Rengetegszer járunk úgy az életünk során, hogy nem azt kapjuk, mint amire számítottunk, vagy egy dolog nem úgy sül el, mint ahogy azt vártuk volna.

A megtévesztő fotóktól, amelyek a megrendelni kívánt árut, vagy a nyaralásként kiválasztott helyszínt hivatottak bemutatni, a hívogató és vásárlásra buzdító reklámokon át, a biztos fogyást és azonnali megszépülést garantáló termékekig minden csak ámítás és ügyes marketingfogás.

A média segítségével egyfolytában a szebbre és jobbra próbálnak ösztönözni bennünket, befolyásolni kívánják cselekvéseinket, megpróbálják trendek és őrületes divatok kitalálásával ösztönözni az embereket az állandó és mértékletes fogyasztásra.

Aztán pedig ha körültekintünk magunk körül, könnyen rádöbbenünk, hogy az elképzeléseink és a valóság cseppet sem jó barátok. Mindennaposak a csalódások, egyre többször érezzük magunkat átverve. Ráébredünk, hogy a tökéletesnek és kívánatosnak mutatott cukormázas élet alatt, csak szomorúság lakozik, az ínycsiklandónak és gusztának befotózott étel mögött csak íztelenség, a szuper trendi divattermék mögött pedig csak haszontalanság lapul.

14 olyan esetet gyűjtöttünk nektek össze ebben a bejegyzésben, ami azt mutatja, a dolgok cseppet sem úgy működnek, mint ahogy mi az elképzeljük- netán elvárjuk!

  1. Az Instagram legelképesztőbb nyaralós fotóit nem a pillanat szüli, hanem komolyan megkomponált, órákig tartó fotózások2. A szuper előnyösnek fotózott ruha, mikor megrendelője felpróbálja


3. Relám vs valóság


4. Ha nem alkotsz valami különlegeset, akkor nem is vagy emberszámba vehető


5. Nem segíti elő az étvágyam, cseppet sem


6. Csak pár perc és kész, akár kezdők is nekiállhatnak... Tényleg?


7. Élőben nem annyira ínycsiklandó, mint a képen. Nem?


8. Átverés a felsőfokon


9. Amikor azt hiszed, cuki tortája lesz a gyerekednek, és ezt kapod


10. No komment


11. Mintha egy 3 éves csinálta volna


12. A feltétek csak úgy huss, eltűntek.


13. Nem részletezném, hogy az eredeti mire hasonlít...inkább.