Hirdetés

Egyes tanulmányok szerint a mindennapi életünk során meghozott döntéseink fele nem tudatos, hanem inkább megszokásból fakad. Ezzel arra lehet következtetni, hogy a viselkedést befolyásoló szokásos nagyon sokat elárulnak az ember természetéről. ITt most nem csak arról van szó, hogy ha valaki minden reggel lekváros kenyeret eszik, akkor szereti.. 🙂 Apró dolgok, melyekre egyébként nem is gondolnánk. Apró szokások. Ezekkel azért jó, ha tisztában vagyunk, mert bizonyos jelekből már megtudhatunk egyes dolgokat egy másik emberről. Tudjuk, hogy miként viszonyuljunk az adott illetőhöz.

Hoztunk nektek egy listát pár apró szokásról, melyek szavak nélkül is segíthetnek kiismerni egy másik embert.

Vannak olyan emberek, akik képtelenek arra, hogy ne javítsák ki a másik ember apró hibáit. Gondoljunk egy netes cikkben vagy hozzászólásban rejlő nyelvtani hibára. Azok, akik kíméletlenül belekötnek egy elütésbe, rendszerint introvertált emberek. Ennek ellentétei azok, akiket cseppet sem bosszant fel egy másik ember hibája vagy elírása. Az ilyen emberek többnyire extrovertáltak.

Az emberről sokat elárul az, ahogyan megy. Ez alapján képesek lehetünk meghatározni a személyiségét és képességeit. Tanulmányok szerint, ha valaki járás közben kicsit előredől és gyorsan lépked, akkor az jó termelékenységre és magas stressztűrőképességre utal. Ha a testtömeg kissé visszahúzott, egyenesek a vállak és a fej meg van emelve, akkor az egy karizmatikus, vidám, társasági ember lehet. Hogy mire jó ez? A profi zsebtolvajok és egyéb bűnözők számára ez a fajta elemzés nagyon fontos lehet.

Régen a lányoknak azt mondták a szüleik, nagyszüleik, hogy csak olyan férfival randevúzzanak, akiknek tisztán van tartva a cipője. Érdekesség, hogy az ilyen pedáns emberek között sokkal többnek van valamiféle riasztó jellemvonása, mint azoknak, akik hanyagok ilyen téren. Aki nem tulajdonít nagy jelentőséget a cipőjére, az egy nyugodt, társaságkedvelő személyiség lehet. Persze emellett még lehet trehány az illető.

A kézírás megfigyelése és elemzése egy külön szakma. Grafológiának hívják. Nem véletlenül alakult ki, ugyanis nagyon sokat elárul rólunk az, hogy miként formázzuk a betűket. A nagy, határozott betűk jó társasági emberre utalnak, akik nyitottak és lazák. Az apró betűk pedig pont ennek az ellentéte. A jobbra dőlt betűk barátságosságot mutatnak, a balra dőltek pedig elszigetelt, introvertált embert takarnak.

Gondoltátok volna, hogy az ízlelőképesség is árulkodó lehet? Az édesszájúak jobban képesek kommunikálni, barátságosabbak, míg azok, akik a keserű ízeket preferálják inkább nárcisztikusabbak. A fűszeres, csípős ízek kedvelői kíváncsi, érzelmes emberek, akik vágyakozóak és képesek kockáztatni.

Manapság bármit képesek vagyunk megosztani a közösségi hálókon. Egyes emberek kényszeresen osztják meg a legjelentéktelenebb történéseket is. Épp eszik, moziban van, új fogkrémet használ stb. Ezek egy részére senki sem kíváncsi, de az illető feltölti őket és remegve várja a közösség reakcióját. Nálunk valami nem stimmel. Vélhetőleg egy komoly érzelmi traumát éltek át, és ezért mások véleményétől függve él. A lényeg az elismerés. Túl nagy jelentőséget tulajdonít a lájkok számának. Ugyanez igaz azokra a nőkre is, akik ugyanabban a beállásban, stílusban töltenek fel nap mint nap egy új szelfit.

Régebben, akinek tetoválása volt, azt megbélyegezték azzal, hogy huligán. Manapság már teljesen természetes dolog. Tanulmányok szerint azoknak a nőknek, akiknek legalább 4 tetoválásuk van, sokkal magasabb önértékelési szintjük van, mint azoknak, akiknek kevesebb vagy egyáltalán nincs.

Milyen filmeket szerettek nézni? Sokat elárul rólatok. A nyitott gondolkodású emberek inkább a vígjátékokat részesítik előnyben. A lelkiismeretes, felnőtt gondolkodású, felelősségteljes egyének inkább a hírekre kíváncsiak.

A fürdővíz hőmérsékletének is van jelentősége. Azok akik túl forró vízben fürdenek vagy zuhanyoznak ezzel próbálják az érzelmi intimitás hiányát pótolni.

Vannak nyugodt és ideges sofőrök. Azok, akik vezetés közben folyamatosan káromkodnak, fittyet hánynak a szabályokra hajlamosabbak a nárcizmusra. Sok esetben ez önértékelési gondokkal is társul.

Ezzel szemben azok, akik vezetés közben gyakran válaszolnak hívásra és üzenetekre sokkal szorgalmasabbak. Furcsa ugye? Ennek oka, hogy mélyen bennük rejlik egy kötelességtudat, hogy válaszolniuk kell az üzenetekre és hívásokra. Ez persze egy rendkívül rossz dolog. Egy sms-ező sofőr veszélyesebb lehet, mint egy ittas!

Mennyire szórod a pénzt? Az extrovertált emberek sokkal többet költenek utazásokra, ételekre és italokra. A lelkiismeretes emberek inkább spórolni próbálnak. Vannak még a materialisták is, akik elsősorban ruhákra, ékszerekre és egyéb kiegészítőkre költenek, eközben viszont nagyon spórolósak más dolgokkal kapcsolatban.

Azt szokták mondani, hogy a kézfogásunk rengeteget elárul rólunk. Ez teljes mértékben így van. A határozott kézfogás optimizmust és extrovertáltságot sugall, míg a félénk, zárkózott emberek kézfogása gyenge.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!