Hirdetés

Több cikket is írtunk már a nőkről, a logikájukról, szenvedélyeikről. Nyilván mert ezek a dolgok sok kérdést felvetnek. Sokan azt gondolják, hogy a férfiak lényegesen egyszerűbbek és nincs bennük annyi mögöttes “tartalom”. Ez tévedés. A nők szerint minden pasi egyforma, és valami igazság van benne. Nem minden tekintetben természetesen. Vannak dolgok, melyekben tényleg egyformán gondolkodnak és éreznek. Egyes tulajdonságok és reakciók ismeretében a nők könnyebben tudják majd megérteni őket, és beszélni velük.

Nézzünk pár érdekességet a férfiakkal kapcsolatban.

A férfiak is álmodoznak szerelemről
Rengeteg sztereotípia létezik azzal kapcsolatban, hogy a pasik nem akarnak elköteleződni. Ez tévedés. Még a megrögzött agglegények is elismerik, hogy jó lenne megtalálni a lelki társukat. A férfiak 64 százaléka szeretne családot alapítani. Csupán 15 százalékok gondolja úgy, hogy nem akar gyereket, családot és a munkájának szentelné az életét.

Nagyon sok pasi van, akik egyáltalán nem közömbösek az ex-barátnőjük iránt. A megkérdezett férfiak fele elismerte, hogy az első igazi szerelmük soha nem lesz közömbös a számukra. Az első szerelem mindig is egy élénkebb emlék marad az életükben.

A férfi figyelmét a mozgó dolgok keltik fel.
A férfi látásmódja úgy van kialakítva, hogy aktívabban reagál a mozgó dolgokra. Ez a csajozás terén is így van. Egy bárban ücsörgő lányra nem biztos, hogy fel fog figyelni. A pasik messzebbre és élesebben látnak. Ezt alagútlátásnak hívják. A nőknél ez pont fordítva működik. Egyébként ez adhat magyarázatot arra, hogy miért nem képesek meglátni azt, ami kiszúrja a szemüket, de a 10. emeletről is felfigyelnek egy csinos lányra az utcán.

Több pénzt költenek a neten, mint a nők.
A vásárlások 80 százalékát a nőt teszik meg, de nem az interneten. Ott a férfiak sokkal több dolgot tesznek a kosárba, mint a gyengébbik nem képviselői.

A férfi WC előtt mindig kisebb a sor.
Ez nem csak azért van, mert a nők mindig párosával járnak mosdóba. Nem is azért, mert ott szeretnek pletykálni. A férfi test fiziológiája lehetővé teszi, hogy tovább tartsák magukban a vizeletet. Eleve a hólyagjuk is nagyobb. Ezen kívül a női szervek közelebb helyezkednek a medence tájékához, így a hólyagra nagyobb nyomás nehezedik.


A pasik szeretnek vitatkozni.
Különösképp a párjukkal. Ennek az oka, hogy tetszik nekik, ha a barátnőjük nem ért egyet vele. Dühösek lehetnek, és megvédhetik a nézőpontjukat. Egyébként a nők önbizalma és kezdeményezőkészsége nagyon vonzó a pasik számára. Ez még a vitatkozásra is igaz.

Félnek a magánytól.
Az elvált pasik sokkal rövidebb ideig maradnak egyedülállók egy válás után. Hamar újra is házasodnának, mint a volt feleségük. A férfiak nehezebben viselik el a magányt. Különösen egy hosszú kapcsolat után.


Jobban megviselheti egy szakítás.
Nem minden a férfiasság. A színlelt közöny ellenére egy szakítás jobban fáj nekik, mint egy nőnek. Bármennyire is titkolják, a fiatal srácok, érzelmileg sokkal sebezhetőbben mint a lányok.

A nagylelkűségük nem mindig szívből jön.
A legtöbb esetben a férfi fizet egy étteremben, de ezt inkább azért teszik, mert ez a normális. Nem pedig saját, őszinte akaratukból. Ennek ellenére a férfiak több pénzt költenek saját célú impulzív vásárlásokra, mint a nők.

Mindegy, hogy telt vagy vékony ajka van egy nőnek.
A férfiak számára nagyon fontosak egy nő ajkai. Sok esetben előbb megfigyelik, mint a nők szemeit. Statisztikák szerint teljesen mindegy, hogy valakinek telt, vagy vékony ajka van. Mindkettőt szeretik. Azt viszont egyértelműen kimutatták, hogy a pasiknak bejön, ha egy nő sminkeli az ajkát is.


Képesek beleszeretni egy hangba is.
A férfi komoly érzelmeket képes táplálni egy nő iránt még úgy is, hogy nem látja. Ha egy férfinak tetszik egy nő hangja, akkor vonzóbbnak fogja látni külsőleg is. Szeretik a nőies, szép hangot.

Figyelik a nők fejtartását.
Egy tanulmány során, a kutatók rájöttek, hogy a férfiak vonzónak találják, ha egy nő megdönti a fejét miközben beszélgetnek. Az okára egyébként nem jöttek rá.

Figyelemfelkeltés
Amikor egy férfi érdeklődik egy nő iránt, akkor önkéntelenül is olyan pózt vesz fel, amely bizonyítja, hogy bátor és erős. A legjellemzőbb az, amikor a hüvelykujját a nadrágszíjba akasztja. Az ókorban egy kicsit direktebb módon fejezték ezt ki. Akkoriban a pasik rámutattak az ágyékukra. Manapság ez illetlen lenne.

Jobban esik nekik egy bók egy másik férfitól, mint egy nőtől.
Mindenki szereti a bókokat az ellenkező nemtől. De a pasik kifejezetten örülnek más férfiak bókjainak. Ez jobban növeli az önbecsülésüket.

Persze minden alól vannak kivételek, de akkor is érdekesek a férfiak is. Nem?!

Írjátok meg a véleményeteket kommentben!