Hirdetés

Az emberek azt hiszik csak abból lehet megismerni egy másik illető személyiségét, jellemét, viselkedését ha sokat beszélgetnek, találkoznak, programoznak velük. Nos, ez nem igaz. Az emberek személyiségjegyeit tökéletesen meg lehet ismerni az alapján is, ahogy viselkednek, járna, írnak, kezet fognak, köszönnek, beszélnek…stb. Persze ismerni kell ehhez egy picit az emberi természeteket, de nem annyira bonyolult rájönni, hogy ki extrovertált és ki introvertált. Ha te is meg akarod tudni, hogy miből lehet felismerni egy illető személyiségét, akkor tarts velünk mivel jelenlegi cikkünkben pontosan erről fogunk beszélni. Ha ügyes vagy és kitanulod, akkor senki sem tud átverni téged a későbbiek folyamán.

1, Nem mindenkivel lehet ugyanúgy beszélgetni

Az extrovertált személyiséggel rendelkező emberek egyáltalán nem szokták felhúzni magukat amiatt, ha más emberek hibáznak. Ezzel szemben az introvertáltak igenis megjegyzik, sőt akár ki is javítják ha mások bakiznak, vagy, ha nyelvtani eredetű hibát vétenek. Ebből kifolyólag velük nem annyira könnyű és kellemes beszélni, mint nyitottabb személyiségű társaikkal.

2, A testtartás sokat elárul az embereknek

Az emberek úgy vannak kódolva, hogy ösztönösen képesek felismerni és kiszúrni más emberek személyiségét valamint képességeit. Ezt legjobban a zsebtolvajok veszik észre, sőt ők kimondottan elemzik is mások testtartását, járási stílusát, hogy tudják ki a potenciális áldozat és ki nem. A szapora léptek és az előre dőlő test arról árulkodik, hogy az illetőnek magas a stressztűrő képessége, illetve jó a termelékenysége. A kihúzott háttal, egyenes vállakkal, felszegett fejjel való közlekedés pedig azt jelenti, hogy az illető egy vidám természetű, társaságkedvelő, karizmatikus ember.

3, Nem mindegy milyen cipő van a lábadon

Nem mindenki van tisztában azzal, hogy a cipők megjelenése is iszonyú sokat mondhat el tulajdonosa személyiségéről. Azok az emberek, akik mindig tisztán tartják cipőjüket, állandóan mosogatják, figyelik, hogy se egy porszem ne legyen rajta, se egy karc általában riasztó személyiséggel rendelkeznek, ami lehet a maximalizmusuk oka is. Ezzel szemben, akik kevesebbet foglalkoznak lábbelijük kinézetével, sokkal kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb személyiséget birtokolnak.

4, Az írás is fontos tényező

Ahány ember annyiféle kézírás létezik. Vannak, akik nagy, akadnak, akik kisbetűvel írnak, mások jobbra dőlten a többiek balra…és még sorolhatnánk. Azon személyek, akik nagy, kerekded betűkkel írnak, elég extrovertált személyiségek, vagyis nyitottak, szeretnek a barátaikkal lenni…stb. A kisebb betűket használók viszont általában önbizalomhiányosak. Akik jobbra döntik írásukat, kedvesek és barátságosak, viszont, akik balra azok inkább zárkózottabbak.

5, Sokat elárul róluk, milyen ízű ételeket kedvelnek

Tudjuk ez valóban furán hangzik, de valóban sokat mondhat el egy adott emberről az ízlelőképessége. A csokit, cukorkát, és mindenféle édességet preferáló személyek sokkal barátságosabban állnak másokhoz és segítőkészek is. A keserű ízekért rajongók ezzel szemben nárcisztikusak. Azok, akik pedig a fűszeres ételeket helyezik előtérbe rendkívül romantikusak és kíváncsiak.

6, Közösségi oldalon való aktivitás

A legtöbb ember szinte nem is tud a közösségi oldalak nélkül élni és gyakorlatilag mindent kiposztol még azt is milyen színű zokni van rajta. Ez a viselkedésmód leginkább arról árulkodik, hogy az illető komoly traumán, érzelmi válságon megy keresztül és a közösségi oldaltól várja a pozitív visszacsatolást. Azok a személyek, akik viszont nem csinálnak ilyet stabil érzelmi világgal vannak megáldva.

7, Tetoválások és azok száma

Ma már nincs olyan ember, akinek ne lenne valahol egy picike tetoválás a testén. Ez az önkifejezési forma több dologról is árulkodhat. Nők esetében, ha 4-nél több varrat díszíti testüket, az annak a jele, hogy önértékelésük magasabb szinten áll, mint azoknak, akiknek ennél kevesebb van vagy egyáltalán nincs.

8, Filmek választása

Az is sokat elárul egy adott emberről, hogy milyen filmeket, sorozatokat, TV műsorokat szeret nézni. Az extrovertált emberek inkább a sitcomokokat, vígjátékokat, vicces vetélkedőket helyezik előtérbe, míg az introvertáltak, visszahúzódók a komolyabb, történelmi filmeket részesítik előnyben.

9, Tisztálkodás, fürdés

Azok az emberek szeretnek forró vízben fürdeni vagy zuhanyozni, akik megpróbálják pótolni érzelmei és intimitási hiányaikat. Akiknek viszont nincs ilyen jellegű problémája, azok normális hőmérsékletű vízben tisztálkodnak.

10, Vezetési stílus

Nárcisztikus viselkedésre enged következtetni, ha az illető állandó jelleggel szegi meg a közlekedési szabályokat, valamint agresszív stílusban vezet az utakon. Nem utolsó sorban önértékelési problémákkal is küzdhet, amit nem tud megoldani. Értelem szerűen, akik viszont lassan, megfontoltan, óvatosan, nyugodtan vezetnek, stabil érzelmi világgal rendelkeznek.

11, Közlekedési szabályok megsértése

Annak ellenére, hogy a lassabban, nyugodtabban vezető emberek stabil érzelmekkel vannak megáldva, még nem jelenti azt, hogy a szabályokat is betartják. Ennek többnyire a vezetés közben telefonozás az oka. Mivel minden percben szeretnének helyt állni, ezért egyszerűen nem tudják elviselni, hogy ne válaszoljanak, reagáljanak egyből a hívásokra, üzenetekre.

12, Pénzkezelés

Míg az extrovertált személyiségtípusú emberek, szinte két kézzel szórják a pénzt különböző utazásokra, kirándulásokra, programra, addig az introvertáltak, inkább takarékoskodnak és csak arra költenek amire valóban kell. Utóbbiak sokkal felelősségteljesebbek, mivel nekik nem fontosak a tárgyi javak.

13, Kézfogás

Bizony egy olyan egyszerű tevékenység is sokat el tud mondani a másikról, mint a kézfogás. Egy határozott, markáns kézfogás azt árulja el az illetőről, hogy extrovertált és tele van pozitív gondolatokkal. Az introvertált, magába zárkózó személyeknek viszont sokkal gyengébb, lagymatagabb kézfogása van. Ez félénkségről is árulkodik.

Na mit szóltok?