták, amelyek 5 fokban tartott, műanyag dobozokban élő rákot árusítanak.

Forgalmi dugó.
Ha elakadtál a forgalmi dugóban, akkor hívhatsz egy olyan szolgáltatást, amely két embert küld. Az egyikük gondoskodik az autódról, a másik pedig egy motorkerékpáron visz tovább.

Teabucks
A Teabucks egy kínai teaház lánc, amelyet az amerikai Starbucks képére formáltak. Különféle meleg és hideg tea frissítőket kínálnak.

Néha a vállalkozások védőhálót tesznek az építési területek köré, hogy megakadályozzák az öngyilkossági kísérleteket.

Szellem házasságok.
A szellemesküvő hívei már háromezer éve gyakorolják a rituálét, amelynek célja, hogy a hajadon elhunytak, ne maradjanak egyedül a túlvilágon.

Konzervált levegő.
A magas szmog miatt, a kínai boltok különböző illatú dobozos friss levegőt árusítanak.

Csótány gazdálkodás.
A rovarokat tenyésztik és használják a kínai orvoslásban. Ez egy virágzó vállalkozás, nagy befektetésnek bizonyult, manapság sok pénzt hozhat.

Szellemvárosok
Kína felgyorsult lakáspiacának köszönhetően, szellemvárosok és bevásárlóközpontok bukkantak fel az egész országban.

270 millió éves kőerdő.
Ez a Világörökség része, ahol becslések, szerint 270 millió éves, hatalmas kőképződmények állnak.

A lakosok megtagadják az építkezést.
A “körömházak” olyan lakók otthona, akik nem adják el házukat, így az építőipari munkások kénytelenek érintetlenül hagyni az épületeket.

A pizsama hétköznapi viselet.
Más országokkal ellentétben a kínai emberek gyakran döntenek úgy, hogy pizsamában mennek, dolgozni.

Hadsereg, ahova szívesen csatlakoznál.
A különböző országokban a hadseregben tevékenykedő nők normálisnak számítanak, de a kínai hadsereg ismert női katonái rendkívül vonzóak, amikor egyenruhát öltenek.